Sep 9, 2014

Dinner at Burgerbyte, Bangi

Assalamualaikum...


mama:  malam ni nak makan mana?

papa:  entah...u nak makan mana??

mama:  pizza hut jom!

papa:  erm i tak minat laa...tempat lain laa...

mama:  u pilih la...i takmo nasi tau....boring pulak makan nasi...nak western  *amboi eksyen!*

papa:  kita try Burgerbyte nak??

mama:  ai okayyy je...janji bukan nasi....

papa:  tapi kat mana ek Burgerbyte kat Bangi ni???

mama:  ??? (-_-")

------------------------------------------------------------------------------------------------------------


 Nasib baik ada kengkawan yang tahu lokasi Burgerbyte area Bangi...hahaha~  kat Seksyen 15... :)


Aku start kenal restoren ni dari blog Hazman....dah lama aku baca entry dia makan kat sini....tapi baru semalam kitorang terjah sendiri restoren Burgerbyte...standard kan orang jauh sampai dulu...yang dekat lambattttttttttt nak sampai...  :p


Tengok menu blur! tak tahu nak order apa...hahahaha  adoyaiii~


Staff situ suggest menu signatures dorang....aku follow je apa staff tu suggest...play safe kekdahnya...kehkeh~   dak encem lak order original burger tak silap....dia kata menu lain semua pelik² nama...takut nak order...'original' tu macam normal je...hahahaha  papa...papa...  :p


sementara tunggu papa order makanan....eh sejak bila ada kekotoran kat mulut Zafirah tu??? semalam macam takde jeee....eiii  -.-'


Kat sini konsep order macam kebanyakan restoren fast food....kena order kat kaunter and terus bayar...bagitau sekali meja nombor berapa....bila order dah siap, waiter akan hantar food and drinks terus ke meja...gitu~


Dalam 20 minit kot menunggu....sebab waiter yang amek order kitorang terskip kitorang punya resit...orang lain yang sampai lambat dapat food dulu....hehh~   tapi dia dah mintak maaf...sejuk sikit hati ni haa...sebab tengah lapar time tu...kalau lambat sikit lagi memang hangin je...hahaha~


Jemput cuci mata!


Air...jus epal untuk aku, jus oren untuk papa....sedap! secukup rasa...  :)


ni lah dia signature burger tuuu...aku order BEEF...kalau makan burger memang aku suka order beef instead of ayam...macam dah muak makan ayam...huhuhu  :)


Set sekali dengan fries...tapi air lain²...takde dalam set...aku makan sorang relek je...tak rasa nak muntah pun....ngam² je la portion ni untuk perut aku....hehe~   eh lupa! aku share fries dengan Zafirah lah! padan la rasa macam tak cukup!! MUAHAHAHA~  *dasarrrrrrrrrr*


Banyak Zafirah makan fries...siap kena topap papa punya fries lagi....sekali sekala tengok dia berselera...kalau dia kata nak tambah fries pun aku sangguppppp beli lagi....hahaha~  masuk kereta terus sendawa kuat²... #aptb  (-_-")


ni papa punya burger Original tuuu...kocik je saiz burger...5 minit je papa makan....sampai kawan dia duk meja sebelah tegur, "lajunya ko makan jang!"  sebab kawan dia dapat burger awal dari kitorang pun tak habis² lagi....papa punya pinggan dah licin dulu....kahkahkah~  :p


erm okayy la burger² kat Burgerbyte....tapi tak sampai tahap menyengat lagi....sebab bagi kitorang, burger bakar Abang Burn lagi power! hihi~


More, tang roti tu....lahaii kenapa guna roti yang mudah hancur?? tak puas nak makan....asal potong sikit roti hancur...lotih nak memungut serpihan roti dalam pinggan...bahahaha~  *ngade!*  yelaa iols tak suka membazir...kalau boleh nak pinggan tu licinnnnn je...takde sisa dalam tu....pelahap?? biar lah....arwah nenek aku cakap murah rezeki bila kita hargai makanan....amin :)


Ekceli kalau korang nakkan kelainan dari segi rasa boleh la datang makan kat sini....kalau ko tanya aku, aku lebih prefer Abang Burn lah....harga macam lebih kurang...tapi portion kat sini sikit....especially portion cheese...maybe kena mintak extra cheese baru meriah kot cheese dalam burger...entah la...akan datang aku cuba order extra cheese pulak tengok macam mana... :)


err akan datang tu tunggu lagi 5 tahun kot? bahahahaha~


kbye! (^^,)



 Terima kasih sudi membaca!

12 comments:

Nurzakiah Hanum said...

wow sedapnya

zeera lily said...

nmpk sedap.. ni yg zizan duk promot tu kn?

Cik Asma BLuppy said...

tgk pix pon dah terliur. hukhuk

Chekgu Azrine said...

ramai kawan2 akk cakap sedap..
tp tula jauh plak dri rumah ahkak..uhuk

Cik Puan Eka said...

macam menarik. teringin gak nak pegi sini tp tak berkesempatan lagi hehehe

Diana Rashid said...

kat sini belum ada la..:)

Irz Zack said...

penah jugak makan yang dekat sentul tuh. frust jugak dia punya roti hancur. susah nak makan. sudah nye kena makan cubit2 jugak sampai habis.. huhuhu

eima said...

klu gitu abg burn juga la besh hihi tak pi le aku ...

Syira Shahar said...

Perghhh tengok gambo saje udah terlior.. Kena cuba try test rasa ni hihihi

mOoN IzzaN said...

uhuk.. slalu makan burger gerai biasa je.. hehehe...

hazman fadzil said...

Tu la kan....bila bab patty daging memang dah okey.... roti je buat spoil... so next time ko cuba la terjah kedai makan kat bangi gateway tu... banyak gak pilihan....

MissNadia said...

uishh.. sedapnya. a'ah roti mudah hancur memang tak best, nak pegang pun susah :P

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to LIFE 101
Designed by UMIESUEstudio 2015