Sep 29, 2014

Malang tak Berbau

Assalamualaikum...


Petang semalam tah apa mimpi tetibe papa ajak makan kat Nando's...ikutkan tengah hari tu kitorang nak pi kenduri kahwin kawan papa kat IKRAM and kenduri adik ipar kazen papa kat err Serdang kot? tak ingat aku....tapi dekat je lahhhh....sekali by noon aku macam keletihan sangat...ingat nak landing kejap je...eh memang kejap pun aku landing! terlena almost 1pm and terjaga pukul 2.10pm gitu....sekali tengok Zafirah pun landing sekali sebelah aku...hahahaha sian dia tidur sendiri² je ate mama letih sangat tak dan nak mendodoi²... :')


Aku tengok Zafirah lena sangat tidur tak sampai hati nak kejutkan dia...masuk dalam bilik, tengok papa pun join mentido...caitttt!!! call family mertua bagitau tak jadi pi kenduri sama²....dorang je lah wakilkan kami...ngeeee~


Pukul 4pm++ gitu Zafirah bangun...memasing kebuluq sebab tak lunch....aku sempat jugak la buat megi tomyam masa Zafirah mentido....papa lerr kebuluq tak makan apa²....huhu~   papa suruh siap...makan luar...biasanya dah petang² gitu beli food area Bangi pastu melepak rumah mertua...


Sekali papa cakap nak pi Alamanda...nak makan Nando's...lerrr kita ni dress-up baju tidur, selekeh je...Zafirah pun aku dah pakaikan baju tidur...tapi sebab semua dah ada dalam kereta, takkan aku nak masuk rumah balik tukar baju segala...ada gak orang tarik muka mencebek ngan aku kang...dah la dia tengah kebulur sesangat time tu! hahaha~  so belasah je lah....lantak lah orang nak kata baju anak aku buruk, tak sesuai pi mall pakai baju tidur...Alamanda je punnn....biar arrr! muahahaha~


 Sekarang ni macam dah jadi kebiasaan, kalau pi mana² mall mesti bagi upah Zafirah main car...saja bagi dia seronok....


Time kitorang sampai Alamanda, orang ramai berpusu² nak balik...so banyak lerr parking kosong...! mihmih~   kat Nando's pun tak sesak....still ramai orang tapi tak macam peak hour...kalau korang biasa pi Alamanda musim² orang dapat gaji ko akan faham macam mana sesaknya Alamanda especially kedai² makan time peak hour...menyakitkan hati!! -.-'


So masa kat Nando's kitorang tak tunggu lama....sekejapan je waiter datang amek order, hantar order...bukan takat Nando's je papa ngidam...dia siap tapau kopi Starbuck!! kalau dah lapar kebuluq sangat memang macam ni ek selera tu??? amboi sangat! pastu Zafirah tolong perabih kopi Starbuck papa...ni lagi sorang kemain lagi selera tu!!!! kat Nando's aku order ice lemon tea je...sebab boleh refill kannn....kahkah  bajet sangat! air memurah Zafirah tak suka....dia nak air yang RM16 tu jugak!! bergaduh je dengan papa berebut air...hahahaha~


By the time habis makan dah Maghrib...singgah surau tapi penuh giler!! so papa ajak solat kat Petronas belakang Alamanda...sampai je kat kereta, tak boleh start pulak!!!! ohoiiii dah kenapa tetibe bateri kong?!! grrrr~


Mungkin la Allah nak pesan jangan lewat²kan solat!! sobsob~  call adik ipar suruh datang bawak jumper...mana pi tah jumper dalam kereta tu...kalau tak, boleh mintak tolong orang sekeliling je untuk jump-start kereta...sebab dah tanya² orang, semua tak simpan jumper dalam kereta....haihh~  -.-'


So patah balik pi surau untuk solat Maghrib...lepas habis solat adik ipar tak sampai lagi....pi jalan² jap...papa standby kat kereta....aku duk dalam mall sebab area parking panas! sian Zafirah berpeluh²...huhu~


 Sempat beli Chatime dulu...tekak ni mintak teh ais je! bahaha~  eh Zafirah sekarang suka betul kerutkan dahi dia gitu...geram aku nengok! haihh~


Ramai jugak orang masa ni...dah la tetibe cashier misplaced resit aku...lama kena tunggu....grrr~  ouh amoi tu terpaksa cencored gitu...'baju tidur' dia over! :p


Alhamdulillah urusan jump-start kereta dipermudahkan....lepas beli chatime kitorang terus balik...ingat nak singgah dataran bagi Zafirah main² kat situ...dah condition kereta pulak tak elok malas la nak singgah²...sian Zafirah...next time k mama bawak pi dataran...insyaAllah....


k tu je nak cerita...bye! (^^,)



 Terima kasih sudi membaca!

9 comments:

Chekgu Azrine said...

Seksakan klu bateri kong bila kita urgent nk buat bnda2..mcm keta akm pun bru tukar bateri..nsb kong kt umh nk start g keje

MisZ FyZa said...

Eheh..i pon penah gak..pakai sluar track..tudung comot2..pakai tshirt n slipe buruk..husband ajak g jusco..=_=..lantakkn la..hihi

Nurzakiah Hanum said...

sakit ati pun ada kalau batery kong

Diana Rashid said...

O...amoi ke..ingatkan tiang tadi..tak perasan..hehe

Allene said...

nasib baik ada laki.. klu kita je?? pengsan...

entry terkini...100% untuk mu

eima said...

huhuhu nape la tak call aku ... rumah aku dekat je ... dlm keta aku mmg sentiasa ada jumper ..
cam la ko ade nomot aku kan ... minta kat mak ko ...

risaunye klu keta tak leh start time klu aku yg bw ... huhuhu

eamy milea said...

mana baju tido mama zafirah? :P

nida-razak said...

huwaa..kalo nida, mesti tnya awal2 nak pg mana dlu..hehe

Dkna Abza said...

p alamanda tak ajak! haihihii

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to LIFE 101
Designed by UMIESUEstudio 2015