Oct 23, 2015

Akhirnya...Lengkap dah Semua

Assalamualaikum...


Item terakhir yang aku beli tadi kat Warta....RM38 after less...singgit je pun less nya!! kedekot betul...hehh  mujur la memang nak guna sangat...malas nak round kedai lain....so pejam mata je lah bayar....  -.-


ouh aku terjebak beli cream Tropika ni daripada kawan aku and internet....haha  Zafirah dulu aku tak bawak langsung minyak apa² untuk sapu kat perut and badan dia...duk hospital 3 hari pulak tu....balik je rumah dia melalak macam apa tah...new mom kekdahnya mana nak tau kenapa anak tu menangis selain sebab nak susu....rupanya dia kembung...adehh  T__T


Kali ni aku memang bersedia lah segala minyak² angin bagai...untuk aku sekali....angkut pi sepital...just in case....lagipun orang cakap anak laki lagi kena alert dengan angin² ni....takut efek kat private part dia....bahagian 'telur' dia tu....orang melayu panggil 'angin pasang'....atau bahasa saintifik 'hernia'....kan kan?? kalau salah maaf lah ye....first time nak dapat anak laki....hehe


Dengan pembelian krim Tropika tu maka lengkap lah segala mak nenek keperluan untuk pi sepital nanti...yeyy! lagi seminggu nak meletop baru setel segala benda....hahaha   aku packing sikit²....barut and bedung baby pun baru beli minggu ni....yang lama, Zafirah punya dulu, kazen aku pinjam....boleh je nak mintak balik sebab anak dia pun tak pakai dah bedung and barut...tapi tah bila nak jumpa pun tak tahu....dia sibuk kerja....so aku beli je lah sendiri....senang....kat mana aku beli tu nanti² lah aku cerita ye....tunggu baby keluar dulu ke...hihi  :)


beg merah tu semua barang² baby...bag pack tu barang² aku...aku bawak yang basic and yang penting² je....kot ada terkurang memana nanti boleh je mintak tolong laki or family members lain tolong bawakkan...bukan jauh sangat HUKM dengan Bandar Baru Bangi tu kan...huhu


ouh aku memang tak letak bag² ni dalam kereta...sebabnya aku takde kereta sendiri....kejap kang pinjam kereta mak, kejap kang pinjam kereta ayah, tak pun pinjam kereta suami...kesian aku....haha  so aku just letak beg² ni kat rumah....tapi dah pesan kat dak encem awal², in case nak terberanak, ni lah beg² yang kena bawak...angkut je masuk kereta...   :)


k tu je nak cerita...setakat hari ni still belum ada apa² tanda nak beranak...hehh syok sangat duk dalam perut mama ye?? jangan lama sangat kayy...semua orang dah tak sabar sangat nak jumpa awak....especially kaklong Zafirah...tak habis² cakap adik dia nanti comel sangat....semua orang suka tengok...haha  awak pun comel kaklong oii!  ^_^


tata! (^^,)



***********************************************************************************************


IKLAN

SKINBAR...RM39 sahajaaaaaa  (tak termasuk postage)

beli 2 atau lebih ada FREE GIFT menarik untuk korang!! free gift apa??
meh wassap cepat meh  ^_^





Terima kasih sudi membaca!

12 comments:

Juls Julie80 said...

Assalam yana..

akak doakan semoga semuanya berjalan dengan lancar yer..

semoga dipermudahkan..selamat ibu dan baby..amin2 :)

pstttttttttt: kim salam kat tok aki..rindu nak tgk dia berlakon... :)

PeRdU cINta said...

Alhamdulillah bagus kak long zafirah ye...excited dia ye...

Muhammad Tarmizi said...

Mak buyung..kalau nak krim topika murah gi beli dkt dealer area serdang tu..rm100 utk 3 botol..tak pun suruh dia pos je hehe

Bisnis Borneo said...

Artikel yang sangat menrik itu cream berapa RM ?

^_^

Diana Rashid said...

bulan ni ke besalin?/cepatnya dah 9 bulan ye..

Allene typicalmommy said...

Aku pun dah beli yang... Beli kat dolceryna lg. Tak sabar nak guna... Hhahaha mcm festime beranak excited nya.

Cik Puan Eka said...

Semoga dipermudahkan kak. Bestnyaaa dpt bau baby.

IamAin said...

congrats kak..
dh bersalin kan..
aah anak lelaki kene jaga sket..
my mom everyday tuam kt bahagian private tu..
selamat berpantang !

Norma NML said...

As slm..akak doakan semoga dipermudahkan urusan bersalin dan selamat semuanya..InshaAllah

Yana Libra said...

moga semua dimudahkan..best ke krim tu?

adianiez AIDA said...

aida x guna krim tropika ni.
sebab masa aida beranak dulu, takde lagi :)
ramai gak member aida promot guna ni.

Debi Septiana said...

selamat ya kak cantik :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to LIFE 101
Designed by UMIESUEstudio 2015