Dec 13, 2012

Tempat Mahal, tapi Kualiti nan ado!! grrr~


Aku tak habis lagi cite pasal Sepang Gold Coast ni...haha~ jangan marah aa...nanti cepat tua! :p

Hari ni nak story pasal breakfast kat restoren dorang...Bila-Bila Restaurant nama diberi...sedap dan unik nama tu...tapi alahaiii....rupa tak semenggah langsung! eh mintak maap la kalau aku ni jujur sangat ye...walaupun dapat pakej FREE....tetappppp aku nak komen jugak!! ngeh³



Tak tahu la mata aku yang salah...atau deco dalam restoren sangat lah boring...ni kawasan luar restoren...ekceli guests boleh pilih nak duduk belah dalam (ada air-cond) atau nak amek angin laut, duk je lah belah luar...aku prefer duk dalam bilik ber air-cond...

Entah la...aku rasa serba-serbi tak kena je dengan deco kat restoren ni...baik luar, baik dalam...haihh~  mungkin dorang deco style santai...yelah dah nama pun restoren/hotel atas laut...kalau kita pi pantai pun mesti nak pakai yang santai² je kan?? tapi aku rasa boring la deco² dorang...macam dorang guna perabot murahhhhh je...mungkin aku duk pikir harga bilik yang mencekik²...ko bayangkan ko bayar RM500++ untuk satu malam and ini ke servis yang korang dapat??? aku tak setuju beb!bahahaha~



Macam² food yang disediakan...breakfast jenis buffet...eat all you can! pffttt~  tapi aku tak larat nak belasah semua benda...kenapa?? sila teruskan membaca! ^__^


mee sup kot..entah la...main snap je...hoho~


segala mak nenek bubur...ada bubur kosong bagai...yang takde garam, gula segala...bubur semata...aku try bagi Zafirah sikit...dia buat muka...tak sedap! hahaha~  Alhamdulillah...tu maknanya dia tak suka makanan luar...dia lebih suka home made food yang mamanya masak...yeyy! ^___^


segala mak nenek roti...roti² memang feveret Zafirah...aku just bagi dia rasa sikit² roti yang plain² tu...


mak nenek salad kot...baru tahu salad pun ada 'mak nenek'...lalalala~  :p


coklat puding...aku rasa ni je lah satu²nya food yang sedap kat sini...wakakakaka~  serius sedap!!! tetibe dak encem cakap dia minat sangat kek coklat...ehhh dan dannn...nak suruh aku buat lew teww...kekeke~  nanti ada masa ai buat yeeee! ^__^


hokkian mee kot..and nasi goreng...TAK SEDAPPPPPP!!! tawar! tu kena amek cili potong...memang takde rasa apa pon...dak encem masak lagi sedap kot...kahkah~  :p


omelette dan sosej...alahh yang ni standard la rasa dia...lulus! :) 


Zafirah makan buah epal...tengok la baby chair tu...kedai mamak punya baby chair lagi luxury...lagi canggih...lagi selesa! oit pakcik management!! aku ni duk hotel 7 star ke duk kedai mamak??!! haiyaaa~  -.-


Tu baru deco dalam restoren...memang dasar cerewet tahap dewa aku nih...wakaka~  ni ada satu lagi yang aku memang tak boleh nak maafkan langsung!!! LALAT BERSEPAH!!! grrr grr grrrrrrrrr~


kitorang duk tepi tingkap...ko bayangkan tingkap tu dah macam rumah santai lalat...dah boleh jadi 'langsir lalat'...dem!


gigih tau aku suruh dak encem snap gambar lalat...kahkah~  bukti! kitorang tak perlu susah payah tau nak snap...sebab lalat memang bersepah²...sambil makan sambil tangan ni duk tepis² lalat...geli faham tak?? makan kat kedai mamak pun tak macam ni....*eh apesal aku dari tadi duk compare dengan kedai mamak??hahaha~*


ni lah sebabnya aku takde selera nak mentakedarah....menu memang banyak....tapi bila tengok lalat meriah  terus mati selera makan aku...nasib stay sini sehari je...kalau seminggu?? mau kurus kering aku sebab tak cukup makan...ngeee~

Sekali lagi aku nak mention, aku makan kat belah dalam restoren...tempat berhawa dingin....bukan duk belah luar...heran aku macam mana lalat² tu boleh masuk...nak kata aku busuk sangat macam tak logik sebab aku dah mandi!!! Zafirah je belum mandi...takkan lalat² tu tertarik dengan bau Zafirah kot?? kahkah~  jangan buat lawak tengah hari boleh?? grrr~

