Dec 9, 2012

Sepang Gold Coast | Golden Palm Tree Resort

Assalamualaikum...


Aku selamat sampai ke Sepang Gold Coast yang perjalanannya lebih kurang sejam dari rumah aku, tepat jam 3pm semalam..waktu check-in kul 3pm, sebab tu kul 3pm baru sampai...aku dah try call sehari sebelum datang untuk check-in awal, tapi dorang cakap bilik penuh...kena tunggu orang sebelum tu check-out baru boleh aku masuk...check-out time pulak pukul 12pm...oh lagi sekali aku bagitau, percutian kami ni ditaja sepenuhnya oleh CNi...menang contest yang ke London tu...hihi~

Kitorang stay sini 1 malam je...ramai betul orang masa ni...musim cuti sekolah kot...memasing seronok angkut famili, anak-anak berjalan...agak lama jugak la menunggu untuk check-in....aku kurang berpuas hati dengan servis time check-in...dah la staff tu silap tak bagi breakfast kupon kat aku...padahal dalam surat dah tulis pakej includes breakfast....sampai aku kena suruh dia check balik surat tu...tak mintak mahap pulak tu...grrr~



Kitorang dapat Traveler's Room...dekat je dengan lobi...perkhidmatan 'buggy' disediakan...kalau bilik jauh ke tengah laut boleh la naik buggy...since bilik aku dekat je, barang pun tak banyak, so jalan kaki sudeyyy...masa ni aku memang tak sabar dah nak masuk bilik...aku tanya staff tu harga bilik aku, dia cakap kalau promo dalam RM400++ per night...kalau bukan promo dalam RM500++ per night...harga-harga boleh tengok kat website katanya...  :)



Masuk je bilik terus baling Zafirah atas katil...kahkah  bagi dia guling-guling...kemain seronok dia dapat guling-guling atas katil...untuk Traveler's Room, katilnya jenis single bed...2 single bed....kitorang tolak je la rapatkan...takkan nak tido asing-asing pulak kan...aishh  not allowed!  :p


Besar tau bilik dia...kalau tau besar gini aku angkut sekali makpak aku...bawak je la tilam sendiri...ngeh ngeh ngeh~ :p


teruja jap nampak nama sendiri kat skrin tv...pffttt~


ruang tamu kot...ciput je beg kitorang bawak...ni pun kira banyak dah sebab bawak pam sekali...storage bottle lagi...yes aku masih gigih mengepam susu walaupun di waktu cuti....tak banyak pun dapat kalau hari cuti...sebotol je (4-5 oz)...Alhamdulillah....hari cuti aku biasa pam sekali je...waktu pagi...lepas subuh...time lain malas nak ngepam...direct feed je kat Zafirah....senangggg...hekhek~   :p


payung juga disediakan...nice!


ruang balkoni....semua bilik ada ruang balkoni...besttttt sangat rasa angin laut...cuma bila matahari terik memang panas membahang lah kan...lebih prefer duk dalam air cond je...huhu~


aku pun tak faham apa fungsi tangga buluh tu  -.-'


bilik air time!! haha  aku seronok tengok deco dalam bilik air dia...idea untuk aku deco bilik air rumah aku akan datang...yeyy! ^__^


sambil mandi tengok laut..eh time mandi kena la tutup tirai tu...orang luar boleh nampak kot! kahkah   walaupun tengah laut takde orang...tapi sebagai langkah berjaga-jaga, kita tutup je la tirai tu kan...kang tak pepasal muka keluar youtube....glemer nyah! bahahahaha~  v(^__^)"


tepi jamban ada telefon *bunyi cengkerik*  :p


pemandangan bilik dari toilet...besar kannnnnnn??  (^^,)


ni ruang dalam almari....ada dua robe disediakan...ingat nak sebat bawak balik....tapi rasa tak senonoh pulak...hahaha~


selipar untuk dipakai dalam bilik...ada 2 pasang jugak...dua-dua aku sebat bawak balik...selain dari segala toiletries dalam bilik air tu...hohoho~


ni ruang dalam almari TV...pinggan, sudu, garfu, cawan semua disediakan...dalam peti ais tu ada ruang freezer...kot la orang nak buat stok ais batu...air mineral dalam botol pun ada disediakan...aku tak pernah guna pun kettle ni...sebab air mineral yang disediakan dah mencukupi untuk 2 hari aku stay sini...aku rasa tak sampai 2 hari pun aku stay sini...yelah, check-in kul 3pm, check-out kul 12/1pm...herrmmm~

