Jan 15, 2014

Celebrate Birthday Mama Zafirah yang ke Lewat 20-an~ :p

Assalamualaikum...


Malam...lepas puas mentido sebab keletihan bermandian, berendaman dalam swimming pool sepanjang petang....lepas solat Maghrib + Isya' memasing bersiap untuk turun dinner...dalam pakej yang aku beli juga dah include sekali dengan dinner di hotel....macam heaven je bunyiknya....'dinner di hotel'...pfftt!


Ingatkan ada la surprise apa²....rupanya sampai je depan pintu restoren kita kena remind staff tu,

"weols amek pakej birthday...."

"ohh saya nak tengok ic...u duduk dulu...nanti kami hantar kek dan hadiah..."

"hadiah apa..."

"hadiah bear je...."


tak surprise langsung kan??  (-_-")


 puas aku ngajar Zafirah lagu happy birthday...sampai masa kitorang suruh nyanyi dia buat tak tau jeeeeee....grrrr~


 ni lah kek yang aku dapat...kocik je...tapi oke la...bukan ramai pun yang celebrate kan....hahahaha~


oh nak dijadikan cerita...malam tu kitorang saja tinggalkan cake kat cafe...mintak tolong dorang simpankan....ingat time check-out keesokan harinya baru amek cake bawak balik....sekali lepas check-out kitorang terus cabot je....mungkin terlalu sibuk duk membebel kat manager hotel sampai lupa kek kat cafe...adoyaiii....walaupun kek dia tak sedap sangat...sponge cake biasa je pun....boleh buat sendiri....hahaha  tapi rasa rugi la jugak tertinggal gitu...hehh takpe lah....niat sedekah je kat staff²...jangan dorang pi buang kek tu udah laaa....bazir oiii~   -.-'


Ni la hadiah teddy bear....pink yu! awww~  ada kipas kecik kat bear ni....tapi bateri kena beli sendiri.... #aptb   ofkos la aku bagi Zafirah je bear ni kannn...segala bear yang aku dapat masa konvo 5 tahun lepas pun dah selamat jadi hakmilik Zafirah...huahua~


oh dinner kat Gold Coast Morib adalah TIDAK SEDAP!!! sebab dah ada dalam pakej tu kitorang gigih jugak telan makanan yang ada...dinner served as buffet...malas aku amek gambar....sebab tak sedap kan....hahaha~   aku makan macaroni je...nak amek nasi dengan lauk sangat tak menyerelakan....bak kata dak encem....better beli je pakej biasa, dinner makan kat luar....lagi puas hati....gitu~  :)


lepas makan dak encem ajak jalan² area The Pier...err restoren atas laut....bila air pasang jadi cantik la pemandangan....dalam kawasan hotel jugak ni...



Zafirah takut dengar bunyi muzik ala Afrika kot dorang pasang...dum dam dum dam...hahahaha~


tak faham apa motif lampu² ni...errr


takde apa nak dilihat² sangat area hotel ni...so dak encem ajak jalan² tempat lain pulak....ku layankan aje....nak lepak bilik kang Zafirah bosan...better jalan², buang masa, kasi dia betul² penat senang sikit nak mentido malam kang...ngeh³~  kalau tak asyik kena bergaduh tau nak suruh tido....grrr~


ni kat belah mana tah...lepak tepi pantai...ada taman permainan, gerai²....Zafirah seronok main lari² kat sini....tempat lapang memang kesukaan Zafirah....


dah lama tak posing² gini...hikhik~  ramai jugak kapel² berdetim....tak pasti status dorang...kalau dah kahwin Alhamdulillah...dating kat rumah lebih syok rasanya daripada melepak tepi laut gini...kalau belum kahwin....Astaghfirullahalazim....pemandangan tu sangat tak elok untuk tatapan ahli syurga....so kitorang bawak dia main kat playground je....


Dalam pukul 10pm kot baru balik hotel...kejap je pon lepak sini...esok sambung kisah baru pulak


kbye! ^.^






p/s: site inspection at cheras sentral..

 Terima kasih sudi membaca!

9 comments:

Nurzakiah Hanum said...

best2
hb

Chekgu Azrine said...

happy belated birthday sis..
panjang umur
murah rezki

Ayu azmir said...

happy besday semoga dimurahkan rezi dan dikurniakan kesihatan yang baik... and smile alway...

diana said...

cantik jugak restoran tu..tapi macam tak de orang je..macam takut je..mcam sunyi je..

Mommy_Cha said...

hehehe.
lebih kureng besday mikha eh.
takpe makin tambah umor makin cun.
ade apehalll kikikiki :)

mOoN said...

happy belated betday mama zafirah.. :)

Cik Puan Eka said...

tak seprais betul kan. Kite kene ingatkan diorang plak kita amek pakej birthday

ifa said...

Gitu je diaorg layan besday girl? Sgt tak best ok

aizamia3 said...

Dari gaya penceritaan nampak nau tak best.. bear tu pun takdelah besar mana.. eemm.. tak surprise mana pun.. :(

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to LIFE 101
Designed by UMIESUEstudio 2015