Jan 7, 2014

Celebrate Birthday Mak @Flora Terrace...

Assalamualaikum...



Ikutkan dah 3 kali aku dinner kat Flora Terrace...
1st time dulu masa event Ephyra...
2nd time dengan bloggers...
dan kali ni....dinner with my beloved familia!! celebrate birthday mak yang ke 54!! yeyy! ^.^


kenapa pilih flora terrace??


sebab tempat ni sangat cozy...dekorasi yang agak menarik,  food yang sedap and service terbaik!! lagipun parents aku tak pernah sampai tempat ni....so sekali sekala bawak dorang pi tempat best best... memang tepat tekaan aku...parents aku sangat enjoy and puas hati dinner kat sini... :)


Oke tak tau dah nak bebel apa....jom cekidaut apa yang kitorang makan... :)




air apa tah...ayah punya...ada epal + asam boy...masammmmm...


spring roll apa tah...4 ketul rm18 *pitam* tapi memang sedap gila!! inti ayam, spinnach and cheese....highly recommended weiii !!


nasi serai dihidang dengan daging masak kicap and salads...dak encem punya...pun highly recommended! ^.^


tak ingat nama apa...sedap!!


salmon with mash potato...tapi nama dalam menu lain...berbelit lidah aku nak nyobut...ngehngeh ayah punya...sedap... ^.^


spaghetti ikan masin...mine! sepatutnya sedap...tapi malam tu kureng sikit lah :(


spaghetti apa tah...dihidang dengan salmon and salads...mak punya...oke la..cepat muak...huhu


tu sambil minum air sambil buat peace tu...hikss


Zafirah dikala eksaited ^.^



Plan asal aku yang belanja family aku...sebab aku yang ajak dorang dinner kat sini...tapi bila bil sampai ayah insist nak bayar...mihmihmih tenkiuuuuu daddyyyyy!!! lap u ketat2! ! :p


oh besday mak aku 3 januari lepas!! haha
happy 54th birthday mak!! 
may you are showered with the love and blessing from Allah swt...








p/s: update guna fon je ni...iols dalam mode holiday yaw! kehkeh...tata and selamat bekerja! (^^,)

 Terima kasih sudi membaca!

14 comments:

Chekgu Azrine said...

semoga mkcik panjang umur
dan murah rezki..
happy birthday makcik!!

msredcheesecake said...

HB tuk mak jugak.... daddy yg paling best jugak akhirnya...hheee

Nurzakiah Hanum said...

selamat hari lahir makcik

Fazleyatul Aini said...

woi awal tahun lagi ko dah start bercuti2 haha

eima said...

hepi besday datin .. .
pesal muka zafirah gitu .. hihi

diana said...

selamat hari jadi...
semoga sihat sejahtera dan panjang umur..;)

Cik Puan Rara said...

happy buffday aunty! wow sodapnya makanan!

Mira Adzlia said...

wow...bestnye..sedapnya....slalu tgk org update & review psl restoran ni..tp xpnah pegi lg..huhu

Cik Eka said...

happy birthday utk mak akak.

akak punya birthday pon tak lama dah kan.

perasan gak akak penah pegi flora terrace yg banyak bunga2 tu kan.

makanan pon nampak sodapp

khairiah said...

kongsi tarikh ngn my dotter ler...hihihi

izfanora said...

ayah nk belanja sbb beday beloved wife dia r yana.. :) nanti nak try mkn sini ajak husband r.. mcm sdp je.. hihi..

psst : za dtg dr group gojes.. :)

hazman fadzil said...

Tempat yang selesa untuk makan celebrate bersama family....mesti semua happy kan

Dkna Abza said...

rugi tak order banyak lagi kan.. ish.. ayah belanja woo :P

aizamia3 said...

Moga mak dan ayah Yana kuat dan sihat dalam mengharungi kehidupan seharian..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to LIFE 101
Designed by UMIESUEstudio 2015