Jul 18, 2012

Luahan Perasaan #1



kalau traffic jam disebabkan eksiden / kereta rosak...
boleh la nak terima lagi...


tapi kalau traffic jam yang sangat gilaaaaa jammmm 
TANPA SEBAB???!!!


urghhh~
sakitnya hatiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii~!!


aku dah banyak kali lalui situasi macam ni...
especially kat highway depan Uniten tuh...
tak paham aku apesal orang duk break break kereta...
padahal bukan ada apa pun depan tu...
kalau semua bawak dengan halaju yang sama mesti takkan jam...
lepas tu dorang yang nak masuk simpang kiri tu,
gatal sangat duk lane kanan apesal??!!!
lepas tu terhegeh² nak masuk lane kiri *ni yang keje Putrajaya ler nih*
dan yang duk lane kanan tu...
tak reti² ke tekan minyak??? *lembabbb!!*
kalau malas tekan minyak duk la lane kiri...!
grrr~~



paling sakit hati kat highway Puchong...
bayangkan lepas tol Puchong pun dah jam...
ingat eksiden ke hape...
tapi sebenanrya takde apa pun!!!
arghh!! =.=






rasa fed-up nak bawak kereta pi keje...

naik helikopter je lah lepas ni  =P



korang pernah alami situasi gini?? 







p/s:  siapa ada facebook jom tolong like gambar ni >> http://on.fb.me/LfxC6P << akhir bulan ni tamat weiii!! grrr~





Kalau suka sila lah LIKE! Terima kasih sudi membaca!

21 comments:

eima said...

hahaha ...aku tak terlibat even aku kerja putrajaya ...sila marah mama ye ....sbb mama keja putrajaya jg pastu mesti lalu hiway ctu ...kekeke

rumah ai cni saje ....

bkn kate ko yg kerja jauh ngan kaw jem...aku yg dok cni pun hari2 hangin selruh bdn sbb ade mangkuk2 gitu ...
kami disini sbb laulan bas tu

Lya Colours said...

selalu. kadang2 aku balik dari puchong - melaka. kat area nilai dgn senawang. selalu macam tu. jam2. tapi bila dah lepas jalan tu, bukan ada apa2 pon. xde plak eksiden ke, jem org nak masuk tol ke. aptb!

eh anak ko memang debom! geram mokcik. hehe

Cik Puan Rara said...

selalu sgt! tamabh lg kalau hujan.hadddoooiii xpaham!

mas saari said...

biasa dah situasi camni...hu3

aizamia3 said...

paling biasa.. federal highway.. tu seluruh Malaysia tau.. ;)

akak selalu kena kat NKVE susur sebelum Bukit Jelutong.. ggggrrrr...

Afasz said...

kat uniten tu mmg slalu jem.... huhu~.... duk bangi ek?

aDisH.sHidA said...

erm tak suka kan mcm nie...nasib baik kedah x jammed snagat..kalau jammed time akak kuar jejalan dengan family rasa tekanan je..kdg2 masa drive dlm jamed tu pk..cmne orang kl, johor penang yang setiap ari berdepan dngan jammed..

Ujang9897 said...

kan gua dah belikan helikoper.., soh belajar bawak tanak

nabilah_2908 said...

tak pernah pula rasa macam ni..

tapi biasanya benda ni jadi kat traffic light...dah hijau lama..tapi kete depan x gerak-gerak lagi..bila tiba turn kita..dah merah...

kt melaka ni bila lampu merah memang lama dari lampu hijau..org sempat berangan sementara nak tunggu lampu hijau..sebab tu la gaknya selalu lambat..lampu dah hijau..baru terhegeh-hegeh nak masuk gear....huhu.. ;P

sabar je la Yana... :)

AzNuRuL AzMaN said...

mmg perkara biasa. fikir pun blh buat sakit jiwa ni kan pulak bila hadapinya. kul 10 pun selalu jem lagi. taktau la org masuk ofis kul bape. takpun ntah mana nak pegi serentak camtu ke destinasi sama.

tp masa cuti sekolah jalan ok la. takkan kete cikgu dgn murid2 bikin jem =P gi ofis 15 minit blh jd 1 jam. what to do.

nak tgk jln ok masa raya la. time pose lagi la dugaan. ramai terpaksa togok air je dlm kete bukak pose. sbb bln pose lg ramai balik serentak. jem berkali ganda.

mynameismy said...

kikiki standardla tu dok kat kota metropolitan ni. nak2 kete sorang sejibik kannnzzz...

tade public transport ke nk ke tmpt yana. kalau tade mmg no choice la.. kesabaran je jd peneman setia hehe..:)

baby kerut muke tengok mama die marah2 kikiki

Anum said...

ya allah comelnya

wanda arry said...

tula..saja2 wat jam ja..tu ujang dah beli heli..cpt2 bawak

Syafik Coklat said...

tensen ke budak ? hehe

Fai CeritaCinta said...

baby zafirah pun dh pandai buat muka fed up ye... comel la yang, hihi ^__^

eyjalukman said...

fuhh bnci btol klu traffic jammed. rsa sesak nafas. haha baby zafirah pn da fed-up tgk jammed eh? hihi

Penyuluh Perikanan said...

salam kenal
follow 3106, silahkan ditunggu
follow back..
terima kasih

Nurul Akmal said...

Memang benci sangat kalau traffic jam.. :(

Gadis Kampung said...

salam perkenalan..nak tanya awak anak pelakun ye..tengok blog header pak cik tue macam seorang pelakon je..

mrs kayrul said...

macam real zafirah plak yg fed-up over2 tau...

POSH76 said...

salam ramadan...makin comel baby zafirah

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to LIFE 101
Designed by UMIESUEstudio 2015