Aug 18, 2014

Zafirah Baraan Raya :)

Assalamualaikum...


Boleh kata every weekend kitorang terima jemputan open house rumah kawan²....kalau dorang tak buat open house, kitorang suka² datang terjah....tu la motif hari raya kan? menziarah kawan² and sedara mara...eratkan silaturrahim gitu...hihi~  setahun sekali je pun ko pi terjah rumah kengkawan....kan? hihi~ :)


Weekend lepas paling full lah schedule baraan raya...pfftt! tapi tak semua rumah aku snap gambar...lupa! grrr~


moh la kita tatap gambar apa yang ada dalam fon aku je...ngeee~  ^_^



Zafirah yang snap semua gambar² ni...harap maklum ye...ada banyak dia snap...aku pilih mana yang cantik je lah kan...huhu~  ada bakat jugak anak aku jadi fotografer kannn...kehkeh~  :p


Masa ni kat rumah kazen aku, kak Ain kat Putrajaya...baby yang aku dukung tu anak sedara aku....cute gila! muka bulat, kepala bulat...hahaha~  tapi aku dukung dia mencebik...eii gigit tau la!!


Zafirah and anak² kak Ain...kazen aku cakap muka Zafirah and Yaya sama....yeke?? ^_^


ni kat rumah Ruby...grand kaoo! siap khemah...food pun banyakkkk!! sedap lak tu...huhuhu~   kitorang sampai petang sebenarnya...dalam pukul 4pm++....Zafirah mentido pulak masa ni....Ruby suruh baringkan dia kat sofa dalam rumah...kitorang tak jamah apa pun masa sampai...tunggu Zafirah bangun, kitorang siap tumpang solat Asar, mandikan Zafirah bagai....bahaha~  lagipun ada few bloggers lain yang sampai lewat petang jugak...sebab open house Ruby memang sampai malam....idak la segan sangat menepek lama² kat rumah Ruby kannn...kehkeh~


Thanks for your hospitality Ruby! senang² mai datang rumah kitorang pulak nanti kayyy! baby Adam cute!! ^_^


ni pulak beraya rumah kawan kolej...cikpuan Zura...tuu yang cantik cun meletops pakai tudung hijo tu lahh tuan rumah...hihi~  thanks Zura masak sedapppp!! sampai jadi ular sawa memasing lepas makan! bahaha~


kemain Zafirah detim dengan Azraf tepi kolam ikan....bahaha~  Azraf ni anak Zura....umur 3 tahun+...tiap tahun kalau pi rumah Zura mesti lepak lama²....rumah dia best! banyak menan...muahaha~  nanti mai datang rumah yana lak k besan...eh! lol~  :p


kak yong Aisya Syakira and Aimy Zafirah...! ni pulak kat rumah kazen lain kat Vista Amani, Cheras...lepak dari petang sampai malam jugak...suka betul menepek rumah orang lama² hehh~  :p   


Dah menepek sampai malam tu macam biasa lah aku mandikan Zafirah kat rumah orang tu je...alahh rumah sedara aku jugak...bukan orang lain...time nak mandikan Zafirah, Aisya pun nak join mandi sama²...pakai baju kaler sama...kemain bff sangat! ^_^


oke tu je lah sebahagian gambar² baraan kitorang weekend lepas...lepas ni kena alert lah kamera....sebelum balik kena posing dengan tuan rumah dulu...kenangan kekdahnya....kahkah~


Terima kasih semua yang sudi menjemput...tahun ni iols tak buat open house macam tahun lepas...bajet kannnn....adik kesayangan nak konvo kekdahnya....bahaha~  tapi kalau uols nak datang amat dialu-alukan....inform je awal²....kalau last minute terjah ko duk luar pagar je la...dah kata kitorang ni susah nak lekat kat rumah....ada je tempat nak pergi....ramai kawan macam ni la gayanya....kahkah~ *larikkkkk!*


kbye! (^^,)



 Terima kasih sudi membaca!

8 comments:

mOoN IzzaN said...

penat woooo baraan tapi perut kenyang.. hahaha..

Nurzakiah Hanum said...

syoknya beraya

Diana Rashid said...

ye la..setahun sekali..lepas raya ni bukan senang nak saja2 jalan umah orang.kalau jalan2 pun tak dapat makan best2..heheh

eima said...

jimat belanja weekend kami ... mkn dan mkan je ... behs betui la

Chekgu Azrine said...

Akk sabtu ahd lps full..haha..sakan btul brjln..

cik hani said...

saya join baraan raya kat Perak di rumah mertua.. Tu first time dengar perkataan baraan. Saya dari Terengganu. So, agak konpis di situ, tambahan pulak family mertua keturunan jawa

aizamia3 said...

Seminggu pertama tu kami pulun habis beraya.. la ni weekend takdelah ke mana sangat sebab en. suami keje.. huhuhu..

Siti Shahfinaz Jaafar said...

eh kak..!! len kali kalau melawat Cheras reroger la iolss!! iolls dekat2 situ je pungggg~
ahh sudohhh..kantoi stalk segala post lelama akak~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to LIFE 101
Designed by UMIESUEstudio 2015