Sep 12, 2014

Cuti Hari Malaysia dan Cuti Terpaksa :(

Assalamualaikum...




Selasa depan cuti hari Malaysia...aku yakin ramai pakat cuti hari Isnin...boleh melepak dengan family lama sikit...tak pun pi holiday...kan?? lagipun minggu depan cuti sekolah....lagi syok la holiday sakan dengan family.... *yeyy*


Ikutkan aku nak cuti jugak Isnin tu....rasa rugi je tak amek cuti hari Isnin sebab Selasa tu memang public holiday...hahaha~   tapi dak encem macam tak setuju...sebab annual leave aku tinggal 3 hari je lagi.... T_T  dia kata baik la guna balance cuti tu untuk birthday dia ke, untuk hari lain....


Masalahnya....bila aku tanya opismet lain, dorang ramai² pakat cuti hari Isnin...grrrr~  ada lah 2 orang staff lelaki tak cuti...yang sorang ni sebab dia bukan permanent staff so rugi la kalau cuti kena tolak gaji....sorang lagi memang takde kepentingan nak cuti kot? entah....tapi dia memang nak datang opis...


Aku macam tak selesa lah kan sensorang gegirl dalam opis....haihh~  so cakap kat papa TERPAKSA cuti sebab staff² gegurl semua pakat cuti hari Isnin....wuwuwu~  tak gembira pun nak cuti lama sebab annual leave tak banyak...nasib la dah akhir tahun...hikss~  T_T


Takpe lah...oke jugak cuti hari Isnin....boleh gaduh dengan Zafirah lama sikit....hihi~ 


Korang....cuti ke idak hari Isnin depan?? (^^,)



 Terima kasih sudi membaca!

13 comments:

Nurzakiah Hanum said...

tempat anum pun ramai cuti
anum x cuti pun sebab x de plan nk pg mane2

Allene said...

aku tak cuti wei... cuti ko tinggal 3 hari.. cuti aku -3.. acaner??? masa raya amik advance leave lagi. hohoohho

Mila Hilas said...

sy pn x cuti....suami keje, membazir je duk umah je hehe

cikCT said...

terpaksa cuti sbb husband paksa cuti. grrrr.

sbb cuti sy pun dah tggl 4.5 je ni.tuyg berjimat2 cuti.

lgpun rugi cuti isnin sbnrnya sbb jalan tak jem.seronok tu p keje time jln tak jem.hehe

Cik Puan Eka said...

eka punya cuti lagi 5 hari hahahaha.

Ni pun kompem cuti gak hari isnin ni

zahidah nur said...

Tak cuti pun. Sebab hubby jauh. Rugi rasa amik walaupun cuti ada lagi 13 hari..mihmihmih

Chekgu Azrine said...

Sememangnya cuti..hahaha..eksen

Diana Rashid said...

hari ni dah sibuk kemas baju..dah siap entry untuk autopublish..semngat nk bercuti nih..ehheh

Cik Asma BLuppy said...

sy tak cuti sebab ari ahad keje. pantai timur kne kerja la. T_T

MissNadia said...

N kerja.. kat oficce dah :D

Ann said...

sy tgh menaip di opis ni..hehe..

nida-razak said...

tak cuti pon..tapi kat opis tinggal 3 orang je hari ni..hehe

aizamia3 said...

Akak kerja hari hari ni tapi akan bercuti pada hari Rabu..
Bagi dorang cuti.. lepas tu turn akak pulak.. ekekeke..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to LIFE 101
Designed by UMIESUEstudio 2015