Jul 25, 2012

Brisik Restaurant | Buffet Ramadhan


Baru-baru ni aku dapat jemputan ke majlis pengenalan buffet Ramadhan di Brisik Restaurant, Jaya One, Petaling Jaya....yang menghidangkan Indonesian Siamese Cuisine....mantap gabungan makanan tu...nyam nyam~



Terima kasih banyak-banyak kepada Hartina Arssid (pengurus Mylittlewing12.com) sebab sudi menjemput saya dan benarkan saya angkut sekali babygurl saya meriahkan majlis...hihi   sebab sibuk dukung baby sampai tak perasan takde gambar berdua dengan pengurus event...adeyy~  maybe kena jemput next event kot...lalalala~  v(^__^)"




First time aku jejakkan kaki ke restoren ni dan aku dapati tempat ni sangat selesa dan mesra pengunjung...since aku seorang ibu yang menyusukan anak sepenuhnya (fully bf mom), aku sangat sangat tekankan tempat yang selesa untuk aku nyusukan anak aku...since aku tak selesa nak bf depan orang ramai....aku prefer privacy...and aku perasan dalam restoren ni ada satu sudut siap bertirai bagai....so bila-bila Zafirah nak susu, aku masuk dalam sudut tu...



haa selamba je aku letak Zafirah macam tu...kekekeke~  aku tak larat nak kendong dia lama²...tu aku letak je atas kerusi...tapi aku tunggu la kat situ kan...perhatiiiiiiii je dia sampai dia bangun...tak lama pun dia tidur...tak sampai sejam pun...oh terima kasih Brisik sebab sediakan sudut sebegitu rupa...  =)



Time anak aku tidur, kat belah luar restoren ada sesi demo memasak oleh chef² Brisik...aku tak dapat tengok la takkan nak tinggal je Zafirah tidur dalam kedai macam tu kan...aku dapat amek bau je...perghh gila tension sebab bau makanan dorang harummmmmm gilerrrrr...prot pun terus menyanyi²...wahhh nasib semua orang kat luar masa tu...malu je orang dengar prot nyanyi²...kekeke~   since aku jaga Zafirah, dak encem la yang tolong amek kan makanan untuk aku...tapi sikit nau dia amek...tak puas la makan!! grrr~



satay serai (ayam dan daging)...sumpah sedap!! cepat habis sebab sedap sangat! first time tengok satay macam ni...unik...yang penting mabelesssss!! ^__^



daging bakar dicicah dengan sos HEINZ



Spaghetti + sos pasta HEINZ + sosej



Popcorn hashbrown...cantik je rupa lepas digoreng..apesal tah aku goreng dia jadi hancur??grrr salah skill kot...hehh~  (-__-")


Event ini ditaja oleh produk HEINZ, Majalah AROMA dari Suria Media dan produk kentang SIMPLOT (aku selau beli hashbrown SIMPLOT ni...sedap!)...kalau korang perasan masakan² dorang ni semua guna sos HEINZ...sedap jugak sos HEINZ ni rupanya...hehu  ^__^


hari tu macam ada luck untuk aku...tiba² dapat cabutan bertuah...dalam bag tu ada pelbagai sos HEINZ and majalah² resipi...semua resipi menggunakan produk HEINZ...tapi sampai sekarang belum cuba lagi resipi² dalam tu...kekekeke~  =P


Untuk bulan puasa ni, Brisik ada menawarkan pakej berbuka yang dinamakan JUADAH @ MAGHRIB...jom cekidautttt!

***********************************************************************

Harga RM45.00 nett untuk dewasa dan RM22.50 nett untuk kanak² berumur antara 8-12 tahun...

Activate : from 23th July – 15th August 2012


Serving:

STARTER : 
rojak buah, Gado gado, Tahu bakar, grilled veggies, fruit salad, pasta salad, fried honey chicken, keropok, fried mee


MAIN COURSE 1 :
Ikan bakar such as kembung pepes / pari / tilapia/bawal/lele/, seafood, Rice with lalapan


MAIN COUSE 2 :
steamboat on each table with varieties, Serve in pot with tum yam sup and chicken soup


DRINK :
panas : Kopi ‘ 'o' , Teh 'o' , Nescafe 'o'

es : air suling, es selasih, es cincau soya


DESSERT :
mixed kueh nyonya and etc.



Untuk tempahan boleh rujuk :-

Brisik Restaurant
10-1, Palm Square Jaya One,, 72, Jalan Universiti,,
46200 Petaling Jaya, Selangor
03-79586681


untuk info lebih lanjut mengenai produk HEINZ, sila ke www.heinz.com




Last sekali kita amek group photo sambil sebut, "We are bloggers!"  *yeyy!*  yang duk atas kerusi pegang paket popcorn hashbrown tu wakil dari SIMPLOT...sangat friendly orangnya...eh kita selalu tau beli produk awak...memang sedap! ngee~  ^__^






p/s::  next event invite la saya lagi ye cik Hartina *wink wink*  =)

p/s:  siapa ada facebook jom tolong like gambar ni >> http://on.fb.me/LfxC6P << lagi 5 hari je nak habis! urghh~





Kalau suka sila lah LIKE! Terima kasih sudi membaca!

15 comments:

kakchik@ella said...

wahhhh .. ramainya Blogger. hehehe.

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

wahh ada tempat nk menyusukan baby ke? tak perlu la akak bw susu perah camtu.

D Yatie said...

kalau restoran nih kt ipoh, malam ni jugak ajak encik suami pegi...huhuhu...

Hartina Arssid said...

Thank you Yana.....only you yang realized tarikh tu :-). Confirm my next event will invite you :-).


Many thanks
Hartina Arssid
www.mylittlewing12.com

Lya Colours said...

menarik tertarik tengok satay serai tu hoi !

mrs kayrul said...

geram tengok kentang tue..lepas nie balik kena cari nie

ADZA IRDAWATI aka MAK DARA said...

wahhhhh nampak bestttt tempat tu... nak pegilah nantiiii ;)

PUAN SUE said...

amboi..seronoknye..klu zafirah dah boleh mkn mesti dia bedal semua..hihi

POSH76 said...

penah dgr tp tak pernah pi..bess gak ni leh terai

aTy _faRed~ said...

kalau zafirah tidor tak lasak tak per...anak i tak ley...ritu letak kat katil tidorkan...tinggalkan buat keje..tengok balik dah kat tepi dah..pelik gak macamane die tido kemain lasak...hurrrmmm

YanaMIB said...

zafirah ni lasak gak tido..sbb tu xleh tggl..kena duk je situ tgk dia setiap saat..dia dh bgn trus dukung dia.. =)

bunga daisy said...

satay serai....bole buat kat rumah nie..hehe

Mr n Mrs Zaidi said...

hi..first time nk mengomen nie..dlu SR jer..hihihi...mcm syok jer tmpt nie..tp yg xleh blah, syok jer zafirah tdo atas kerusi tu..mcm empuk semcm jer kerusi tu...hihihi..

diana said...

dah la makan free..dapat macam2 untuk bawak balik lagi..
rezeki..:)

hazman fadzil said...

Owwhh....rupanya awek yang disebalik tirai tu ko la yea... nasib baik aku tak terjah....wakakakaka

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to LIFE 101
Designed by UMIESUEstudio 2015