Sep 5, 2014

Lunch at Chili's, 1 Utama

Assalamualaikum..


 Alhamdulillah...berjaya jugak guna voucher Chili's ni....dak encem dapat masa bulan puasa hari tu...dia pi event world cup...ada setengah blogger dapat satu voucher je...ada yang dapat 2 keping...rejeki kitorang dapat 2 keping voucher yang setiap satunya bernilai RM50...syukur!


Bagusnya voucher ni takde expired date...agaknya nak guna time aku dah dapat cucu pun boleh kot?? kahkah~   pastu boleh guna dua² serentak dalam satu resit...alang² hari tu memang kitorang pi 1 Utama....lepas cuci mata dalam kedai Terminus, terus pi lunch kat Chili's...sederet je kedai Terminus and Chili's.... :)


posing sebelum makan...my kesayangan...like father like daughter...sama bulat sama comel...bahahaha~  eh aku puji laki aku comel ke?? ahhh malas nak tekan backspace....belanja lah pujian untuk suami di hari barakah ni...ececece~  :p


oke jom cekidaut menu yang kitorang order...to be honest kitorang blur sangat masa nak order...belek menu book banyak kali sebab tak tahu nak pilih apa...kahkah~   ate ni kali kedua aku makan kat Chili's...dak encem lak kira first time dia jejak kaki masuk Chili's...memang lah blur!!! :p


Tapi bila fikir guna voucher...makan FREE kekdahnya...sooo belasah je lah order...kalau tak sedap pun lantak lah....FREE kannn?? bahahaha~  :p


Aku order Trio Fajita...ke Fajita Trio? tah tak ingat aku! ni pun terpengaruh lepas baca blog Lan....nasib baikkkk ko cerita ko makan apa hari tu Lan!! kalau tak memang blur sangat nak order apa kat sini....hahahaha~  :p


inti...tak tahu nak explain macam mana...so sebut inti je lah...kehkeh~  kaler putih tu cheese...arabian cheese kot sebab aku selalu makan kebab kat restoren arab mesti dapat benda tu...cheese yang diparut pun ada, tomato and kaler hijau tu mint kot...aku tak makan sebab kaler dia menggelikan...bahahaha~  :p


Ekceli Fajita Trio ni KEBAB...ko letak main dishes yang grill tu atas roti, pastu letak segala inti² + cili sos and walla...boleh ngap! macam ni~


haa ni lah ghopenya bila dah digabungkan segala main dish and inti² and the sos...gulung² ikut sukahati...tak payah gulung cantik² ko sorang je pun nak makan...bahahaha~   sedappppp!!!! licin aku makan!! impress gila laki aku tengok the bini mampu perabih set Fajita sorang²....macam la tak tahu binik u ni prot raksasa...muahahaha~


Harga untuk Fajita Trio ialah RM44 *gulp*  O_o


the husbeng order ini...tak ingat apo namo eh....dalam set ni ada ayam goreng madu (kot?) pastu macam pizza bread ke apa tah and yang disalut tepung tu pun ayam jugak....dihidang bersama 3 jenis sos...nampak macam sikit je kan portion dia?? padahal banyak sebenarnya...and memuakkan....dak encem tak habis pun makan...aku dah tolong makan sikit pun still tak mampu nak habiskan....serius banyakkkkkk portion dia....boleh makan 2 orang ni....pheww~


Harga untuk set ni RM24 kot?? tak ingat pulak... :p


oh satu benda yang korang kena tahu pasal Chili's...KIDS EAT FOR FREE!! masa ko order dorang takkan suggest langsung pasal kids menu....ko sendiri kena tanya pasal menu kids yang free tu...nanti baru dorang bagitau menu apa untuk kids...grrr~  nasib la aku alert signage kids eat for free tuuu....haishh~


ni set kitorang order untuk Zafirah...burger and fries...walaupun dah tahu Zafirah takkan makan...tapi rasa rugi tak order sebab free!! muahaha~  set kids sekali dengan air tau...aku order air milo...air feveret Zafirah....set burger TAK SEDAP!! roti tu keras!! kitorang makan fries and ratah burger je...roti tolak tepi...huhuhu~


