Sep 26, 2014

Gaya Mem Besar Minum Susu...

Assalamualaikum...


Hari ni macam blur nak membebel apa...apesal tah....hahaha~


Macam biasa lah bila blur kita cerita pasal Aimy Zafirah je....dah sorang tu je anak aku buat masa ni....baca betul² aku tulis BUAT MASA NI....kahkah~  lepas tu kalau bercerita pasal anak tetibe terus hilang penyakit 'blur' tu...pelik kan??  :p


Umur Zafirah as for today is 2 tahun 7 bulan 1 minggu 5 hari...nasib baik ada widget Daisypath....biasa bila orang tanya umur anak berapa aku akan cakap 2 tahun je...kalau dorang tanya lagi 2 tahun berapa bulan?? baru aku kira balik yang 'bulan' tu...bahaha~    :p


Setiap bulan, setiap tahun ada je perangai baru dia...perangai sekarang (ekceli dah lama pun perangai ni...biasa kan update cerita dah basi....muahaha) minum susu kena bersilang kaki....amboi sangat!


 posisi kena ngadap tv...sebab sambil minum susu sambil tengok kartun....biasa Zafirah suka tengok Hi-5, fineas and ferb, pastu apa tah tak ingat...bukan la semua kartun dia layan...ada je kartun yang boring kan?? huhu~  sekarang feveret dia kartun Frozen....grrrrr!


papa stress tengok anak dara dia baring gaya gini...tak sopan...selalu je kitorang turunkan kaki dia...bagitau, anak dara kena duk sopan²....nasib baik jugak ada kartun Frozen....semua bebudak pompuan bercita² nak jadi queen Elsa or princess Anna...so senang nak psiko Zafirah...hahaha


"nak jadi princess tak?? princess duduk sopan²...mana ada duduk macam niii..."


Jalan la jugak psychology aku tu....tapi 5 minit je lahhh...pastu dia duk silang kaki balik!! hehh~  anak papa sangat niiiiiiiiiiiii  (-_-")


Banyak kali kena explain kat Zafirah anak dara kena duduk kepit² je...tapi ye lah bebudak 2 tahun mana la dia reti beza boy or girl...kadang kalau tanya Zafirah ni boy ke girl...? selamba dia jawab boy! hahahahaha~   pastu kalau kita puji anak dara orang lain comel lotey tetibe je dia nak jadi girl balik....sebab nak orang puji dia comel jugak...acaner?? layan kan je lahhh....huhu~


Anak korang minum susu macam mana?? (^^,)



 Terima kasih sudi membaca!

5 comments:

Allene said...

nak jadi princess anna tak? ihihih

entry terkini...Harris getting better

Nurul Aziz said...

minum susu nak kena ada napkin. bukan nak mengentel ke hape, pegang pun tak.. janji ada napkin kat sebelah dia. hahaha.. pepelik je..

Petak Bunga said...

Brutal princess ni..
Hik

Diana Rashid said...

ganas bebenor cara menyusu tu..hahah..ada tak sambil baring gitu dia gedik2 kaki dia..santai sangat la tu..hehehehe....

Anak kedua akak ni dia BF.kalau dia menyusu mesti nak pegang kereta.tak boleh sambil menyusu tu kita dok belek2 muka dia ke,rambut ke...tak bagi..kalau buat ,dia gigit..marah la konon..hehehh

Dhiera nadhirah said...

hahahha...zafira comel sgt. look like bossy huh.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to LIFE 101
Designed by UMIESUEstudio 2015