Jul 5, 2012

Dah Beli, Tapi Tak Reti Guna =.=


Hasil rembatan masa pi MyDear warehouse...pffttt~  seketol ni je pun kitorang sebat...oh aku beli jugak stokin untuk Zafirah...sebab kebanyakan stokin dia dah kecikkkkk!


Aku cari car seat yang boleh guna sampai baby umur 4 tahun...ada 3 pilihan yang staff tu tunjuk...ekceli car seat ni boleh guna dari newborn sampai 4 tahun...ada jugak jenis yang dari 1 tahun sampai 4 tahun...haaa pandai la ko pilih ye mommies!! aku rembat yang kaler merah + hitam sebab nampak ohsem! hahaha  lagipun biras aku dah pesan, jangan beli yang kaler cerah, nanti kotor nampak jelas...tak lawa...so aku beli kaler gelap...tapi garang...gitewww~  =P



harga yang sangat jauh beza dari pasaran sebenar...yeahoo! 


Bila balik rumah memasing tak reti nak adjust menatang car seat ni dalam kereta....maka terbiar je lah car seat baru tu berbungkus dalam plastik... (-__-")   eh nanti la tunggu weekend ni kitorang cuba pasang memasang car seat dalam kereta...lepas tu test jenjalan letak Zafirah dalam car seat...jangan dia tak suka udah! mahal mama beli car seat ni tahu?!! ngeh³~


oh btw,  MyDear warehouse ni bukan la jual barangan terpakai atau stok zaman kuno...nak kata stock baru tu idak jugak kot...haha  tapi serius shit berbaloi shopping kat sini...aku bawak kawan aku datang sini, dia pun cakap murahhhhhhh sangat!! sebab kawan aku ni jenis rajin survey harga kat online shops...and dia cakap harga memang sangat jauh beza...haha~


Sebenarnya macam² aku nak rembat tapi papa kata, "haippp haipppp..Zafirah kecik lagi laaaa...dia tak reti guna lagii mainan² tu..."  grrrr~


Fine!!  T___T












p/s::  rasa dah lama tak pi visit atok Anjang Aki...rindu! =(

p/s:  jum vote kitorang nak pi London! klik ini > http://on.fb.me/LfxC6P dan ini > http://on.fb.me/M5hUw6





Kalau suka sila lah LIKE! Terima kasih sudi membaca!

18 comments:

Nyamuk Terbang said...

la akk nie cucu anjang aki tue ke..ptt la header ad gmbr dia ^^

eima said...

boleh ke baby dok dlm tu ?? tu cam utk baby yg boleh duduk dah je .. utk baby aku beli yg jenis cam baring ckit tu ..yg jenis ni bial dah leh duduk tp tatau la klu boleh baby dok ... cer try pasang ...nk tau gak guane ... alisha nye car akan dtg leh beli gini sbb nanti bakal die leh dok ...jimat disitu

Anum said...

wow bestnya
murah lagi ada diskaun

YanaMIB said...

car seat ni boleh dibaring² kan mama eima =)

diana said...

kenapa la kat sini tak de pun depa nak buat mydear warehuose ni ye??orang pulau pinang pun ada yang beranak dan mengandung jugak la...
ekekekekk

azie.azureEn said...

warehouse sale kadang2 mmg bagus utk jimat.. :)

zafirah mesti suke.. kalau tak suke pn suke kan jugak ;P

Cik Tqah said...

hoho.. memang kalau sale cmni berbaloi knn

Lya Colours said...

atok pon dah rindu nak jumpa cicit dia tu oi

alin said...

laa, dulu masa si adik lahir pun alin ada beli juga.. pakai kejap, sekarang dah dekat 3 tahun, dah lama tak pakai.. membazir beli.. sebab dalam kereta dia lebih suka duduk sendiri atau dipangku..huhu

akak comot said...

sebiji cam syafiq punya..tp haruslah biru syafiq punya. lps ni syok la zafirah duk dlm tu

aTy _faRed~ said...

ai pernah datang sini mase mengandung dulu..mase tu baru 4 ker 5 bulan kot..meamng besh n murah giler kan..barang pon bukan nyer buruk...cume mungkin stock lame..atau clearance stock...nak pergi agi..nak carik gak car seat..hagak2 ade agi tak..?? huhu

Cik Sara said...

eheh..rasanya bukan stokin tu yang kecik kak.. tapi zafirah yang dah smakin membesar.. grow up well baby girl~

DORAWANTAN said...

hye,

laaaa....sebijik dgn car seat anak saya...senang jer nak pasang dear....

weekend nanti try yea..

ziadorawantan@blogspot.com

Cik Cammy Lia said...

untung zafirah jadi ank sulong.hikhik

aizamia3 said...

memang garang color tu.. ai like..

psstt: ai tak dapat pun ke sana walau ku cuba gedik manje kat en. suami.. hikhikhik..

eyjalukman said...

lawalah wrna car seat dy kak yana . msti bnyk barang2 baby comel2 kn kt situ . tkpe zafirah da bsar t mama dy boleh laa belikan dy mainan mcm2. haha

hazman fadzil said...

Banyak gak beza tue.... nanti leh tukar seat keta pulak yea... hehehehe

azizah :) said...

serius memang berbaloi beli kan sis.. murah tu...cantik pon cantik... ala cer try test je pasti menjadi..hehe