Nov 9, 2009

Oblong Burger



Korang penah dgr tak pasal burger ni??Pada yang dah tau aku tabik spring la kat korang sebabnyeee aku baru tau pasal burger ni...ptg tadi...huahuahuahua...

Membe aku selaku 'piring astro' aku di mana aku mendapatkan segala macam info terkini iaitu tak lain tak bukan--> Mcd a.k.a Diana
Dialah yang bgtau aku pasal oblong burger ni...Dah la gerai burger ni dekat dengan rumah aku, kt area Sg. Ramal..ari2 ulang2 alik c2 buleh aku tak pasan nama 'oblong' ni...adeh la..nampak sgt aku terlalu concentrate when driving...berhemah la kunun (-_-")


:: ready to open..weeee~ ::


:: ok ni la ghope burger nyee..dia mcm ala2 prosperity burger kt McDonald tu..kirenye pasni xyah la tunggu Chinese New Year baru leh makan burger ni kan...heh3~ Lagi satu kalu beli kat McDonald tu sos black pepper mesti ciputttt je..adeh la...rasa mcm nk g dapur boh sos sendiri..Tapi kat oblong burger ni, dia boh sos black pepper, mayonaise and chilli sauce byk glerrrrr...sgt la mabelessssssssssssssssss! ::


:: aku beli burger daging kambennn! kalo korang pasan burger aku kosong je kan...hehe..aku memang mintak TAKmo sayur..sebab aku memang xsuke mkn sayur..wakakaka tp ada hati nk kulit cantek..adeh~ aku cuma makan sayur kangkung, bayam and broccoli...lalalalala~ ::


Memang mengenyangkan hokay! Baru half way dah surrender, tp sebab sedap, aku telan sampai abess...burrrpppp! Alhamdulillah~
Sok ingat nak try yang ayam plak...Kalo uols tau kat mana lagi ada gerai burger yang jual 'oblong burger' selain Bangi ni, bgtau la ye..sharing is caring kannnnnnn..ngee~




p/s: Tadi tunjuk blog Cheese tart yang aku pernah order b4 ni kat dak2 opis aku..Trus dorang mintak order 60 bijik beb!! hahahaha...abes la korang maken gemox pasni...oopppssss! terlebey sudah! ^_^




18 comments:

::PoRcUpiNe:: said...

wahhh sgt sedappppppppp..
lemah tol ble tgok entry makanan niii

p.i.n.a.t. said...

oblong??sedap gile..
dlu mkn kt kampung..
btw,stall kt area sg ramal tu ktne?

SUHAIDA SUPALIO said...

sedapnye..su pun nak rase..antar kat umah tau

POSH76 said...

bestnyer kat mana yer...ni yg buat tingin ni...hehe

meo188 said...

wow... syok nye...

lbh sdp dr otai burger ke?

y@n@ M!B said...

::PoRcUpiNe::
hahaha..naseb bkn bln pose ;p

y@n@ M!B said...

:p.i.n.a.t.:
kg katne? erm kalo dari bangi (seksyen 8) die jalan nk msk kg sg. ramal tu..mmg jln kecik je..=)

y@n@ M!B said...

:POSH76:
so far yg sy tau kt sg. ramal tu je..tpt len xtau ada katne..huhu

y@n@ M!B said...

:SUHAIDA SUPALIO:
delivery charge rm3..ngeh3~

y@n@ M!B said...

:meo188:
ni mcm prosperity burger kt mcd tu..sgt beza dgn otai..sgt sedap..huhu ^_^

google said...

selalu makan yang berjenis kukus.....

beli kat giant shah alam.... bes weh....

y@n@ M!B said...

:google:
ooo kukus pn ada..kt s.alam lak tu..dkt nau dgn opis sy..huhu..ada ms sok sy cari la..maceh ye pakcek..^_^

PHIRDOTE said...

kt area uma i pn ada burger sebijik cmni...
mmg layaaannn sedap :D

y@n@ M!B said...

:PHIRDOTE:
umah u katne??hehe..^_^

Mr. J @ pengerindu.com said...

mesti kenyang makan tu.. cube try makan 3 bijik berturut2 hiihih

y@n@ M!B said...

:Mr. J @ pengerindu.com:
erk..xpe la..sebijik pn da surrender..huhu =)

{lumut} said...

sedap gleeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee..
lapar beb....
uhhh

y@n@ M!B said...

:{lumut}:
meh mkn meh..nyum..nyum =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to LIFE 101
Designed by UMIESUEstudio 2015