Dec 4, 2012

Adik ka??

Pada suatu hari....

ketika di suatu majlis perkahwinan sepupu dak encem...

di Kedah....

aku telah ditegur oleh seseorang...


~gambar sekadar hiasan~ 


akak::  berapa bulan dah ni??

aku::  nak masuk 10 bulan dah...

akak::  uii pandai main² bila kena agah yee...

aku::  aa dia memang ramah...suka nak main²...hihi~

akak::  ohh...adik ka??

aku::  ehhh...dokkkk...anak saya niii  (tiba² la pulak tukar loghat kedah kannn...kahkah)

akak::  haaahhh?? yeke?? biaq betuii...

aku::  aa betui laa...anak saya niiii...

akak::  alahaiii kecik comel laa mak dia haaa...anak pertama ka??

aku::  aah..anak first...

akak::  ooo akak dulu masa dapat anak first pun kecik cenggini jugak...hehehe~  (sekarang badan akak tu agak chubby lah...tak tanya pulak berapa ramai dah anak dia..hikss~)

aku::  ohh... gitewww~  (time ni hidung aku dah kembang bermangkuk²!!wakakaka~)



Moral of the story::  
-  suami patut bangga dapat isteri muda remaja...hikss~  :p
-  rajin² senyum kerana itu juga rahsia awet muda *boleh??*  :p
-  insyaAllah anak dah lapan pun boleh maintain lagi awet muda di wajah...EHHH!! @__@



motif???  v(^^,)"









p/s::  apesal la ada orang buat meeting pukul 5pm?? time orang balik keje tuuuu...grrr~  kat KLIA lagi...haiyaa  jauh derrr! -.-


 Kalau suka sila lah LIKE! Terima kasih sudi membaca!

19 comments:

Anum said...

tomei2

With Julia said...

untung umi kecik2 cili padi...sonok kot orang tegur 'adik ka' aduhaiii rasa mcm anak dara balik pun hado hehehhe :) comei bb u ler

Eca Dwinky Asha said...

lahhh adik ke?ingt anak tdi? eh?!..best mcm tu.nnti anak da besar,dia anggap mama dia mcm kwn,leh share mcm2 :)

Axie04 said...

comel2 mak ngan baby memang comel

DuNia KeBaHaGiaaNKu....... said...

wow muda gitu u.....

Cik Eka said...

mudanya..ish ish..
adik tu..hikhikhik

mrs kayrul said...

Perempuan kecik2 nie memang nampak awet muda....

diana said...

hahah..
tu untung nya bila kawen time muda remaja..kan???
teringat kawan akak kat jb dulu semua anak2 dia panggil dia kakak.lepas tu suami dia panggil dia adik..tak tau la apasal dia biasakan diri dia dengan anak2 macam tu..

aDisH.sHidA said...

mama dia mmg comey..kecik molek..awet muda...

eh datang kedah area mana yana..x habaq kat akak pun..

eima said...

huk aloh...aku yg branak 2 ni pun org ckp fahim tu adek aku ...hahahaha

klu aku ckp alisha tu my 2nd diorg bolatkan mata..hahha muka tak la muda tp ai slim melim yg melampau ...

Mira Adzlia said...

wah..untunglah..hihi....anak mcm adik..hihi

shuhada yusof said...

anak lapan???hahahaha,,aminnn...

Yana Libra said...

mak pun nampak kecik je..hehe~ :)

Anonymous said...

comeinyee zafirah , mata booolatt

Rozuan Ismail said...

amboi!! bangga ye kena puji.hoho

Aty_Fared said...

Heheh...terbaik...:-)

Rozita said...

huih...mesti senyum meleret masa ni... hahaha... ko kecik sebab tu nampak muda sokmo2 dik...

hazman aka species1980 said...

meeting area tempat keje aku MASkargo... tapi muka ko memang macam anak dara lagi pun.... ( puji ada makna )

Myra Jay said...

Yana memang nampak muda belia (memang muda lagi kan...hehe)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to LIFE 101
Designed by UMIESUEstudio 2015