Aug 5, 2014

Rutin Setiap Tahun...Angkut Anak pi opis

Assalamualaikum...


Aku dah start kerja dari hari raya ke-3 lagi...melopong je lah tengok kawan² lain post gambar jalan² raya kat fb...iskisk~  padan muka sendiri lah kan....siapa suruh tak simpan cuti untuk raya....bahaha~  oke laa...next year kita insap...kita simpan cuti untuk raya kayyy..  :p


So macam biasa, rutin setiap tahun, setiap kali raya, aku memang bawak Zafirah pi opis sebab taska tutup seminggu....nasib baik dah pindah opis baru yang lebih selesa....dulu opis aku kat Puchong Jaya...kena naik tangga tingkat 3...lotih acik! dengan hangkut beg besar, dukung anak lagi...pfftt! opis sekarang ada lift...selesa ai tell yu! :)


Setiap pagi aku mandikan Zafirah kat opis...opis baru ni ada shower siap heater kaooo....sehari 2 kali aku mandikan dia kat opis...pheww~


Moh ler tengok gelagat Zafirah tolong mama work! :p


Day 1:

ni BUKAN meja aku...meja sebelah aku...kawan ni cuti seminggu so boleh la Zafirah tumpang duduk kat situ...setiap tahun pun memang habis Zafirah selongkar barang² kat meja kawan aku ni....hehh~  -.-'


main carik² kertas....habis bersepah...


ni bukan child labor kan?? bahahaha~  aku nak sapu kertas² yang dia main sesepah atas lantai....pastu dia pun sebokkkkk nak menyapu jugakkkkk!! grrr~


dah boring menyapu layan kartun sek bob skey pants (spongebob square pants)...gelak besar aku dengar dia sebut nama spongebob...hahahahaha~


lepas lunch dalam kul 3pm gitu kot dia mentido...opis aku takde sofa...so tidur atas lantai je ye nakkk...ngee~   mujur jugak opis ni 2 tingkat....tingkat atas ni bilik meeting...memang takde orang....ada sorang budak praktikal, Atikah, duk atas sebab kat bawah dah full...takde meja untuk dia....Atikah je la rajin melayan Zafirah....kehkeh~


Tak lama pun dia tidur...sejam lebih je kot...dah bangun main², minum susu....sebelum balik dalam kul 5pm++ tu aku mandikan dia lagi....senang balik rumah tak payah fikir nak mandikan dia....muahaha~



opis mama tinggiiiiiii....tingkat 20...hehe~



Day 2:


Tak banyak gambar aku amek masa hari kedua...terlupa sebenarnya...hahaha~   ralat duk layan dia main....aku ada je kerja nak kena buat kat opis ni....tapi tak banyak....so masa aku memang banyak habis melayan Zafirah je sebenarnya...ngee~


hari kedua dia tidur awal sikit....kul 2pm kut dah tidur...last week aku keluar lunch awal....pukul 12.30pm dah lunch....kebuluq baq hang! pagi² tak bekpes sebab gerai² jual nasi lemak sume tu tak bukak lagi....minum air milo je....prot dinasour memang tak cukup la kan takat milo je....eh bukan kita kena boikot milo ke?? kehkeh~  memang dah ada milo pun kat opis ni....takkan nak buang?? boikot dengan ilmu, bukan dengan emosi plissss~  ^_^


Dia bangun tidur je terus memberak...haiyaaa~  masa tu nak dekat pukul 4pm....so alang² nak basuh yak aku mandikan je dia terus....senang!


terus pakai baju tidur...balik rumah takyah fikir nak tukar baju bagai...hahaha~   dasarrrr sangat maknya  :p


oh kat opis memang aku pakaikan Zafirah stokin sebab lantai tu sejukkkkkkk....kaki aku pun sejuk apa lagi kaki si kecik tu....hihi~


Day 3:


Hari ketiga pun tak banyak gambar...boring pulak aku nak amek gambar dia....kahkah~  hari 1st sebab teruja tu banyak gambar dia... :p


sweater pun aku bawak sekali in case dia kesejukan....tapi jarang pakai sebab selalunya bila sejuk kitorang OFF je ekon...kehkeh~


hari ketiga (Jumaat) awal gila dia tidur...sebelum tengah hari dia dah lena....maybe malam sebelum tu dia tidur lambat...duk main² dengan makcik² dia yang datang dari Kelantan...seronok dia ramai orang melayan sampai takmo tidur....pastu kat opis meragam sikit....bagi susu, landing kat tingkat atas, tepuk² punggung (dodoi), terus lena...sian dia letih....huhu~  


Tapi aku boleh lupa pulak bawak bantal dia...nasib dia oke je tidur takde bantal....dengan ekon lagi...lama jugak dia tidur...pukul 2pm++ gitu baru dia bangun....aku terpaksa mintak Atikah tapau lunch sebab Zafirah lambat bangun...prot dah kebuluq...ngeee~


oke tu je lah sinopsis aktiviti Zafirah kat opis baru mama....hehe~  meh belanja video bakal biznezwoman deal bisnes dengan client...chewahh! :p


video




 Terima kasih sudi membaca!

13 comments:

achiek anis said...

kalau daku mm xleh bwk airis ke ofis...sbbnya nnt dia syik la nk ajak mak dia tawaf satu ofis...dah tak jd koje kekdahnya...huhu

CAHAYA HIDUPKU (Nur Hayati) said...

Akak angkut anak masa sebelum raya tu Yana.. dorang dah mula cuti sekolah.. akak belum cuti lagi.. kenalah angkut..
Seronok dia bermain di ofis yana tu :)

Ros Anis Rusli said...

taun lps je aku hangkut anak gi opis sbb pengasuh blk kg lama..taun ni xangkut dah..sbb taska dh bukak..

a_maya said...

maya pun bawak fathia gi opis..
tapi sebelum raya..hari ahad..
nnt maya update kat blog, yana tgkla ye..
btw, yana keje kat mana?
tinggi betul opis nye..company per??sibuk je kan?hehe..

cik hani said...

bestnya boleh bawak anak ke opis musim raya ni.

boleh feeling jaga anak seolah-olah masih cuti gitu haa..

tapi kalau anaknya nakal, mahu pening seminggu tak hilang..

safurara said...

nampak dah big girl sgt zafirah! nasib lah dia ok je kak.senang kan.

DYatie said...

senang tak? kite tak pernah lagi bawa Arissa full day ke office. setakat datang pukul 3 balik pkl 5 tu ada. tu pun alahai. jenuh kejar.

eima said...

tu blanket ke kain pelikat papa die .. hihi

ramai tak kerj a.. klu aku kompom takut gile klu sunyi2 ni tambah tmpt baru

Wawa said...

same raya ke3 dah keje...betabah je la tengok memasing pakai baju raya lg upload gambo...pffttt...

Diana Rashid said...

bagusnya mama dia..ibu mithali ni..kerja pun bawak anak..tabik la..heheh

Aji Wibowo said...

ceria sekali :)

Fazleyatul Aini said...

zafirah banyak dapat duit raya tak ??

Liyana said...

mcm sng je nak handle zafirah hehe. kalau faiq xtau ler. mau jadi tarzan ibu kat ofis hahaha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to LIFE 101
Designed by UMIESUEstudio 2015