Oct 30, 2015

Assalamualaikum My Little Caliph

Assalamualaikum...


Entry yang orang dah boleh agak ni...haha   


Alhamdulillah dengan izin Allah dan berkat doa semua orang, aku selamat melahirkan seorang lagi khalifah Allah pada 26 Oktober lepas...hari Isnin...lebih bersyukur kali ni aku berjaya bersalin secara normal....merasa lah kan dua², sakit czer and normal...hehe  pengalaman bersalin nanti aku cerita lain entry...ni warm-up je dulu...urat banyak tegang woo...kena taip pelan²....kehkeh :p


Korang² yang ada hantar emel tanya pasal produk review, promote bisnes semua tu harap maaf saya tak sempat nak reply...tapi buat masa ni memang tak buat service review product or iklan² di blog...bukan lah nak tolak rezeki...tapi tak boleh nak bagi komitmen...dah masuk fasa kehidupan baru bila anak dah masuk dua...hihi   maaf ye  :)


Aku bersalin kat HUKM....masuk ward tengah malam hari Isnin tu...subuh pukul 6.25am lahirlah puteraku ke dunia...macam kejap, macam senang je aku bersalin kan?? tapi time menahan sakit contraction tu macam lambatnya masa berlalu! haha



IT'S A BOY! yaa rezeki aku dapat sepasang...Alhamdulillah  ouh jangan salah faham dengan gambar ni....nurse tick kat Hepatitis B tu maksudnya anak aku dah dapat injection for Hep B....bukannya dia positif Hep B...no no no! :)


Bersalin hari Isnin pagi, petang tu aku dah mintak nak discharge....buat apa duk sepital lama² kan? masa aku masuk, wad tak penuh pun...banyak sangat katil kosong...nurse² semua very helpful and friendly...dari awal aku masuk sampai lah nak discharge....tapi aku yang tak selesa duk sepital...duk rumah senang mintak² tolong asben or mak aku jagakan baby sementara aku pi toilet, tolong tukarkan pampers etc etc...ngada? eh mesti lah! bahaha


ouh nama baby dah ada...tapi kami umumkan hari ke-7 la ye...ikut sunnah gitu... :)


hurm...apa lagi ek nak cerita??


tu je lah kot buat masa ni...tunggu next entry pulak kayy....insyaAllah...tata! (^^,)




***********************************************************************************************


IKLAN

SKINBAR...RM39 sahajaaaaaa  (tak termasuk postage)

beli 2 atau lebih ada FREE GIFT menarik untuk korang!! free gift apa??
meh wassap cepat meh  ^_^





Terima kasih sudi membaca!

20 comments:

Mila Hilas said...

tahniah.. beza sebulan jelah kita..

Mila Hilas said...

tahniah.. beza sebulan jelah kita..

Afidah Azmi said...

Tahniah yana..
Semoga ibu dan baby boy sihat

Amanda Suria said...

tahniah Yana...selamat berpantang dear...

mrs kayrul said...

Tahniah yana...kak long zafirah tolong jagakan adik tak?...hihihi

Mummy Afiq said...

Tahniah Yana sekeluarga :)...selamat berpantang..

Diana Rashid said...

Tahniah yana...Tak sabar nak tengok baby..:)

ily♥ said...

Alhamdulillah..tahniah!

eyjalukman said...

thniah kak yanaa. wahhh dapat baby bru. da lama tak singgah jenguk sini heee :)

Rozita said...

alhamdulillah..tahniah yana n ujang...

Fazleyatul Aini said...

congrats !

Eca Dwinky Asha said...

Tahniahhhh..nnti update reaksi aimy zafirah dpt adik ye.

cik mah said...

Tahniah dear...

Khalid Kyle said...

Congrats sis!
Saya doakan kedua2nya sihat walafiat :)

Jom Terjah : Trend Popular Berfesyen Dan Bergaya Jejaka Masa Kini! :)





aizamia3 said...

Tahniah Yana..
Selamat berpantang buat dak Ujang.. hehehe..

Elly Matin said...

Tahniah... syukur..
Beza beberapa minggu jew..

Ayumieka said...

Tahniah... selamat berpantang la ye...

Yana Libra said...

tahniah :)

Nyamuk Terbang said...

tahniah kak

adianiez AIDA said...

untung dpt discaj hari yg sama, yana.
spital melaka tak bagi.
walaupun aida bersalin pepagi.
kena la bermlm di spital :(

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to LIFE 101
Designed by UMIESUEstudio 2015