Jan 10, 2014

Bercuti ke Gold Coast Morib yang Tak Best!!

Assalamualaikum...



Aku beli voucher percutian kat Street Deals...saja beli pakej birthday...kengkonon nak ada kelainan la kan....tapi.............................. *sila teruskan membaca*   hahahaha~


Harga pakej ni dalam RM260+ gitu...tak ingat dah....beli tahun lepas...voucher ni expired 31 Dec 2014....plan asal nak guna voucher ni untuk celebrate besday dak encem bulan 11 tahun lepas...tapi aku hangkut dia pi Phuket....kelasssss kannn...kahkah~   so kitorang decide guna voucher ni untuk celebrate besday aku pulak....sebenarnya tak kisah pun nak celebrate besday kat mana²...asalkan dapat celebrate sama² with beloved asben and my beautiful princess dah cukup membahagiakan aku  *ewah*.... ^_^


Kitorang pi sana 7/1/2014....hari Selasa...birthday aku hari Rabu...8/1/2014....terpaksa la amek cuti kan....makdara nak sambut besday kekdahnya....hahahaha~  bila sebut weekdays memang dah faham kompem hotel ni TAK SIBUK! kosong...sunyi....etc


Check-in pukul 3pm....oh time nak buat reservation memang hazab sangat! dah la dorang ni ada 1 nombor je untuk call....kemain payah staff nak pick-up fon!!! grrr~   aku amek masa dalam 2 minggu hanya untuk call for reservation!! stress okeh!! nasib baik aku call sebulan awal....so idak la terasa sangat sakit hati tu....hehh~  alasan dorang....line busy....sebab tu tak angkat fon??? choii~!!   -.-


Awal² entry dah ada bad review...kohkoh~  nasib lerr labu! 


Lepas check-in kitorang laju² naik bilik...tak sabar sangat nak tengok rupa bilik Studio Suite yang ada Jakuzi bagai tuuuuuu....hakhak~


kemain laju papa jalan...tak pandang belakang pun  (-_-")  
aku duk melayan Zafirah terkedek² time ni....huhu~


parking yang agak sunyi dan kosong...weekdays kannnnnn....


dah sampai bilik....blok 2...tingkat 8...dak encem mintak bilik yang view theme park....untung datang weekdays....time tak ramai orang...mintak bilik apa pun mesti dapat....hikss~  :)



katil king size! weee~


boleh nampak bilik air...kot nak main intai² sambil mandi...eh!  :p


ada arah kiblat so tak perlu susah payah tanya receptionist arah kiblat...tapi sejadah and kain sembahyang tak disediakan....so sila bawak sendiri ye~  :)


Almari berdekatan pintu masuk....ada fridge kecik...simpan stok Vitagen Zafirah....  :)


ada hair dryer, botol mineral, coffee, tea, sugar bla bla....tapi ada satu benda yang missing....


perasan tak???


Kettle nan hado!!!! room service lupa nak letak kettle dalam bilik kitorang....eeiii stress betul nak kena turun lobi suruh dorang hantar kettle....aku perlukan kettle untuk masak air....nak bancuh susu Zafirah....


kenapa tak call je instead of turun lobi?? 


Sila teruskan membaca....aku cerita sebabnya kat bawah ni haaa...  :D


Salah satu side table katil ada disediakan telefon, few kertas, borang komen and kotak tisu....tu kotak kecik tu isinya tisu...kedek kan?? biasanya aku pi hotel besar² mesti ada kotak tisu saiz besar tuuuu...herm...


Telefon tu pulak....macam perhiasan je....kemain payah nak call room service!!! dah la takde list nombor untuk call room service ke, receptionist segala....dak encem main belasah je dail...tapi takde orang angkat....kalau ada orang angkat pun dia suruh call nombor lain....whatthef***!!!!


