Dec 19, 2012

Ali Cafe Tiga Rasa@Subang


Entry dah basi...minggu lepas punya cerita...lalalala~  masa ni ada site inspection kat Giant baru buat kat USJ...sebelah Mydin tu...dari pagi sampai ke petang aku menapak kat site...nasib time lunch big bos bawak makan tempat best! mekaseh big bos~   *bapak aku ler tu...kekeke~*

Jom cekidaut menu² yang kitorang order!


roti....eh satu pinggan ni patut ada 4 ketul roti...3 ketul dah masuk perut orang...seketol ni untuk aku...haha~ rasa dia manis...tapi dia roti tau...lembut dan manis...sedap! ^_^  


 nasi putih...kelasssss tau bekas untuk letak nasi...^_^


 hayam goreng...sedap! rempah yang dorang guna tu unik...sedappppppp sangat! ^_^


 sawi masak kicap kot...haha sukahati aku je...aku tak makan pun sayur ni...tak suka   :)


 telur dadar...eh nak kena review jugak ke rasa telur dadar?? -.-'


 kari kepala ikan...aku tak reti makan kepala ikan...so aku just amek kuah and sayur bendi tu je...nice! cukup berlemak! ^_^


 siakap tom yam...tak silap la...sebab kuah tu rasa tom yam...mabelesssss!!! maaf la ye ikan tu dah nak tinggal tulang baru aku dapat snap gambar...kitorang lunch ramai²...dalam 9 orang gitu...tapi dah nama blogger tegar kan...dalam apa jua keadaan pun aku tetap nak snap gambar...sampai mr. bos (partner ayah aku) cakap,

"one day i will open your blog and read what u have story inside...mesti syok aa...dekat Singapore pun asyik snap² gambar...wahhh mesti banyak story dalam blog...one day aaa...i must read your blog..."

KAH KAH KAH...susah² je nak baca blog saya bos! tak pe lahhhh...saya maluuuuuuuuuuuuu!! *nyorok bawah meja*  :p


air kurma kot...entah la...kitorang order set...dalam set memang disediakan air dalam jar...kitorang order 2 set...satu set airnya perisa kurma, satu lagi perisa bandung...sedap! tahap kemanisan yang berpatutan...huhuhu~


Alhamdulillah....habis kami makan...yang lebih² tu lauk orang lain...malu² kucen pulak nak melantak...kekeke~  yang pasti, lauk² yang aku share dengan mr. bos and 2 orang colleague aku memang licinnnnnn! suka tengok mr. bos makan...sampai tulang ikan pun dia bedal...sebab tu dia murah rezeki kot...orang yang tidak membazir ni rezeki memang senang masuk....insyaAllah~  ^_^


Aku bagi rate 9/10 untuk food kat sini...serius puas hati...tak tau la kalau aku memang tengah kebulur masa ni...segalanya rasa sedapppp je...hohoho~  harga aku tak pasti la...bukan aku yang membayo...kekeke~  tapi aku tengok menu dorang harga berpatutan...setaraf la dengan servis dan kesedapan makanan² dorang   :)

Hari ni ada inspection lagi kat site yang sama...2nd inspection pulak...sebab 1st inspection hari tu banyak benda tak settle...tu kena buat 2nd inspection...harapnya tak lama lah...letih la berdiri kat site lama²..dah la panas...iskkk~

kbai~!



 Kalau suka sila lah LIKE! Terima kasih sudi membaca!

11 comments:

Mijie said...

ehem..hahahaha mcm sedap je makan kat situ, boleh test ni hoho

tapi kan, i smell something berupa ugutan la kat post ni

syhhhhhh

With Julia said...

melelehhhhh ooo...sedappp

Zee Suhaini said...

nak kena test jgk tempat ni..teringin nak rasa siakap tomyam tu..cam sedap jerkk

cha said...

baru nak tanya harga u. nampak mcm sedap je

Mira Adzlia said...

sedapnya......

hazman aka species1980 said...

hurmm.....restoran ada NUFFNANG ajak pegi time bukak pose dulu....rugi betul tak pegi... anyway roti tu kalau tak silap orang panggil MANTAO... kalau ko makan ngan CHILI CRAB... lagi marvellous wooo....

diana said...

sawi masak kicap???
suka hati dia je..
hahahah...

Rozuan Ismail said...

sangat menyelerakan nengoknya

eima said...

aku mmg takan sampai la kat ctu ....sian betui aku ni

aizamia3 said...

semua sedap.. yang tak sedap sekarang ni ai sakit gigi.. uwaaa... :(

Cik Eka said...

tingin sungguh nak makan siakap tomyam

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to LIFE 101
Designed by UMIESUEstudio 2015