Dec 10, 2012

Zafirah Belajar Swimming :p

Kitorang pi swimming pool lepas asar...bangun je tido terus terjah swimming pool...nak pi swimming pool kena naik buggy...sebab perjalanan agak jauh...



Sampai je swimming pool terus cari port untuk aku melepak...rules kat sini guests kena pakai swimming suit baru boleh terjun dalam pool...tak pun pakai tights...aku mana ada swimming suit! grrr~  takpe..takpe...dak encem cakap nanti dia nak belikan muslimah swimming suit untuk aku...jangan lupa ye cayang!! *wink wink*



Budak kecik ni takut sebenarnya...aku pun tak paham apa yang dia duk takut...ramai orang time ni...budak² duk main simbah² air bagai...hehh~  nasib la tak basah lenjun baju aku  -.-



Percubaan menghumban Zafirah ke dalam pool...kekeke~  "NO Diapers allowed" ye...so aku just pakaikan Zafirah spender je...hikss~


muka tensen kena simbah air...kahkah~ 


punya la dia peluk papa kuat²...takut punya pasal...haihh~  kitorang baru nak ajar dia menyelam macam anak sheikh Muzaffar...boleh??wakaka~  :p



amboihhh kemainnnnnn!


ooppssss!! :p


dan sebenarnya...papa pun tak reti berenang! huahuahua~



masa ni Zafirah dah tak takut main air...kemain seronok dia berendam dalam pool...tapi aku tak bagi dia duk lama² dalam tu...takut kulit dia rosak kena air klorin...wahhhh overprotective sungguh mama ni tauuu!! bahahaha~  v(^__^)"


dalam 30 minit je dorang berendam dalam pool...then papa ajak round² kawasan hotel...oh tempat ni juga digelar Infinity Pool sebab dari pandangan depan ni nampak macam kolam ni bersambung terus dengan laut...padahal tak punnnnn! ^__^



Sebelum round² tu dak encem ada tanya abang guard kat pool pasal pakej² hotel ni...rupanya ada banyak aktiviti dorang sediakan...sukaneka ke, nak mandi laut ke...macam² lahhh...aku je tak tahu sebab tak survey awal²...aihhh rugi...rugi...korang kalau nak datang sini, pi la usha betul² website Sepang Gold Coast...tengok betul² apa yang dorang sediakan dalam pakej dorang...kang rugi je bayar memahal tapi melepak je dalam bilik...aku ni nasib la dapat pakej free...so idak la menyesal sangat tak dapat join aktiviti² dorang...gitewww~  ^__^

Habis jalan² kitorang balik bilik...mandi manda...siap² untuk pi dinner...kitorang tak tahu restoren mana yang sedap...maybe yang ramai orang, yang penuh tu la yang sedap...kitorang pi restoren yang tak penuh...tak tahu la apa nama restoren tu...memang TAK SEDAP!! grrr~  semoga toke tu cepat pi haji lah yeee...hermm~

Lepas makan, balik hotel...round² hotel, enjoy night scenery...then balik bilik, tengok tv...layan tenet...main² dengan Zafirah...borak² dengan papa...lepas tu tak sedar tiba² je memasing dah tido...ehh! @__@

kbai~!  :p









p/s::  hari ni ada site inspection dari pagi sampai petang...habis inspection ada meeting lagi...haiyaaa nasib esok Selangor cuti!!! fenat weiii! iskkkk~  T_T


Kalau suka sila lah LIKE! Terima kasih sudi membaca!

12 comments:

BoNDa.... said...

zafirah yg belajar ker ujang yg belajar....hehehehe..seksi lorhh...hahahaha

Lya Colours said...

boleh kuak rama2 la zafirah pasni hehe

erma nazillah said...

comel!dah besa nanti bleh la ganti pandalela..kihkih :P

PUAN SUE said...

aqilah takpenah lg mandi2 pool ni.ari tu pi midvalley yang expo baby tu.bikini untuk baby rm10 je.dorang nak habiskan stok!! tak beli pun..walid dia tak bg pulak..tapi comel tau.

JMR said...

kiut giler muka zafirah yang 'tensen kena simbah air tu'...

eima said...

aku dah tak branai bg anak kecik besar tu mandi pool..sbb anak2 aku ni jenis tatahan .... mesti batuk berkahak kaw2nye

hazman aka species1980 said...

hurmm.... mama yang concern yea... btw ada pergi makan seafood kat bagan lalang tak...

PeRdU cINta said...

Assalammualaikum,,ini comment yg pertama sbb baru saja mengikuti..tambah sahabat..jalin ukhwah..dalam Islam dan Rasulullah pun memang galakkan anak anak agar di ajar berenang,menunggang kuda dan memanah..jadi ok la tu ajar bb zafirah berenang..sunnah..teruskan k.. *_^

Cik Eka said...

hehehe

comel kena simbah air..

aizamia3 said...

comel je tengok dak Zafirah tapi tidak bapaknya.. hahaha..

psstt: nasib baik free kan.. kalau mahal mahu berkajang komen diberikan..

nabilah_2908 said...

cantik pemandangan pool tu..mmg nampak macam bersambung dgn laut.. :)

Aty_Fared said...

Same mcm qaleef..!! Ritu bwk mandi laut..mcm tu lah rupernyer..heheh?..:-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to LIFE 101
Designed by UMIESUEstudio 2015