Bila turun lobi dorang cakap line telefon memang tengah problem due to construction....choi!!! apesal tak inform awal² masa kitorang check-in???? ko tau tak menyusahkan sangat nak kena turun lobi bagai semata² nak komplen / request barang??!!! adoilaaaa~   pastu dalam bilik takde langsung disediakan pen or pensel....habis kertas² tu ko nak suruh buat apa?? makan??!! ke nak suruh tulis guna darah?? (-_-")


Nasib la ai besday gurl...tugas marah² dan membebel kat manager hotel dak encem yang settlekan...ngeee~  :p


ni bahagian almari tadi....ada 2 compartment...cermin besar tu boleh sliding je...ada bantal extra 1 and tempat gantung baju....tapi HANGER TAKDE???!!! ceh~  hotel bajet pun ada sediakan hanger woii!! kedek sangat! -.-'


oke habis dah review untuk bilik...simple sangat dekorasi dalam bilik...errr macam takde dekorasi je....huhu~   kosonggggggg takde wall frame, pasu bunga ke hapa....boring sangat!


Next is ruang bilik air...  :D


kebanyakan toiletries aku bawak sendiri dari rumah....lebih puas hati....yang kabur kat hujung tu lotion...wangiiiii...   :)


Tub Jakuzi!! weeeee~  cuma kan....air Jakuzi ni slow ya hampunnnn....berejam kitorang tunggu nak bagi air penuh! hehh~  lepas tu bubble untuk belah tepi tak function....dah report kat manager tapi takde sorang pun service staff datang check jakuzi kitorang...grrrrrrr~


sabun mandi and shampoo....cukup² untuk 2 orang guna (untuk Zafirah aku bawak sabun lain...baby shower) dan hanya bertahan 2 hari...nasib baik kitorang memang stay sini 2 hari 1 malam jeeee...so kalau korang jenis guna banyak sabun, nak mandi jakuzi 3 kali sehari, better bawak sabun sendiri...lebih puas hati..  :)


view dari katil....shower jenis gini memang aku tak kenan...sebab susah nak mandikan anak aku....so aku mandikan Zafirah dalam tub jakuzi je....sebab shower dalam tub boleh ditarik².... lagi satu, velocity air kat tingkat 8 ni slowwwww....bila tanya manager dia cakap sepatutnya air tak slow...udahnya kitorang suruh dia tengok sendiri air kat bilik kitorang ni....erm...atau mungkin halaju air memang dah cukup laju sebenarnya...tapi kitorang dah biasa mandi kat rumah air sangat laju! rasa tak puas mandi kat hotel... :(


Dekorasi bilik air pun hambar....takde apa yang menarik....


Next...kita tengok view balkoni pulak....view dari tingkat 8....nice wooo!! ^_^


ada 2 kerusi rotan (kot?) untuk melepak²...papa gayat sungguh duk kat balkoni....lebih menggayatkan bila Zafirah duk gitu kat kerusi tu....bahahaha~


ada penyidai....very convenience...jarang hotel sediakan penyidai gini...selalunya kena gantung towel, baju² basah kat tepi balkoni je...huduh sungguh! bila ada penyidai kemas sikit nak menyidai² towel, baju basah segala...  :)


view dari bilik kami....nampak tak betapa tenangnya theme park itew??!! rasa nak terjun dari tingkat 8...boleh?? wakakaka~  :p


nampak view laut lagi...pheww cantik! Subhanallah~   siang² boleh la ko hayati view yang cantik ni...bila malam menjelma...sila tutup sliding door rapat²!! BAU BUSUK oiii!! tak tau la bau ba alif ba ya ke, bau kilang getah ke hape...memang busuk...aku pasrah je sidai towel, baju² kat luar dengan harapan bau busuk tu tak melekat kat baju² aku....bukan dari bilik kitorang je bau busuk tu....aku keluar pintu hotel pun dah boleh bau busuk....pelik betul tempat ni...  (-_-")


cepat la siap papa...tak sabar nak terjunnnn!!! Zafirah pun duk pot pet pot pet cakap nak mandi...nak mandiiiiii....huhu~


ni view bilik kitorang dari arah Theme Park... :)


Overal aku rasa oke je stay sini selama satu malam....kalau stay 2 malam mungkin boleh kena darah tinggi....hahaha~   aku cuma boleh bagi 4/10 bintang untuk keselesaan bilik....