Settle enjoy segala view dalam bilik, snap segala sudut dalam bilik, masa untuk MAKAN!! perut dah kebuluq...sebelum datang memang kitorang tapau siap-siap nasi campur kat Bangi...so makan nasi bungkus aje lah yeee...   ^_^


 dah nak habis makan baru teringat nak snap gambar..boleh?? :p


untuk Zafirah aku dah bawak bekal siap-siap dari rumah...bubur nasi campur-campur...ada ikan bilis, broccoli, carrot...sedap! hihi~   aku bawak stok untuk keesokan harinya sekali...stok untuk keesokan hari aku simpan je dalam peti ais...bila nak guna panaskan je guna warmer...senangggggg!! cepat dan mengenyangkan...  ^__^


Lepas makan masing-masing terbungkang! kahkah~  cuaca kat luar panas terik...sedap gilerrrr mentido dalam air cond...pfffttt~  dalam lepas asar macam tu kitorang bangun...pi swimming pool...kat sini pun ada infinity pool macam kat Marina Bay Sands...yang tu aku cite next entry kayy!

tata~  ^___^



 Kalau suka sila lah LIKE! Terima kasih sudi membaca!

22 comments:

cha said...

yang ni takde bathtub u?

Wan Afzan said...

bestnyer.. ni yg teruja nk ajak hubby pergi ni.. cuti2 hujung mggu.. pool dia camne? ok ke?

Rozuan Ismail said...

bestnya.huhu

Dkna Abza said...

wah! macam kat ober de see lak hotel nie kan..

mama ila said...

wahhhh..bestnyer... =)

eima said...

hebat ..... syok bertui 3 kali pi bercuti free

With Julia said...

waaa wee..bestttt tuh...lets holiday again yehaaaaa

Mira Adzlia said...

best..best..menarik giler hotel dier

Hans Mohd said...

seronok gila dlm tu!
aku yang duduk dekat situ pun tak pernah masuk.

Cik Eka said...

tetibe rasa nak pegi plak kat sini

hahahahhaahaha

segala tempat semua teringin...

diana said...

sebat jangan tak sebat..hhahah

noornazuha said...

macam menarik la tempat ni..nak kena try niiiii!

Princess Nur said...

bestnya cuti ke tempat ekslusif..dpt free lak tu..

Ann@zanyra said...

waa..bestnye lately ni mcm byk jek bc entry org p cuti2 kt sini..klu la dpt free jugak..hiihihihi..
neway, rsnye tangga bulu tu utk buat sidai towel or baju2 kot..:)

Seneorita Baharin said...

wahh bestnya...nak pegi brcuti jugak la :) heeee

Anonymous said...

Sesape berminat nk stay kat golden palm tree dgn harga istimewa..bleh contact sy ;)

Yana Libra said...

best2~ :)

abu888 said...

As salam, sy member kat golden palm tree..if rase nk stay kat sini dgn harga yg murah dr website boleh call sy, abu 0122208140 .tq

abu888 said...

As salam, sy member kat golden palm tree..if rase nk stay kat sini dgn harga yg murah dr website boleh call sy, abu 0122208140 .tq

Mommy ila said...

as salam...seronok tgk liyana cuti2 mlaysia jln2 dgn famili...mommy ila pun salah seorang membership avani resort ni utk canary villa..kalo sesiapa nak harga termurah utk villa famili 2 bedroom bole la whatsapp @ sms mommy ila di no 012 9279491..tq.
sharing is caring..

Thrift Solutions said...

The best time to go for holiday would be on Sunday, after the weekend crowd has left. Its cheaper and you can get the resort all to yourself most of the time. If your friends want to go, try booking here to get cheaper rates Book Avani Sepang Gold Coast Resort at Discount Rates

TH said...

Hi,

Nampak bestnya cuti ke Avani Sepang.

Kalau next time nak dapat special member rate, boleh try book melalui website ni - discount rates at Avani Sepang

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to LIFE 101
Designed by UMIESUEstudio 2015