Dec 31, 2012

Entry Penutup Tahun 2012

Macam seronok je tetiap tahun ada entry penutup...kita rumuskan balik segala yang dah ditulis, dimaki dalam blog...untuk rujukan hari tua....ecehh~  ^_^

Macam biasa juga aku akan bahagikan kisah² hidup aku kepada dua...pahit dan manis *macam buat skrip drama ler pulop!kekeke~*  :p

Sebelum tu, meh aku tepek balik entry² penutup tahun² sebelum ni...ada dua je pun...kalau sudi baca lerr...nak baca tajuk pun tak kisah....hikss~
- entry penutup 2010
- entry penutup 2011


- Pengalaman Paling Manis:

okeh kita mula dengan yang manis, sweet² dulu yek...aku ghase korang dah boleh agak kot pengalaman manis aku...hehe~


1)

dah tentulah di saat lahirnya anugerah Allah yang paling berharga ke muka bumi...syukur Alhamdulillah atas rezeki yang Allah bagi....Aimy Zafirah binti Mohd Azfar nama diberi....Aimy yang membawa maksud keberkatan dan Zafirah yang bermaksud orang yang berjaya....semoga Zafirah membesar menjadi anak solehah dan menjadi insan berjaya akan datang...insyaAllah~  ^_^

dan banyak lagi entry² perkembangan Zafirah yang aku update...boleh refer kat label 'ANAK'... :)



sekarang Zafirah dah 10 bulan....dah ada 5 batang gigi...2 batang belah bawah, 3 batang belah atas...belah atas tu 2 gigi rabbit and 1 gigi taring belah kiri...1 lagi gigi taring belah kanan on the way nak tumbuh...padan la air liur meleleh bak air paip! ngehehe~  (-_-")

tapi kan Zafirah belum reti jalan lagi...dia baru reti mengengsot....bukan merangkak ye...mengengsot...tolong cuci lantai rumah...kekekeke~  :p


pelengkap hidup saya....memang tak boleh hidup kalau takde salah seorang! mana² aku pergi, mesti kena angkut dua² sekali... ai lap both of u ketat²!!  ^__^



2)

Pengalaman paling manis seterusnya ialah dikala kami anak beranak ditaja pakej percutian ke London! pheww~  tak pernah terfikir untuk ditaja sebegitu rupa...terima kasih Allah!!

*FYI - kami BUKAN peminat Chelsea    v(^^,)




3)

Sebulan selepas kami pi London, kompeni pulak sponsor pi Singapore...bukan takat sponsor perjalanan and tempat tinggal je....segala cost makan, tiket masuk USS, transport kat sana semua bos belanja! bukan tu aje...siap dapat elaun bagai...tapi kali ni idakla fully sponsored macam pi London tu...cost² untuk dak encem and Zafirah aku lerr membayo....apa² pun syukurrrrrr!



4)

Sebulan lepas tu kami pi holiday kat Sepang Gold Coast pulak....pun ditaja sepenuhnya oleh CNi....holiday akhir tahun....2 negara aku lawati dan 1 tempat peranginan di tanah airku...rezeki anak, orang kata...syukur ya Allah!



5) Pengalaman paling manis yang terakhir untuk tahun 2012...

tengok bunga Rafflesia secara LIVE!!! weehuuu!! yang ni takde entry lagi....baru terjadi semalam! wahaha~ entry menyusul kemudian okeh! eh ko ingat senang ke nak carik bunga ni?? tak pernah terfikir pun nak pi mencarik bunga ni kat dalam hutan tau....selalu jumpa kat Google jek...hohoho~


erm...sooo aku ghase 5 pengalaman je lah yang aku boleh rumuskan....ANTARA yang termanis terjadi dalam tahun 2012...kang tepek banyak² ko kata riak pulak...yang lain² tu biarlah aku semat dalam memori indahku *wahhhhh*...ko kata tak manis?? ni blog ko ke blog aku?? life ko ke life aku?? aku kata manis, manis la...hahaha~

Semoga rezeki² yang aku terima tidak mengubah hatiku menjadi takbur dan sombong...amin!



