Jul 7, 2012

Mainan Baru Saya =)


ni laaa mainan baru Zafirah...
hadiah dari uwo...maceh uwoo  =)
dia suka nau nak menggigit² benda sekarang...
kalau rasa gusi dia macam dah keras...
mak aku cakap gusi dia dah mula gatal...
lepas tu suka nau nak ketap ketap bibir..
haihhh comelllllll tahu??!!!  ^__^
tapi aku rasa macam cepat sangat la pulak gusi dia menggatal...
baru 4 bulan dah nak tumbuh gigi ke??
tapi orang cakap, anak yang fully nyusu badan (bf) ni memang cepat tumbuh gigi...
terlebih kalsium kot anak aku nih...ngeee~  =P


mainan ni diperbuat daripada plastik...
idak la keras sangat pun untuk dia gigit²...
ada je mainan yang dari getah tu...
yang lagi lembut...yang dalam dia macam ada gel tu...
tapi mainan tu dah bocor...
so mak aku suruh buang je...sebab bahaya kalau Zafirah main,
termasuk sekali gel tu dalam mulut dia...nehi~ nehi~


Kalau time Zafirah mula merengek, mintak perhatian,
haaaa bagi je mainan ni...
kompem leka...lalai...khusyuk segala...
so sementara dia tengah leka gigit² mende tu,
mamanya boleh la buat kerja lain...yeyy!  
good girl lah anak mama ni~  ^__^


Apa lagi eh mainan yang sesuai untuk bagi kat baby bawah setahun?? 
seronok pulak nak membeli² untuk anak...hikhik~   =)









p/s:  siapa ada facebook jom tolong like gambar ni >> http://on.fb.me/LfxC6P << akhir bulan ni habis weiii!! grrr~





Kalau suka sila lah LIKE! Terima kasih sudi membaca!

6 comments:

maszull said...

assalamualaikum yana...cute nyer zafirah dpt mainan baru...:)

Yana Libra said...

comel~ :)

mrs kayrul said...

suka benar zahirah...kalau anak kayrul tak herannya mainan bebudak macam nie..suka perasan macam baby besar

hazman fadzil said...

Hurmm....lepas kalau ade baby fair dah boleh la beli barang mainan pulak yea

azza said...

wah...comel2...mcm anak sy pn mcm zafirah..3.5 dh mule nk gigit2..kata org tu gatal gusi nk tumbuh gigi..tp..smpai skang pun belum tumbuh giginyer..skang dh 8 bulan pun...huhuhu

aizamia3 said...

akak pun dah mula nak mencari mainan untuk dak Nuha..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to LIFE 101
Designed by UMIESUEstudio 2015