Sep 4, 2014

Spontaneous Thursday #1 | Rezeki 2014

Assalamualaikum...



Alhamdulillah...dah lama mengidam nak tambah aset....pernah jugak sebelum ni, dah bayar booking fees, pastu cancel...sebab tetibe macam was was nak membeli...lepas tu menyesal bila tengok development tempat tu naik mendadak...*sigh*  kali ni, memang nekad!! no more cancelation!! takmo menyesal untuk kali kedua...hahaha~  hari tu dah sign LOA...lepas ni tunggu sign s&p pulak...lagi 3 tahun baru boleh cerita pasal loan ni...muahahaha! tapi kawan² rapat ramai dah tau ni....hihi~


erm ada setengah orang tak setuju dengan keputusan kami ni...ada yang kata membazir, buat tambah hutang, lokasi tak strategik, bla bla bla...tapi lepas survey² and tanya pendapat ramai orang, plus tengok pada kemampuan poket, kami tetap dengan keputusan kami untuk melabur menambah aset...ayah aku pun pernah cakap, takkan rugi invest ke property...insyaAllah...


Aku harap kalian hormat dengan cara kami...takyah la ngata bukan²...aku tak kacau duit poket korang pun kan?? doakan yang baik² je...


Ya Allah, permudahkan lah urusan kami....murahkan rezeki kami...amin~




 Terima kasih sudi membaca!

16 comments:

Cik Puan Eka said...

semoga dipermudahkan kak.

Kami masih mencari lokasi nii

Allene said...

tahniah.. dah rezeki tu...

macam kes lin lg parah.. loan dah approve, tapi geran rumah problem... developer bankrup. ni la masalah umah second... kami ni menunggu je macam durian tak runtuh... ehh.. betul tak peribahasa tu... huhuhu

Nurzakiah Hanum said...

alhamdullilah

Ann said...

memula sy pun x berapa stuju hasben nk melabur to property..nk byr itu ini..tp bile dh dpt hasilnye..alhamdulillahhh..

memang x rugi invest..good luck korang:)

Mohd Azfar said...

oit..awalnya cerita hahaha

DYatie said...

Alhamdulillah. Semoga dipermudahkan Yana. Ye. Tak rugi ivest ke property. Yt setuju. Tak kecam yana! Hehehe.

eamy milea said...

alhamdulillah tahniah yana. Peduli je, bukan akcau duet diorang pun hehe

CikNaa said...

rumah eh? tak rugi la yana. kitorang ni belum rezeki lagi.tunggu setahun 2 lagi kot..

mOoN IzzaN said...

mmg x rugi.. kitorang pun ada plan tpi belum ada rezeki lgi.. :D

Diana Rashid said...

Apa yang ruginya..kan??memang itu pelaburan terbaik la..akak dengan suami pun ada merancang jugak.tapi belum masa nya.tunggu 3,4 tahun lagi..maklum la dia sorang je yang mencari rezeki..hehehe

Scha Nazri said...

Invest property ni bagus kak. Saya sokong! Pedulikan org lain! hehe

Julia Johari said...

Syukur alhamdulilah yana...mmg tak kan rugi melabur dalam property (aset tetap)all the best yana..sokong u

Cik Ecah said...

alhamdulillah...
semoga dipermudahkan segala urusan...

Aty_Fared said...

eeaahh yer lah...memang bagus tambah aset ni.. [selain aset kereta].. untung tuk masa depan..siyes..aku pon plan nak beli sebijik apartment..tuk sewakan..ngehngehngeh.. mudah-mudahan ada rezki dalam masa terdekat ni..neway..tahniah.. n alhamdulillah.. :)

MissNadia said...

masa muda la nak tambah aset.. bagus bagus

eima said...

wah rumah ke2.. hebat ....
aku br je ade sebuah nk beli lg satu tak mampu huhuhuhuhu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to LIFE 101
Designed by UMIESUEstudio 2015