Ekceli tak larat pun nak perabih menu² yang kitorang order...tak sangka portion banyak gila....padan la harga pun mencekik! hahaha~  so yang tak habis tu kasi tapau je...jangan membazir gitu...petang tu kitorang panaskan balik and makan...  :)


ouh total bil kitorang dah campur air + service tax + govt tax = RM107 (tak ingat berapa sen)....so kitorang just bayar RM7 jeeeee...sebab dah guna voucher RM100 tadi kann...gila kau makan Chili's bayar RM7 tapi kenyang macam ular sawa....Alhamdulillah...rejekiiiii...  *burppp...excuse me!* ^_^


Sebelum balik belanja Zafirah naik car ni dulu....dari dalam Chili's lagi dia merengek nak naik car...nak main car...grrr~  tak tenang mama papa melantak....hehh~  lagipun aku tengah murah syiling...berat purse aku dengan syiling...kahkah~   alaa takat singgit apa lah sangat kannn....janji dia bahagia....singgit jeeee...lebih² cubit kanggg! :p


oke tu je cerita pasal Chili's...lepas ni tah bila la nak jejak kaki masuk Chili's lagi....cawangan dia tak banyak...lagipun harga bukan mampu poket...aku lebih prefer Nando's...maybe kena tunggu next voucher kot? bahaha~   :p


k bye! (^^,)



 Terima kasih sudi membaca!

17 comments:

Allene said...

lama sudah tak makan kat chilis... aku rasa pas makan gemuk menjadi2 je.. uhuhhu nehhhiiii

Chekgu Azrine said...

kalau akk bawak anak2 gi makan kt chilli's mau pitam jugak poket akk..hahaha..sebb semua suka makan western tapi harga dia mcm mencekik la..so memang tak pernah makan kat sini..kalau nak makan dating dnegan hubs tu okla kot..hehehe

Cik Ecah said...

fuh! makan kenyang2 sedap2 bayo 7 hengget jer! hahahha rezeki namanya tu...

Nazlee Ismail PCL said...

terus teringin nak bawak anak2 dara remaja tu makan best cuti hujung minggu...alah bosan sangat kata depa makan tempat sama selalu.

*cari duti bagi anak isteri bahagia ~ Ujang pon mcm tu gak kan Yana.

Cik Puan Eka said...

Eka tak penah lagi masuk chilis2 ni. Somi dia tak bekenan sangat makan2 gini.
Tapi eka suka kenny rogers. Nando selalu try rp cm tak kena tekak. Rasa mcm tah la. masam kot haha

Nurzakiah Hanum said...

sedapnya

Mohd Azfar said...

kedai gini mahai..free je baru pegi hahahaha

Fazleyatul Aini said...

wei sedapnya tengok fajita tu !
aku selalu tengok kat blog2 diorang makan tu
and melaka takde chilis
kbai -_-

eira eixora said...

salam singgah. bestnya dapat makan free.

Diana Rashid said...

Nampak macam sedap semuanya,..kenapa fries macam itam2..heheh

Mrs Little Voice said...

Kak alin blm penah makan kat situ...nmpk menyelerakan

eamy milea said...

mleleh....sedapnye

eamy milea said...

mleleh....sedapnye

juls julie said...

Assalam..fuhhh..berbaloi2 tu mkn kenyang2 pastu byr rm7..hehhe..

Kitorg ni jenis payah nak mkn tmpt2 camtu..takut x reti nak order..tekak kampung sgt..tp klu dah tgk kt blog org mkn cam best..bila pegi sane mesti nak order cam yg baca lam blog tu..cara selamat..hahah

diana adha said...

Best ar..dapat makan sedap tapi free :)

Juju said...

fyi, white coloured tu is sour cream (bukan arabian cheese) and green is guacamole (made from avocado) bukan mint.

MissNadia said...

wow.. sedapnya, tak pernah lagi jejak kaki kat sana.. mungkin satu hari nanti :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to LIFE 101
Designed by UMIESUEstudio 2015