Mungkin expectation aku terlalu tinggi....ni first time aku bercuti ke Gold Coast Morib....bila dalam voucher tulis birthday pakej, Studio Suite with Jacuzzi bagai aku harapkan sebuah bilik yang sangat luxury....sekali dapat bilik yang takde dekorasi apa² pun...dengan line telefon yang rosak...food kat restoren/cafe tak sedap! macam agak rugi beli birthday pakej...baik lah aku beli pakej biasa je...and celebrate birthday kat kedai biasa je....hurm hurmmm~  


More, manager hotel cakap during peak season, iron and iron board tak cukup untuk setiap bilik...korang kena pi level khas yang sediakan tempat untuk iron baju²an....so better bawak iron sendiri ye....aku pun tak paham kenapa dorang tak mampu nak sediakan iron yang harganya cuma RM30 untuk setiap bilik....kata almost every weekend ko full house...takkan takde untung lebih untuk beli iron??? -.-'


Manager pun satu hal jugak...guests dah komplen tu tak reti nak say sorry ke???!! apa susah sangat nak ucap sorry?? choi~!! time nak check-out laki aku selamba terjah manager yang tengah berurusan dengan bos dia kot...entah...lepas tu baru dia nak cakap sorry...cis cis! 


Will I come back??


NO!!!!!


kecuali ada orang sponsor / dapat pakej free...then I will come back...kalau kena keluar duit sendiri aku rasa tak berbaloi....and I will NOT RECOMMENDED korang untuk bercuti ke sini....pi la tempat lain...takat theme park tu, banyak lagi tempat lain yang lebih menarik...


Ni entry dari dak encem iols....Erti Kehidupan tu....ye beliau tu suami iols...mihmih~


Next entry aku story pasal theme park pulak ye~  (^^,)



p/s: Have a safe and pleasant journey papa   (^^,)



**********************************************************************************************

IKLAN:




CANTIK > SIHAT > KURUS = EPHYRA!


jom order laju²! harga kasih sayang untuk korang! ♥ ♥ ♥


 
 Terima kasih sudi membaca!

35 comments:

ida said...

terus moody niat nak enjoy cuti2 kan...

Cik Puan Eka said...

smlm baca blog ujang pon rase cam errr tak bestnya tempat ni.

patutla ramai yg komplen. Tak best..

Dgn bau lagi.

careno said...

kahkahkah... kitorang ari tu ok jer pegi... bau2 xde pulak.. mayb sbb mlm tu dah terperuk dlm bilik jer... tak sedar pun ade bau busuk kat luar... bilik ok jer cume bab deco mmg zero... jacuzzy pun aku g dulu ok jer... sbb pegi dulu ok jer, aku bli 1 lg voucher utk next visit... ntah bile ntah nak pegi... payah giler nak call utk reservation....

Zee Suhaini said...

adoiii la..baru berangan nak grab kalo ada kat street deals..selalu jer ada kan promo ni..

kalo macam ni tak jadik la..yang ekcited sangat sebab ada jcuzi tu..theme park biasa jer ngan lenlain..

MizzTina said...

jari bru je gatal nk beli pakej ni..bila bc review,trus kensel.. baik duk umah je.. hahahaha

cik hani said...

semalam pun baca kat blog orang lain,. lelaki. besday wife dia. sama dengan apa yang awak rasa.

servis macam ni buatkan kite tak lalu nak pergi lagi nanti..

baru je cakap kat suami nak pergi sini, tak jadi lah

Norma NML said...

betul tu Yana..bab bau tu memang tak tahan..nak dinner pun terbantut...
http://rencahkehidupan-maamieiqi.blogspot.com/2012/10/goald-coast-morib-resort-21.html

eima said...

ni bkn tmpt pilihan aku ..sbb dah penah terkana .. rasanye aku dah review kot kat blog aku dulu .. hmmm

cite pasal kek teringgal mana wei..aku tgu ni

hazman fadzil said...

Pendedahan yang bagus laa... ko email direct je kat management diorang.... biar diorang tahu....

Chekgu Azrine said...

Huhu..dok berkira2 nk beli deal nih dah sis yana..nsb baik baca review sis..oh tidakla nk beli haihhh...

Aty_Fared said...

Aku beriye2 ajak laki aku kesini sbb nak gi theme park die... tapi lepas baca pengakuan jujur ko..terus hilang hati nak gi...huhu

Umi Qi said...

