Nov 24, 2009

Menteri, VIP, VVIP...S.E.L.F.I.S.H???



Tajuk aku tu mcm nk kena tangkap dgn pakcek ISA je kannnn...hohoho...brani mati btol!!

Secara jujur nye la kannn..uols pnh tak tengok/tertengok kete2 menteri/VIP/VVIP samada dari dlm Mesia sendiri mahupun dari over-the-sea yang di'eskot' oleh Mat2 Bond a.k.a polis??
Aku xkesah la pasal eskot2 ni sebab maybe dorang kena jaga keselamatan nyawa dorang..kita mana la nk tahu kan ada orang kat luar nunnnn yang memang busuk ati glerrr smpai nak bunoh dorang2 ni ke, bomm kete ke....nauzubillah~

Tapiii..yang paling aku tak suka...diulangi...TAK SUKA is mat2 bond ni tak beragak la nk eskot pown...aku xtau la slh org kenamaan tu sendiri sebab bagi arahan, "time I lalu kt highway, make sure sume kete ke tepi ok! I nak jalan tu mcm bapak I yang punyerr..." atau slh mat bond tu sendiri yg suka2 je nak halau2 kete2 kat highway tu ketepi...Halooooo..kitorg pn bayar cukai jalan hokay!! kitorg pn bayar duet tol!!

Macam aku ckp b4 ni, aku xkesah org2 kenamaan ni nk di'eskot' demi menjaga keselamatan mereka, tp takyah kut nak soh driver len ketepi macam jalan tu dorang yang design, dorang punyerrr jalannn..dorang ni xtau ke bila dorang wat cemtu lagi senang eksiden??!!

Alkisahnyaa-->

Semlm aku jln kat highway NKVE, dlm kul 6pm.. kt c2 kete memang banyakkkkkkk sgt!! walaupn xbrape nak jem, tp kete memang duk rapat2 hokay!! Nak dijadikn cite, masa kt tol, tetibe dgr siren moto mat bond neh...naseb VIP pn byr tol..kalo idak lg la aku nk komplen kt TV3..hohoho...

Pehtu aku pn jln la cam biasa, masa tu dorang ada kt tol lagi...Disebabkan aku tgh duk usha2 signboard sbb 1st time drive kt NKVE tu nk ke jln Duta, aku mmg xpasan psl mat2 bond and org kenamaan yg dieskot..aku wat bodo je la kannn..concentrate kt signboard....tetibe dua moto lalu sebelah kete aku, siap hon2 lagi kaoooo...ngade btol!! susah aku nak tgk signboard sebab duk sebok nak ketepi..dh la ujan, jln licin!! dorang ingt aku ni bekas pelakun fast and furious sambil bwk kete ferrari agaknye leh men selit2 mcm pelesit gituuu...
naseb jugak aku jenis tak melatah, suka2 je ko nk hon2 pehtu soh ketepi2..kang xpasal2 aku berlanggar dgn kete orang ko nak bayar ganti rugi ke??!! (ok sabar yana..bwk ber'tendang'~)

Yang aku x paham nyerrr....jalan kat situ luas..diulangi L.U.A.S!! yang ko gelabah nak soh ketepi tuuu apasal??xpaham btollll laaa...memang ada lebey dari satu kete yang eskot..guna satu lane udah lerr..ni sampai 2-3 lane ko bantaiii utk org2 kaoooo jeee....mmg NOT FAIR!! driver2 len ada je yang bwk kete lg mahal and lg mewah dr org kenamaan tu tapi amat merendah diri, bagi la jugak laluan kat dorang2 ni kannnnn....Kut ye pn nk cepat gi meeting xyah la bahyekan keselamatan orang lain..tak reti time management ke??ish3~
Kalo ambulance, bomba atau polis kejar org jahat aku xkesah bg laluan..sebab tu memang PRIORITY! bersabung nyawa kutttt...hurmmm~

Last2 aku terslah masuk simpang..sume gara2 nak elak mat2 bond punyerr pasalll! aku termasuk simpang gi damansara...jaoh nak kena pusing..hadoiii la (T__T)
Naseb la leh claim duet minyak...huh~

Agak2 ada ke wakil rakyat sudi baca blog aku ni, kisah rintihan rakyat..huahuahua~
Kalo ada sila la beri komen yang bernas sebab saya ni bukan budak kecik hokay! fikiran saya sudah matang...

Sekian...time kaseh kerana sudi membaca....




p/s: 2-3 hari ni rasa tension sgt..rasa nak marah je..xtau sebab apa..nk peot kut...hurmmm...






10 comments:

lionteen said...

haah kan..
kite byr gak cukai jln tu,wat mc jln die sorang je..
klau setakat nk kire pgkat tu,ape la sgt..
ke nk mnunjuk kete mewah die tu..
lionteen pun xsuke mcm ni..
nyusahkan org..

google said...

biasa le tu...depa tu pulis.. mcm2 depa boleh buat...

y@n@ M!B said...

:lionteen:
len kali kena soh dorg ni nek ambulance je..xyah polis eskot, kompem kete2 len bg laluan punyerrr =)

y@n@ M!B said...

:google:
tu da mcm slh guna kuasa lak..not allowed..not allowed! =)

niesz said...

hehe..saba je la..tu yg selalu jd jam tu if dorg wat bnda2 mcm tu..
sakit jiwa tul..

y@n@ M!B said...

:niesz:
btol3..letih je duk dlm kete lama2 ;p

aleena said...

nie mcm da over use the power je..huhu

y@n@ M!B said...

:aleena:
tau xpe..huhu

zafa said...

lain kali,lggr je polis tu...polis bnyk makan rasuah..
nxt time kalo polis hon.lggr je diorg,ckp terkejut...

y@n@ M!B said...

:zafa:
haha..idea yg agak menarik..akn dipertimbangkan..ngee~ ;p

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to LIFE 101
Designed by UMIESUEstudio 2015