Aug 13, 2014

"Aimy nak tengok oyang!"

Assalamualaikum...


Wayang = oyang
Moyang = oyang

(-_-")


Semalam dak encem ajak tengok wayang...cerita Ninja Turtle...legend oii kartun tu...dulu kecik² hantu main game Ninja Turtle...hari² ngadap game ninja...tapi movie yang baru keluar tu bukan lah kartun...macam watak X-man gitu...huhu~  lagipun ada pelakon hot Megan Fox...lagi la macam "a must watch movie" gitu....kehkeh~


Macam biasa, port tengok wayang ialah Alamanda...situ je yang paling dekat and selesa... :)


 alolo ostajah zapiyah tengok oyang! :p   dia sendiri yang mintak nak pakai tudung...dia rasa dia comel macam mama bila bertudung...kahkah~  *lantak disitu*   semalam sejuk...hujan...bawak sweater siap² idak la menggigil dalam panggung nanti...  :)


 papa beli tiket thru online je...sebab malas beratur panjang²...sampai² terus collect tiket kat kaunter...pastu beratur beli popcorn and nugget...padahal kat rumah dah melantak nasi lauk sambal udang mertua masak...gatal nak beli food jugak kat sini....bahaha~  :p


"kak yana...! amekkan gambar dengan Zafirah...comel lah dia pakai tudung..."


-klik-



 Zafirah dan makcu....kitorang pi sekali dengan adik ipar and her husbeng...double date lah kononnya! ^_^ 



Zafirah behave je dalam wayang...sebelum masuk dalam memang aku dah pesan kat dia awal² jangan buat perangai, jangan melasak sangat...bahaha~  Alhamdulillah dia dengar kata....memang dia bantai layan Ninja Turtle dari awal sampai habis...kemain!


oh Ninja Turtle memang best!! aku bagi 9.5/10 bintang!! 


Movie ni kategori P13 je sebab tu boleh bawak Zafirah...kalau dia tulis 18 aku tak ikut...Zafirah sekarang susah nak tinggal² kat orang walaupun dengan tok nenek dia....dia nak berkepit dengan mama papa jugak! so kalau nak tengok wayang, memang kena cari movie yang light²...paling teruk pun P13 je lahh....nak yang class 18 semua tu kasi download je tengok kat rumah time anak tidur...ngeee~   :)


Selamat tengok oyang!! (^^,)



 Terima kasih sudi membaca!

8 comments:

Fazleyatul Aini said...

comel zafirah pakai tudung !!!

Liyana said...

comel zafirah pakai tudung.. x pnh test lg bawak anak tgk wayang ni... ermmm klu faiq pulak.. oyang tu = kenyang. hahaha

Mila Hilas said...

pndi bselfie

Nurzakiah Hanum said...

ala tomeinya dia

CAHAYA HIDUPKU (Nur Hayati) said...

Layan budak comey tengok "oyang" ye yana ehe :)

Sitiaminah said...

ala!! nak jugak tgk! tgk trailer dia best gile

eima said...

wahhh syoknye pi tgk wayang....

Diana Rashid said...

lepas ni ajar pakai shawl lak yana..heehe..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to LIFE 101
Designed by UMIESUEstudio 2015