Sep 18, 2014

Mahalnya Duit Lawyer :(

Assalamualaikum...


Cerita pasal aset lagi...hewhew~


Semalam papa forward emel dari lawyer....oh duit lawyer tak include dalam loan...sebab kitorang amek islamic loan....Musharakah ke Mushawarah...tak ingat aku nama dia apa....pihak RHB kata kalau amek islamic punya memang duit lawyer tak include dalam loan....aku lampi sikit benda² ni....more details ko tanya pihak bank sendiri lah...tak pun lawyer...kehkeh~


Ni lawyer untuk bank....tak silap aku kalau beli new development property akan ada 2 lawyer...satu dipihak developer, satu lagi dipihak bank...yang dipihak developer dorang dah tolong cover untuk semua buyers....pihak bank ni je yang aku kena bayar sendiri...tak include dalam loan...gitu la lebih kurang yang aku faham pasal lawyer ni....kalau salah mohon perbetulkan ye...  :)


Tergamam gak tengok jumlah yang kitorang kena bayar....pfftt!


eh over pulak travelling expenses kau sampai rm300...opis kau kat kajang je kan?? ceh! sebab kau charge tinggi sangat untuk travelling, printing bagai tu, so any appointment aku suruh dorang datang rumah je...takde maknanya nak suruh jumpa kat kedai makan lah or somewhere else untuk sign paper...sila datang rumah ye! hahaha~


Pastu aku mintak dak encem nego harga....ekceli laywer ni agen bank kitorang yang rekomen....katanya ada je lawyer lain yang murah...tapi kerja serupa 'hell'!! erk! okayy i get you....tapi nak diskaun jugak!! hahaha~


Lepas diskusi², dorang cuma bagi kurang rm200 kot? Eh sikitnya diskaun??? Tak puas hati la kan....kedekut betul....grrr



Iklan:


Aku tolong korang cantik, sihat, bertenaga, dalam masa sama korang tolong aku jana income untuk bayar duit lawyer...aci tak iklan macam ni?? muahahaha~


sms/wassap 0133618800 dan dapatkan special price! ^_^


Allahumma yassir wala tu'asir....semoga dipermudahkan urusan kami membayar duit lawyer...hihi  :)


oh kalau boleh takmo usik kwsp...sebab dah plan duit kwsp nak guna untuk renovate rumah....giteww~ (^^,)


k tu je nak cerita....bye!




p/s: alergik  :(

 Terima kasih sudi membaca!

11 comments:

Starniea said...

Kalau lawyer wat keje ok takpe berbaloi mahal2.klu mcm sy dh 10bln tak setel2 lagi mmg rasa nak marah je.kalau boleh tukar lawyer dah tukar dh yg lain..tp diorg dh buat separuh jln.redha jela.tp kami lawyer bank ok.lawyer pjnjian rumah tu yg buat hal....gud luck.smoga semua bjalan lancar...

Allene said...

memang macam ni rasanya charge dia... semua dia kira. uhhuhuh. bertabah la yana...

entry terkini...bebel pasal selamat pengantin MADU

eima said...

ni kira murah la ... sbb ko buat loan bank klu ko buat loan gomen ... huhu 2 kali ganda .... aku byr thn lps 2 kali ganda amount ko ... huhu

sbb beli rumah dgn developer tak include law fee .....

mynameismy said...

nak beli rumah ye hehe... smoga dipermudahkan... beli lmbt2 hrge makin naik ye dakk

aizamia3 said...

part ni akak belum ada pengalaman..
part genap no tu akak suka.. senang kira ye dak.. hehehe..
part iklan tu.. eemm.. stok kat umah masih ada lagi.. huhuhu..

acik watie said...

Tak pernah lagi menggunakan khidmat lawyer..tQ atas perkongsian ini

http://acikwatie.blogspot.com/

Petak Bunga said...

yana, kita baru blk kwsp..
rasa hancur berkecai dah harapan nk beli rumah.

Liyana said...

gulp. telan ailio

Julia Johari said...

Kalo tau dari dulu amik profesion lawyer hahahhahahhahahhahha banyak duit ooooo

Fazleyatul Aini said...

legal fees memang mahal kot
biasa la tu
tapi lawyer ni kene kita selalu follow up dengan dia
kalau tak, lembeps ler

rini.borhan said...

kos lawyer ni memang kena berani minta diskaun kan..kalo tak segala mak nenek die charge. Alhamdulillah lawyer yang urus umah kita tu ok even mahal dan tunggu bertahun rasa puashati dengan cara die explain. Maklumlah beli rumah second hand ni banyak sikit ceritanya.

happywaytales : all about me

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to LIFE 101
Designed by UMIESUEstudio 2015