Sep 3, 2014

Functional & Creative Bags Hanya di TERMINUS

Assalamualaikum...


Mai dekat sini sikit...cikpuan Liyana nak bagitau ni ada kedai beg baru bukak kat 1 Utama!! kedai yang hanya menjual beg...ko nak beg macam mana?? tote bag, sling bag, backpack, laptop bag, luggage...macam² ado!!! untuk penggila beg, ku seru kalian untuk terjah this kedai....seriously awesome ai tell yu!!!



 TERMINUS!! macam nama watak dalam Transformer je kan?? kehkeh~  tak ingat pulak apa yang aku duk menjemah dengan toke kedai ni....muahaha~  :p


Mr.Liew Bing, CEO of Terminus yang menjelaskan fungsi² setiap beg yang dijual...siap demo lagi...aku baru tengok demo 2-3 bag dah terus jatuh cinta...haihh payah jadi orang pompuan ni...cepat sangat melting nak shopping.  :p


Antara bag yang jadi feveret aku...cehh dan dan jadi feveret! :p 


Pillow laptop bag!! siap dapat free eye mask...untuk traveler senang guna bag ni...tak payah bawak bantal extra...ko landing je atas bag laptop...pakai eye mask...belayarlah kau merentasi alam mimpi....pheww~  :p


ni saiz kecik...Pillow Tablet Bag...sesuai untuk letak tab, ipad etc etc...


Bagusnya pillow bag ni, kalau ko tertinggal dalam kereta, atas seat, ko tak perlu risau kereta ko kena pecah...sebab perompak memang tak tau pun ko simpan laptop/tablet/ipad dalam tu...dorang ingatkan bantal....hahaha~   Mr. Liew sendiri pernah alami situasi kereta kena pecah....tapi laptop dia tak hilang...sebab dia simpan dalam pillow bag...bag laptop kawan dia hilang...sekali dengan passport and cash ribu riban!! bag Mr. Liew elok je letak atas seat tapi perompak tak usik pun! pfftt!


haa yang ni lagi feveret aku...and aku rasa most ladies WAJIB ada satu bag macam ni....selalu dalam wayang gelap kan? kadang lupa nak silent henpon, pastu teraba² lah ko cari henpon dalam handbag doremon kau...kalau bag ada lampu, tak payah susah payah meraba handbag sangat! bukak je zip ada lampu....tutup zip lampu pun padam...pehhh! invention apakah ini???? kreatif sangat! hahaha~   oh jangan risau, lampu dalam bag ni guna bateri double A je...senang nak tukar ganti...tak payah nak hantar service center bagai...buat sendiri je! ^_^


Ni pun feveret aku jugak...amboi banyak pulak feveret...hahaha~   Tote bag...ada banyak saiz...yang aku pegang ni paling besar...ekceli bag ni ada tali panjang, boleh jadi sling bag jugak...sesuai untuk pi event santai or shopping mall....untuk mak² pun sesuai tau! sebab compartment dalam tu luas... ^_^


Bag jenis ni memang aku gila sangat! sling bag...serious ohsem!! harga RM89...benci tau menteri kewangan aku tak bagi beli....udahnya aku termimpi² bag ni sampai sekarang!! acaner ni papa???!!!! T_T


EZ Body Bag...kategori sling bag jugak...papa suruh amek yang ni...sobsob~  oke la...ohsem la jugak...senang bawak pi travel...compartment dia direka sangat user friendly...bag ni ko boleh letak passport, cash and segala important stuff....tak sabar nak bawak bag ni pi travel nanti....weeeee~ ^_^


5 in 1 Transformer Bag... the most wanted bag! @_@



dalam tu dah include sekali toiletries bag and first aid kit bag...tak payah dah ko cari bag plastik letak toiletries...bahaha  *macam biasa buat je??:p*


this is X-Series Backpack...eh macam ngam pulak papa pakai bag ni pastu kendong anak...kelassss!! :p


oke rasanya tu je bag² yang buat aku sawan sepanjang dalam kedai Terminus...pastu papa cecepat ajak balik...amboi tak kasi can bini borong bag baru...  :p


Terima kasih Terminus beri kami peluang untuk explore bag² yang super ohsem!


Antara designer² Terminus...semua Malaysian ye! bak kata Mr. Liew, "sokonglah produk Malaysia!"  yes i agree!! I will definitely sokong produk buatan, keluaran Malaysia... *thumbs up!*


Marketing Manager, Miss Ivy...nice to meet u miss!


Jom shopping!!! (^^,)



Terminus Bag (in front of Sushi Q)
Lot S213A, Second Floor,
Promenade, New Wing,
1 Utama Shopping Centre,
Bandar Utama,
47800 Petaling Jaya, Selangor.

Email: info@terminusbag.com
Website: www.terminusbag.com
Facebook: fb.com/TerminusBag


 Terima kasih sudi membaca!

14 comments:

Fazleyatul Aini said...

aku pon suka tote bag
senang boleh sumbat macam2

Mohd Azfar said...

tote beg.., igtkan kote beg..?? lucah hahahaa

a_maya said...

wah..cam best jer..
tapi jauh sangat la awak...
kalo naik kl, sure singgah..

EjamOthman said...

beli beg yang jenis dikendong orang puan isteri biasanya saya akan ambil port skit sebab apa2 pun kena sesuaikan dgn saya untuk dikendong juga...kalau tak sesuai harus direjek.

yeler beg doraemon tu kan berat, kejap jer mereka nak kendong lepas tu serahkan pada encik suami utk sambung kendong...hehe

Umie Artoqiemie said...

banyak nau begnya, rambang mata. kat 1 utama eh.. okok.. nnt kteorg serang.

Cik Puan Eka said...

dlm banyak2 bag tu, suka la beg yg ada lampu tu hahahaha sbb bila cr barang dalam beg asyik tak jumpa je sakit hati betul.

boleh la intai2 ni hehe

dhiera said...

wow...inisiatif baru. menarik

eamy milea said...

Lucu laki yana hahhahhaa :P

eima said...

hebat .... korg mmg hebat ....sbb kedai br pun invite korg utk promote kedai diorg ..mmg hebat

Diana Rashid said...

Beg ada lampu pun ada ye..ingat kan kasut je ada lampu..heheh

zulhilmitempoyak said...

perghhh.. padat

Scha Nazri said...

bagusnya dorang ni. kreatip ya amat.

Julia Johari said...

Yana....lawa yer beg terminus...wowwwwwwwww kerlas kan tote bag...sebenarnya julia pun pengemar tote bag...sempoi je kan

Khairulanwar AAM said...

Berapa harga EZ terminus body bag tu?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to LIFE 101
Designed by UMIESUEstudio 2015