Nov 8, 2009

Kerja Makan Gaji


Bagi orang2 yg bekerja makan gaji mcm aku ni, pastinya uols akan rasa cuti 2 hari yang jatuh pada Sabtu dan Ahad (kecuali kedah, kelantan & ganu--tol ke?) adalah tidak mencukupi sama sekali..maybe sebab sekarang ni masa terlalu cepat berlalu, so pejam celik, pejam celik jgn pejam xcelik2 udah lerr, tetibe je da sampai ari ahad..isnin da kena keje balek...hadoiii...

Yang paling xbestnyee keje makan gaji ni ialah:
1) kena bangun pagi, waktu yang sama
2) balik keje waktu yang sama- kdg2 lmbt, depends on keje
3) gaji cuma masuk sebulan sekali- akhir bulan
4) kurang ada masa dengan famili..asek duk opis je (8 jam tu lame woooo..)
5) bila penat keje asek rasa nk marah je..cian org2 terdekat kena thn sabau =(
6) byk lg yg xbestnyee keje mkn gaji ni...wek2!!rasa nk muntah bila pk

Tp ni cuma pendapat aku...abes kalo x keje nk watpe lg??xkan nk tanam anggur kt rmh kannnnnn...not allowed!! cuma aku harap one day aku akan dapat wat bisnes sendiri di mana aku yg menguasai duet dan masa dlm idup, bkn sebaliknya...pahe dok??! Cth seperti di bwh:


3 STUPID STAGES OF LIFE............


Teen age:

Have Time + Energy …but No Money




Working Age:

Have Money + Energy …but No Time



Old age:

Have Time + Money …but no Energy



Enjoy la weekend anda sepuas2nya sbb sok da kena keje weyyyy!! wpn n9 menang, 3-0 tp korang xdapek cuti!! wakakakaka...mcm la aku duk n9 (-_-")
Dan pada yg kena keje during weekend tu, xdapek den nk nolong..doa2 la korang cpt dinaikkn pangkt dan gaji yg lumayan...muehehe~





p/s: Muka terasa sengal after g facial tadi..nmpak sgt jerawat dan parut bermaharajalela kt muka aku ni setelah sekian lama..nmpaknye terpaksa g facial every month utk dapatkan kulit yang lebey licin & menawan mcm baby gituuu..awwww!





10 comments:

denHWC9*** said...

den kojo bawa taxi takdo cuti wey. gaji pun kocik. tapi ari ni den cuti sobab nogori den monang... (takdo gaji ler arini dan kono kuar duit poket bayo sewa.. hik.hik.hik)

y@n@ M!B said...

:denHWC9***:
kire wat cuti sendiri la ni ek..huhu..bagos3~ ^_^

joegrimjow said...

uhuu
pernah buat entry pasal ni
mmg duit ni xley lawan dngn masa n tenaga
;)

y@n@ M!B said...

:joegrimjow:
huhu tau xpe..adeh~ bila la leh rasa nikmat idup ni (-_-")

joegrimjow said...

mude la
tu pasal mude2 kena kerja dah tu
hehe


klu da tue
opsss
sorryyy
;-)

google said...

huhuhu..

2² keje ada kelebihan... keje sendiri @ makan gaji

keje sendiri pun adalah makan gaji juga... makan gaji dengan pelangan... kalu tak de plangan.. siapa nak bayar gaji kita.. btl tak?...

keje sendiri lebih mencabar... sbb ujung bulan blm pasti akan pendapatan nye..huhuh

y@n@ M!B said...

:joegrimjow:
hehe btol3...muda2 ni amek pengalaman bekerja sbb tenaga masih byk =)

y@n@ M!B said...

:google:
erm setuju dgn pendapat pakcik..tiap org ada pendapat masing2 psl keje ni..as long as kita cr rezeki yg halal and hati pn senang, dah memadai ^_^

Mr. J @ pengerindu.com said...

Janji tak makan rasuah.

www.pengeRindu.com

y@n@ M!B said...

:Mr. J @ pengerindu.com:
btol3 =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to LIFE 101
Designed by UMIESUEstudio 2015