Jan 30, 2014

Kitchen Set untuk Zafirah! :p

Assalamualaikum...



Dah lama aku teringin nak belikan set kitchen untuk Zafirah...nampak tak siapa yang teringin sebenarnya???? Zafirah tak pernah tau pun kewujudan set kitchen ni...mama yang hover okeh!!! kahkah~   


Aku beli set ni kat GM Klang....lama dah ngidam nak pi sana sebab member aku cakap menan² kat sana murahhhhhh! barang² rumah macam wall deco pun murah....tapi kalau nak beli baju bajan tu better pi Kenanga City laaaa....lebih berbaloi....takat menan² budak oke la nak sawan kat GM Klang...ngeee~


eh meh la tengok set kitchen Zafirah....aku beli RM70....banyak design rupanya set kitchen ni...rambang mata aku memilih....ikutkan aku nak suruh dak encem beli yang harga RM100 yang siap ada baby seat lagi...comel gila!!! tapi dia nak jugak beli yang murah...fine! dia yang membayar...aku pasrah je lerr....hikhik~


Zafirah dah kenal telur...hari² dia nak masak 'tolo'...wakaka~  :p


siap ada sink...untuk basuh sayur kekdahnya...  :p



senduk, sudu, cawan segala ni aku gantung sebab nak amek gambar...hahahahaha~   kalau Zafirah nak main aku kena cabut semua ni...Zafirah tak reti nak tarik kang habis patah riuk kitchen dia kangggg...sentap papa! kitorang beli yang murah kannnn...so kualiti so-so je...tak boleh ganas sangat....huhu~


siap ada kompartmen untuk oven kaoo...kelasss menan bebudak sekarang...aku dulu paling canggih pun play dough je lah...ngeee~


oh dapur ni siap ada 'api' okeh...! satu bahagian je menyala...tak best langsung! bising lak tu bunyi 'api'....bateri lak kena beli sendiri...takde bateri takde la menyala lampu 'api' tu....camno nak masak?? kehkeh~


bakat dah ada tu Zafirah...keep it up! :p   tiap kali balik taska dia mintak main 'mashak-mashak'...pagi² nak umpan dia mandi tanpa berdrama sinetron aku ajak dia main masak² dulu....hahaha adoyaiii~! buat masa ni set kitchen ni lah feveret toy Zafirah....


Set kitchen ni aku letak kat bilik menggosok aka bilik tetamu kat tingkat atas...Zafirah leka sangat bila main masak²....senang aku nak buat kerja....janji aku kena sentiasa ada depan mata dia....and mainan ni aku biarkan je kat tingkat atas....dah papa kata tak kukuh...kualiti cap ayam....tak kose nak hangkut turun naik rumah....kang tercabot sana sini pemalas jugak nak memasang balik....kihkih~   :p


Eh kalau korang nak beli set kitchen gini kat online pun ramai dah jual....harga mampu poket bak kata Pinky Momma....huhu~  


********************************************************************************************************

IKLAN:


Beli Ephyra dengan harga lebih murah dari pasaran!!!

CANTIK + GLOWING + SIHAT = EPHYRA!

tak payah beli banyak² produk pun...^_^

hantarkan emel ke ctliyanadmib@gmail.com
atau wassap 0133618800

dan dapatkan harga kasih sayang!!

INSYAALLAH TIDAK MENGECEWAKAN!!










p/s: aku baru perasan kompeni aku start cuti hari ni...soooo panjang lerrr langkah...sale merata-rata oiiii...sawannnn!!!! kesian wallet aku...berbuih-buih kena sawan... T_T


 Terima kasih sudi membaca!

10 comments:

aDisH.sHidA said...

ya Allah comel nya...geram sgt tengok..nasib baik jauh..kalau dekat mau gak suruh adik beli utk anak nya..

zafirah..ateh shida nak mee goreng 1 plus telur mata xnak goyang ye...hehehe

Baiduri said...

Alahai...nape comey sgt set dapur tu.... Bli kt tasneem wat teman mama masak kt dapur pon ok ni....terbekenan sudah....huhu

Nurzakiah Hanum said...

ala cutenya

NinaAz said...

hheee. comelnyaaa. mesti rajin masak ni nanti :)

tifa anvar said...

huishh siap oven bgai. saya pun x de dapur pesen ni

u.m.i.e said...

comelnye menan tu !
nasib tak kawen lagi kalau tak nak je beli tuk anak .. hehe

Mila Ahmad said...

cumelnyaaaaa dapur Zafirah heee :)

MAY said...

wah.sawan jugak.kene dapatkan utk Qaira!heee

Afidah Azmi said...

hahaha.
besar esok mesti jadi tukang masak profesional....

kHaiRunNisSa iRnA said...

alamak cutenye~~~
ni rasa nak ada anak perempuan ni ~~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to LIFE 101
Designed by UMIESUEstudio 2015