- Pengalaman Pahit

argh! part paling tak best...

erm...sejak dah jadi mak ni kan, jiwa aku lebih cool....setakat dugaan remeh² aku tak amek port pun....hermm tapi ada satu la pengalaman yang aku rasa berbaloi untuk dikongsi dan diingati sampai tua....wakakaka~

apa dia??



kami hampir² tertinggal flight masa on the way nak balik KL!!!

woii gila tak pahit kan pengalaman tu...ko ado?? hahaha~  takat tertinggal flight dari Kelantan oke lagi...ni London weiiii!! aku tak boleh nak bayangkan kalau betul² kitorang tertinggal flight!! adeyy~ T____T

aku tak pernah cerita lagi dalam blog pasal tragedi paling sengal ni...hahaha  ko nak tau ke?? oke aku story la sikit...kalau nak gelak, gelak la...aku pasrah je ni...sebab aku pun duk gelakkan diri sendiri je sampai sekarang...kahkahkah~ :p

ekceli flight kitorang pukul 5pm gitu...boarding time 4.30pm....time kat kastam kitorang stuck lamaaaaaaaaaaa sangat...Heathrow airport tersangatlah strict...habis dia selongkar kita punya hand luggage...setiap item dalam beg tu dia akan check...kalau sorang dah makan masa 5 minit, 10 orang dah berapa minit pulak habis kan??? hadoiii masa ni memasing dah berpeluh tunggu bila la beg nak di check...dah la kaunter yang dibuka pun sikit...orang tengah ramai...pekerja yang bertugas pulak LEMBAB tahap cipan!! grrrr~  menguji kesabaran sungguh!! siap ada kes gadoh lagi....tapi biasa la, kalau melibatkan orang Islam dah tentu la dorang nak pertikaikan segala benda....taknak ngaku salah sendiri!! dorang yang lembab tapi taknak ngaku! gila! so pasrah je la tunggu...

Bila dah lepas kastam, tengok tiket, tu dia boarding gate kat hujungggggggggggg sekali....adeyyy~  maka berlari² comel lah kami....dak encem sorong stroller, aku kendong Zafirah...dak encem suruh aku kendong Zafirah sebab takut stroller tu tersentak membahayakan Zafirah lak...nak cepat sangat masa ni....aku suruh dak encem lari dulu...biar dia pass tiket² kat kaunter dulu....mengah gilerrr aku berlari...dah la kaki tengah sakit....bertambah² sakit kena marathon tiba²... pastu tak pasal² kena bebel dengan manager dorang...wakluuuu...kastam ko yang LEMBAB! pi la marah dorang! grrrr~

Sebenarnya ada jugak salah kitorang time ni....sebab kitorang salah faham boarding time tu apa....ingatkan masuk kastam 4.30pm...rupanya boarding time tu, ko kena ada kat pintu berlepas pukul 4.30pm...bukannya 4.30pm baru terkedek² nak lalu kastam!! denggg!! *tepuk kepala sendiri*  =.=

Kelakar kan?? tak??

oke bai~!  v(^___^)"








p/s:  selamat tahun baru uols! semoga tahun mendatang lebih baik dari tahun sebelumnya....insyaAllah~

p/s:  happy birthday to Aty from Aku Bukan Bidadari...happy sweet 30...and semoga terus success dalam dunia blogging! ecehh! jangan berhenti menulis ye  ^__^


 Kalau suka sila lah LIKE! Terima kasih sudi membaca!

10 comments:

cha said...

Nasib baik tak tertinggal flight kalau tak kene klua duit sndiri hehe

Happy new year u. Best year ahead for your family. Nice to know u :)

Amin A. R said...

happy new year....semoga tahun depan lebih banyak kenangan manis untuk dicoretkan...

aizamia3 said...

rencah kehidupan.. bila ada manis mesti ada terselit pahitnya.. ;)

apa-apapun semuanya menjadi kenangan terindah yang diabadikan dalam blog ni untuk dak Zafirah dan adiknya..?? belek balik.. kihkihkih..

moga Yana, Ujang & dak Zafirah sihat dalam menjalani kehidupan seharian..

diana said...

kalau tertinggal flight jadi lorang landon la nampak nye..hahah

Dkna Abza said...

hepy new year zafirah.. tahun depan belajar jalan yea ;p

UMIE SUE said...

baby2 kite ni bile la nk jumpe kannnn

Rozuan Ismail said...

selamat tahun baru 2013 kak yana

AzLiN SaFeNa AzIhAR said...

hi...salam perkenalan dan selamat tahun baru... menarik dan cantik blog u ni.. feel free visit my blog dan follow.. www.azlinsafena.com tq

Yana Libra said...

nasib baik tak tertinggal flight..kalau tak sia2 je..huhu~

hazman fadzil said...

memang rezeki penghujung tahun dengan holiday oversea kan....terus jadi travel blog kejap....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to LIFE 101
Designed by UMIESUEstudio 2015