Oct 22, 2015

Susun Atur: Stack Box dari Mr. DIY

Assalamualaikum...


Kalau korang biasa masuk Mr. DIY mungkin akan perasan lah stack box ni....aku first time nampak box ni terus datang idea untuk simpan kain baju time pantang nanti....haha    tapi kan stok bukan sentiasa ada tau...depends pada cawangan DIY mana korang pergi....aku dah selalu sangat masuk Mr. DIY tu yang aku tau pasal stok² dorang....tinggal nak tunggu dorang panggil aku jadi duta je ni tau! kahkah  *berangan itu free!*  :p 


Agak besar jugak stack box ni....RM39 seketol...bagi aku harga dia agak berbaloi sebab kotak ni boleh pakai lama...material plastik.... boleh dibasuh dan dilap if berhabuk or kotor....


more, ada roda...so senang nak alih² kan kotak... :)


Ada jugak saiz kecik...tapi selalu habis stok....aku dah pi cawangan Klang Lama and cawangan Bangi, dua² takde yang saiz kecik...kalau ada pun either kaler tak best or ada defect macam penutup bengkok ke gitu lahh...so aku beli yang saiz besar je...untuk isi kain baju.... 


salah satu kotak aku letak kat bilik aku...alkisahnya pintu almari tu dah rosak...susah nak bukak sampai habis tu dapat snap gambar separuh je...haha  tapi korang boleh faham lah kedudukan kotak tu macam mana kan?? :p   dalam tu aku letak baju² tidur/basahan dak encem....sebelum ni simpan dalam laci IKEA...tapi laci tu jadi kendur sebab berat sangat...so aku transfer separuh masuk dalam kotak...nak amek pun senang sebenarnya...penutup depan tu boleh bukak macam pintu... :) 


lagi 2 kotak aku letak kat tingkat bawah...letak kain baju baby yang bakal keluar ni dengan kain baju persalinan aku sepanjang tempoh berpantang nanti....tak payah la menumpang almari mak aku kan...sok dah habis pantang angkut je kotak² tu sekali susun dalam bilik leklok...gituu  :)


Bagi aku kotak ni convenience sebab senang susun kain baju dalam tu...nak amek kain baju dalam tu pun senang...kalau tak percaya pi lah tengok sendiri kat Mr. DIY...selera memasing kan...hihi


k tu je nak cerita....bila tah nak start pantang...haha sok tengah pantang sibuk nak cepat habis pantang pulak kan...biasa tu....biasaaaaaaa   >_<



************************************************************************************


IKLAN

SKINBAR...RM39 sahajaaaaaa  (tak termasuk postage)

beli 2 atau lebih ada FREE GIFT menarik untuk korang!! free gift apa??
meh wassap cepat meh  ^_^






Terima kasih sudi membaca!

15 comments:

YB Shehan said...

menarik. hrga bleh tahan gk

eima said...

menarik nanti aku boleh pi cari gak ni .. nk letak mainan anak aku la yeg kecik2 ni belambak

safurara said...

ok esok terjah DIY!

aizamia3 said...

Lagi besar baru puas hati.. dapat simpan banyak, susun cantik2.. ;)

CAHAYA HIDUPKU (Nur Hayati) said...

Cantik pulak box ni yana..
Nak cuba cari juga lah di DIY..

mrs kayrul said...

Nape x pernah nampak plak benda nie...berkenan plak

Mas Zull said...

assalamualaikum yana...bagus juga ni boleh letak baju atau barang2 yg lain juga...senang nak ambil...:)

nona senyum2 said...

Bukan ker, kat mydin pun ado? huhu~


sis, kalau rajin, meh la terjah shawl free ni, ushar ushar duluu~

http://nonasani.blogspot.my/2015/10/rugi-betul-kalau-tak-joinnnnnnnn-taw.html

Liyana said...

Macam best la.. baju or brg yg disimpan pun tak berhabuk. Senang nak amik lak tu.. kena p terjah diy nih heh

Liyana said...

Macam best la.. baju or brg yg disimpan pun tak berhabuk. Senang nak amik lak tu.. kena p terjah diy nih heh

Liyana said...

Macam best la.. baju or brg yg disimpan pun tak berhabuk. Senang nak amik lak tu.. kena p terjah diy nih heh

PeRdU cINta said...

Kemas dan mudah..hehe..nak cari jugalah,.bukan nak simpan baju tapi nak simpan novel...kihkihkih..

nuyui a.k.a miss YUI said...

yui ada tgk juga tp xbeli lg..hihi..

selalu gak msuk mr diy tu.. paling koman 30 mnt kena dlm sbb sana mcm2 ada..

Dkna Abza said...

boleh buka depan dan atas yea?

adianiez AIDA said...

nanti nak terjah mr.diy la, yana.
sebab memang praktikal rupa paras nyer tu.
mudah... terutama anak ramai mcm aida ni, memang perlu la :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to LIFE 101
Designed by UMIESUEstudio 2015