Aug 25, 2014

Handmade Clothing dari Kedai Nadim

Assalamualaikum...


Aku suka pakai blouse...kalau pi kerja pun aku lebih selesa pakai blouse compared to baju kurung or kemeja....susah cari kemeja yang labuh bawah punggung dan longgar...biasa mesti fit fit je...baju kurung pulak leceh nak menggosok, matching dengan tudung...dasarrrr sangat! kahkah~


Aku biasa beli blouse kat kedai area opis...kadang² online...tengok la mana yang berkenan, harga mampu poket, aku rembat je...hehe~


So ni salah satu blouse yang bagi aku sangat tepat dengan citarasa aku....miss penjual (Nadia) siap suggest aku pakai saiz apa....sebab tengok gambar macam besar je baju dia...aku konfiden je cakap aku pakai saiz S atau M....sekali miss Nadia cakap aku pakai L...dia tanya dulu la tinggi aku berapa...pastu dia tengok latest gambar aku kat blog dia kata dari baju yang aku pakai sepatutnya aku amek saiz L...kagum 5 saat aku baca ayat dia....hahaha~  ^_^


Tepat tekaan Nadia! memang ngam² je muat blouse ni kat badan aku...well done! err ketinggian aku 160cm je...so kalau korang range tinggi aku better amek saiz L okeh! :)


Aku pakai dengan penuh kasih sayang sebab baju ni dorang jahit sendiri...miss Nadia cakap dia jahit pun penuh kasih sayang...bahaha~  selesa sangat! sebab kain cotton kan...pakai pi opis boleh, pi shopping boleh, pi meeting boleh, pi beriadah dengan family pun oke, bersantai² rumah sedara mara boleh, nak pakai pi kenduri kahwin punnnn bolehhh...ko match kan je dengan palazo...done! unlimited used! paling sesuai untuk orang yang jarang shopping baju...and the best part...senang nak iron!! me love! ♥ ♥  ^_^


Selain blouse, Kedai Nadim juga ada jual tudung dan shawl...semuanya handmade okeh!! more, dorang ada juga jual kain cotton....Mix cotton, English Cotton & Japanese Cotton...Free Delivery & COD area Lembah Klang....


Lepas beli kain cotton, mesti nak kena hantar jahit kan?? tak payah susah² cari....Kedai Nadim sendiri terima tempahan baju kurung, baju moden dan jubah....nice! dah macam 1 stop center...semua ado! dari kain, baju sampai tudung....lengkap dah shopping kat 1 kedai je...huhuhu~ 


 masa ni first time pakai shawl setelah beberapa tahun tak pakai...tu nampak selebet semacam...dah la pipi gemok...sobsob~  T_T


Shawl ni pun boleh mix and match dengan macam² jenis baju....sebab kaler dia tu plain je...jimat kaoo...kehkeh~


time ni dah expert sikit sarung shawl...wewiittt! :p


Banyak lagi pilihan shawl and blouse yang korang boleh pilih...ikut taste memasing....harga dah tentu mampu poket....kualiti pun terbaik...insyaAllah...


Jom terjah Kedai Nadim
untuk pembelian!!



atau boleh terus
SMS/Whatsapp: 018-6634336 
Email: kedainadim@gmail.com


HAPPY SHOPPING!!


 Terima kasih sudi membaca!

12 comments:

Nurzakiah Hanum said...

cantik2

mOoN IzzaN said...

cantiknya..

Fazleyatul Aini said...

aku langsung tak reti pakai shawl weyh

Chekgu Azrine said...

akk suka shawl..tp sometimes muka akk nampak bulat...so kena pakai inner jugak baru cun..hahaha

Allene said...

lepas ni anak 2 ni, jatuh hati ngn shawl... senang... bju tu cantik la..

Cik Asma BLuppy said...

cantiknya blouse tu.

CikLily Putih said...

comey benau mak zafirah ni la

eima said...

LAWA2... MMG LAWA SBB TUAN YG PAKAI PUN MMG LAWA... GIGI TU BUAT PEMANIS SENYUMAN ...

ummi aqilah (LM) said...

Cantik.. Klu yana yg slim pun pli saiz L mau2 akak pening x reti pilih saiz. XL? XXL?takut nk beli kdg2 sbb saiz dorang x sama.

Liyana said...

amek tempahan kurung moden ek? bape rgt yer? hehe

Makcik Anak 3 said...

manis sgt...

MissNadia said...

ohh cantiknya

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to LIFE 101
Designed by UMIESUEstudio 2015