Dec 18, 2012

Lunch Paling Mahal Dalam Sejarah Hidup Aku...pffttt~


Tadi ada meeting area Cyberjaya...time lunch bos suruh pi beli makanan kat restoren Saba...satu²nya restoren arab paling femes kat Cyberjaya...setiap kali aku datang sini, tak kira waktu, siang atau malam, sentiasa penuh! tapi food kat sini memang sedap pun...compared dengan restoren arab lain...kalau ikut tekak aku lerr...huhu~

Sampai depan restoren pukul 11.30am...sekali pintu tutup daaaa...aiseyyy...rupanya dorang bukak pukul 12pm - 12am...ceh...tak pernah tahu pun tempat ni bukak pukul berapa...selalu datang orang dah penuhhhhh! makanya kami tunggu je la sampai dorang bukak kedai...huhuhu~


 dah banyak kali datang sini, tapi baru hari ni tergerak nak membaca buku menu page belakang sekali....gitewww~  (^^,)

Sementara tunggu kedai bukak aku mintak je la menu kat waiter...saja nak belek² menu...tengok harga makanan...nak kira bajet! kang duit tak cukup satu hal pulak nak kena basuh pinggan mangkuk kat dapur! :p

Sebelum pukul 12pm lagi memang dah ramai orang datang...hebat penangan Saba ni ye...bila dorang bukak je pintu berderu la orang ramai masuk....kitorang order untuk tapau je...untuk 30 orang makan...pffttt~ tapi ramai jugak la orang duk order untuk tapau menapau...nasib tak lama kena tunggu...bila time nak bayar...haaaaa   memasing dah panic!



tuuuuuuuuu dia kaooo harga...masa tengok menu dah kira dah harga makanan...dalam RM714 gitu je...tapi dorang tersilap key in...ada extra makanan...dengan tax lagi...hamekkkk!! bos bagi RM400 je...membe aku ada RM300....dalam wallet aku ada RM40 jeww...kahkahkahkah~  tak membantu langsung!! v(^^,)"

Then membe aku nak la bayar guna kredit kad...sekali cip tak boleh baca pulokkk!! try guna debit kad...kredit tak mencukupi!! wakakaka~  aku ingat nak bayar asing²...setengah guna debit kad, setengah guna cash...tapi abang cashier tu cakap terms dorang tak boleh bayar cara gitu...ceh~  kitorang dah malu time ni....pulun la duk korek² wallet dengan harapan ada duit terselit...and yes!! membe aku berjaya jumpa RM69.55 dalam wallet dia...syukur Alhamdulillah...walaupun tadi macam dah pasrah nak mencuci pinggan mangkuk kat dapur...wakakaka~  :p

Tapi tadi aku makan Mix Grilled je...eh satu plate mix grilled harganya RM30 tau...ada campuran fries, kambing, lembu, ayam dan roti...aku tak makan nasi pun tadi sebab macam kenyang pulak...maybe breakfast dah makan banyak...campur penat lagi...haihh  tekak ni mintak air je...oke la tu...apa² pun syukur...yang penting dapat makan...ye dak?? yang aku tau, kalau kompeni buat makan² gini sebab nak tolak income tax....lagi berbaloi belanja staff makan daripada melabur entah mana²....kannnn?? ^_^

korang lunch apa hari ni??  ^__^



 Kalau suka sila lah LIKE! Terima kasih sudi membaca!

29 comments:

Anum said...

pengsan

cha said...

haha nasib baik kalau tak dh ada satu entry psl basuh pinggan muahaha. btw mmg saba sedap kan. sentiasa penuh :D

permatabiru said...

makanan arab mmg dah famous dan jadi makanan kesukaan rakya malaysia masa kini kan,..kann..

THE LEKAT LEKIT STORY said...

boleh bayangkan muka sengsorang gelabah sambil cari duit dalam wallet memasing.. :D

CikNaa said...

aiyakkk.. rase tercekik makan beger nengok rege..

Cik Eka said...

kalau eka,gelabah ayam dah tu...

eka harini makan lauk kampung style..

ahahaha best sedap

siap air kelapa lagi

diana said...

Telan air liur la kalau tengok harga nya..ahahahh..

##perhatian2..
Kalau ank pi blog akak guna url baru ..

www.dianarashid.my
Terima kasih..
Ding dong....!!!!

Rabiatul Adawiyah Abd Rahim said...

Mahalnya. Terkejut bila baca. Hehe.

erin said...

nasib baik korek2 purse berhasil, klu korek2 serdak je yg ade, buat2 pengsan, tak pun lari berjemaah terus..haha

Ayu azmir said...

memang mahal.... hai takut tengok.. pasti sedap kot...

PUAN SUE said...

bderau darah klu jd kat su cam nieee...adusss

Zee Suhaini said...

wahh mahalnyer...xsanggup nak masuk sini...

sib baek de member..kalu sorang je gi tapau mmg malu giler ni..hwaaaa

mrs kayrul said...

menggigil tangan nak bayar kalau mahal ghupa gini..mujurla ada duit terselit...

farra8979 said...

nasib la korek2 jumpa gak.. hihii..

e k i n ♥ y u s r i said...

mesti lame kat casheir tue
hejejee

azs yana said...

mak aih. mahalnya. nasib baik duit tu cukup, kalau tak, jadi amah lah jawab nya :D

laskar pelangi said...

glurpppp!
pengsan!haha

angahMia said...

mmg sedap makan kat sini..tapi skali skali boleh la..klu selalu mmg koyak poket!!

azlizaASRI said...

haha . naseb tk kena basuh pinggan kak :)

farhana said...

Erkkk..terkedu kejap tengok harga tu...

Rozuan Ismail said...

nama pon makan untok 30 orang.hoho

Cik Dania said...

tula..sepatutnya bos blnjala staff makan dr melabur ntah apa2..bos sy ni..dia melabur ntah hape2.,..blanja ko xyah ckp la...xprnh lgsng

hazman aka species1980 said...

pengalaman gak yea.... next time memang kena cuba tengok harga menu sebelum pegi restoran cenggini....

Aty_Fared said...

Perrgghhhh...pitam.....huhuk

Aty_Fared said...

Perrgghhhh...pitam.....huhuk

obat tbc said...

Berbagi Kata Kata Motivasi
Jangan Pernah Menghitung Kerugian Karena Akan Membuat Kita Malas Untuk Membangun Kembali Usaha Yang Rugi Tersebut. Kerugian Cukup Sebagai Bahan Instropeksi Diri Agar Kita Tidak Jatuh Pada Lubang Yang Sama.moga bermanfaat salam kenal.

Nyamuk Terbang said...

tudia punya mahal

Nyamuk Terbang said...

tudia punya mahal

aizamia3 said...

fuh.. nasib baik tak kena cuci pinggan..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to LIFE 101
Designed by UMIESUEstudio 2015