Adehhh....kesian baca entry yana...semua x besttt....tp pengalaman umi QI pi masa bulan 6 lepas besttt...sbb semua ada...myb sebab lepas cuti sekolah nih byk benda diorang x sempat settle kan...peak season baru habis...so mula season baru byk x up to date itu yg kureng kott...

xper sabor2 ye yana...yg ptg pengalaman masing2 lain kan...apa2 pun nak wish happy birthdayyy yana...mmuahhh :*

::EIDA:: said...

ida xnk pergi tempat ni! noted! hahahahhahahhaha

Rizziela said...

Baru ingat nak booking utk birthday cik suami hujung bulan ni

fAtrinA said...

Pernah p bulan 5/6 thn lepas..tapi duk apartment sebab ramai. So far bilik ok. Sbb apartment kot. Tapi menapak la nak p waterpark. Bau memang ya ampunnn. Dengan ramai giler org.rasa geli pun ada haha.
1st n last kot p sana huhu

AYuNG said...

gini rupanya...

selalu tgk eklan mcm best jer kat groupon

Fazleyatul Aini said...

haha marah beno sampai merah NO tu hehe

Dkna Abza said...

morib ada fan page tak? copy link nie kasi depa baca :)

mc laa said...

sebab kak yana xrecommend tempat nie makin tawar hati plak nak ke sini .. :')

diana said...

biasanya kalau bau kuat macam masam2 tu bau babi la tu..

diana said...

biasanya kalau bau kuat macam masam2 tu bau babi la tu..

mrs kayrul said...

alamak macam was2 plak nak g sana...huhuhu

Mila Ahmad said...

taknak pergilah macam tak best je huhuhuhu...

aizamia3 said...

Harap2 pihak hotel terbacalah entry ni hendakNYA..

fiefa mohd ali said...

Hehe kesian yana..xpe2,pengalaman tu..btw, happy belated birthday

nurin khairi said...

Mmg ingt weeknd ni nk pegi kt hotel ni , tp x jadi dah la. Cam x menarik je hotel ni x jadi la baik pg tmpt lain keke

Atikah Manaf said...

reservation service tk dinafikan sgt teruk. Email reply in capital letter okay.

Fatimah Jaafar said...

alahai..baru je plan nak g.. kena fikir masak2 dulu baru boleh pergi ni..huhu Bercuti mestilah nak happy2 kan..

Hana Natrah said...

Alaaa.. baru je plan nak pegi.. saspen lak bila baca ni :|

lalabiestory said...

Good info
Minggu depan nak pegi
Hope xda apa2 lah

Follow saya lalabiestory.blogspot.com

dekizuka said...

1st time pegi.ambik pakej besday jugak..tp hadoiii lambat gler diowang nk kemas bilik...kol 3 ptg check in tp bilik x siap lg...we olz keluar dlu makan angin kat pantai morib..masuk balik kol 6...pon x siap jugak???stresss oooo..2nd time pegi..check in trus dapat bilik.tp..........lipas siap main kejar2 lg...bilik x bersih...nk call,kabel phone kat bilik putus.siap ade lipas mati lg blakang meja phone tu.so call gune hp sendiri.bilik kotor..

Noor Fatihah Mohammad said...

salam..1st time saya ke Gold Coast Morib bulan 10 2015...
masa tu smua bilik full tp sbb kami da book so dapat la satu bilik d tingkat 1 mengadap ke arah waterpark...tp decoration bilik berbeza dr y dalam blog ni...dalam lemari pon ada hanger..kettle dll pon ada...call receptionist pon laju je angkat...mgkin dlu punya management lain kott...atau mgkin tiap bilik bbeza...wallahualam...sy amik pakage honeymoon...:)

Mashitah Mamat said...

baru plan nak pegi ....kene pikir balik la ni..atau pergi tempat lain je la...huhuhuhu...

NEW YEAR GIVEAWAY

syaqierrah mustapha said...

bru pln nk beli voucher rm150 die y hot skrg ni..haha..kite tgk cmne gupe blik die t

Kenari Putih said...

Gold coast ni nasib la kan. Slalu yg nasib xbaik tu org komplen psl bilik la. Air dlm jacuzi dok betakung lagu. Katil cam hape xkemas lagi. Waterpark tu mmg sronok main air dlm tu.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to LIFE 101
Designed by UMIESUEstudio 2015