Disebabkan lalat² tu jugak la aku jadi boring tengok staff² restoren...tetibe je aku macam nak komplen attire dorang...macam, "hei keje kat hotel 7 star tapi pakaian macam beli kat uptown je.."  tak pun nak komplen rupa paras staff, "kenapa dorang tak amek staff yang good looking sket..."  aa sampai gitu skali...lalat punya pasal mental aku dah jadi shot! semua benda jadi tak kena pada pandangan mata aku...O__o'

Balik bilik terus isi borang questionnaire yang dorang dah sediakan...memang dah komplen siap² dalam tu pasal restoren berlalat dorang nih...harapnya pihak management baca dan perbaiki lah apa² yang patut...maaf sekali lagi kalau entry ni terlalu straight forward dan jujur...saya memang jujur orangnya...mak saya tak pernah ajar saya menipu walaupun untuk jaga hati orang...kekeke~

tata!  ^__^



 Kalau suka sila lah LIKE! Terima kasih sudi membaca!

24 comments:

THE LEKAT LEKIT STORY said...

betul tu takkan gi hotel memahal tapi nak kena kongsi makan dengan lalat kan??? marah betul yana.. abis muka staf2 kat situ pn jd x kena. hahahahaha.. tp i loikeeeeeeeee

Nuriesya Nadia said...

Sis !! Kita pernah stay jugak dekat hotel ni. Memang meriah lalat kot. Maybe lebih kepada singgahsana lalat. Pfftt !! haritu kite naik buggy dia boleh pulak pecahkan tayar tu. Naseb tak terjunam dalam laut. Haizzz. Btw agree dengan entry ni. :D

Ayu azmir said...

alamak banyak nya lalat ni..

Anum said...

kotor la nie
persekitaran x bersih

Mira Adzlia said...

lalat byk..huhu

PUAN SUE said...

Baru cite kt hasben nk p sane.aik! Xjd la gini.lalat besfren dorg kot.haha

miza yusof said...

agak menggelikan juga bila makan dikelilingi lalat. serious rimas dan tak suka. huhu

Sukma Haron said...

hotel nie kena pangkah tak boleh pergiii...

puan.mila said...

erkk rupa 7star cmni?? mcm tak logik dn se gah dgn nama nya..haish!

Izzati Asyraf said...

eii..sedih tol..tapi nama hotel tu gah kot..

diana said...

hotel tu sah2 orang pi sekali tu je..rasanya pasal tu la dia taja hadiah free tu..CNI pun terima je..kbetulan lak yang dapat hadiah tu blogger..hah!!terima la padahnya bila blogger buat entry kan>??tak de kona2 dah..hahahah

Ummi Syafiq said...

err penuh lalat.mmg geli.

Cinta hazanis said...

lalat xblh g main jauh2 ke. hishh... hehe

laskar pelangi said...

Lorhhh..sampai ke lalat sudi hinggap epal..dasyat2...

Dkna Abza said...

tak patut ada lalat kat sini!!

aizamia3 said...

moga pihak management ambik inisiatif atas komen yang diberikan, jangan nak melenting tak tentu pasal.. ye dak..

hazman aka species1980 said...

at least ko dah buat cara yang betul untuk diorang perbaiki... anyway kalau ade maybe akan terus sound direct kat staf biar terus alert on the spot....

mrs kayrul said...

kalau dah macam pesta lalat, selera pun mati bila nak makan

Kak Mahh said...

Akak suka...paparan ini...FREE tetap FREE tapi kebenaran itu yang akak puji.Tahniah anda berani menulis kebenaran.

nabilah_2908 said...

mcm pelik hotel mahal tapi macam ni rupanya..

bagus gak Yana complain..pihak hotel harapnya ambil la perhatian..kalau buat derk je..tak lama nanti lingkup la..huhu..

cha said...

nasib baik tak pg sini. klau tak masa anniversary nk pg sini la tp husband taknak. gelinya merata-rata lalat euwwww

Aty_Fared said...

Aiyaarrkkk..bab lalat mmng spoil selera....

pencari cinta said...

bagus2 kak yana....entry yg jujur..biar diorg sedar sket yg even dpt taraf 7 star xsemestinya diorg bagus in every aspect..

Nara said...

sbenarnya I slalu lepak Bagan Lalang. Makan Seafood, ikan bakar kat restoren terapung HM Seri Bagan tu. Mungkin you baru pertama kali datang sini kot. Area sini memang byk lalat....kesimpulannya tempat makan, gerai, hotel dan kwsn seangkatan dan sekitar dgn nya pun mmg byk lalat lah....x tau la dari mana dtgnya. Mungkin ade ladang ternak kambing ke, ayam ke...kalau pergi Gold coast Morib lagi la...berpesta lalat2 tu...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to LIFE 101
Designed by UMIESUEstudio 2015