Oct 1, 2015

Scan 3D

Assalamualaikum...


err aku pi scan 3D masa usia kandungan 26 weeks tak silap...now dah 35 weeks pun! bahaha Aku pi kat klinik area Bangi....klinik As-Salam kot...tak ingat...kat Seksyen 7, sebelah restoren Belauk....alahh korang google je klinik scan 3D kat tempat korang...aku pun dapat info dari google jugak....ada orang baik hati cerita kat blog...hehe  mekaseh awak! :)


ouh korang tak boleh main terjah je tau untuk scan 3D/4D ni...kena by appointment...and kat sini, korang boleh pilih nak doc laki or perempuan....nak doktor yang scan or pakar sonography scan pun tak kisah...haa gitu....


Nak dijadikan cerita, aku buat appointment waktu malam...pukul 8pm...hari Selasa tak silap...aku booking seminggu awal kot....ingat nak buat weekend, penuh katanya....padahal slot untuk 3D scan sampai pukul 10pm...pheww~  so aku booked je mana² tarikh yang terdekat...tah kenapa kali ni macam teruja sangat nak tau jantina...walaupun aku agak konfiden dengan hanya scan biasa je (2D scan)...tapi nak convince dak encem ni haa...gigih jugak buat 3D scan! haha~   time peknen Zafirah dulu tak teringin pun buat 3D/4D scan...mungkin anak pertama...tak kisah sangat pasal gender...redha...eh yang kedua pun aku oke je gender apa pun....tapi saja laaa nak confirmation...senang shopping! mihmih


 dalam klinik ada poster ni....selamba Zafirah cakap "mama aimy nak adik yang kaler putih tuuuu..."


tak baik racist nak!! >_<


 sementara tunggu giliran...kepochi pulak dia tengok budak amek neb....mungkin teringat dia kekecik dulu melalak amek neb macam tu....hehe~


dalam bilik scan....untuk scan 3D/4D memang ada bilik khas untuk scan sahaja...aku pilih pakar Sonography untuk buat scan....kalau nak tunggu doktor kena hari lain...dah kata tak menyabar kan? sebat je lah janji dia perempuan! haha~  eh nak scan² ni aku rasa tak perlu doktor O&G buat pun takpe...motif kau scan pun nak tengok gender baby, keadaan baby sempurna ke idak, air ketuban oke ke tak, perkembangan baby etc....pakar sonography pun tau je nak check semua tu.... :)


nampak tak jantina tu apa?? hint: ada torpedo...bahahaha   :p


Alhamdulillah secara keseluruhan anak aku sempurna sifat, perkembangan yang sihat....syukur ya Allah...err gambar tu menunjukkan aksi baby hisap jari kaki...


krik krik...


Dalam 20 minit kot proses scan...bagus doc tu beria explain pasal gambar, beria tunjuk position supaya jelas nampak muka baby dalam gambar nanti...aku bayar RM120....dapat 3 keping gambar (yang di print) dan cd...dalam cd tu ada video anak kau bergerak² and gambar...in case nak cuci semua gambar² dalam cd, bawak je cd tu pi kedai gambar untuk dicuci...gitu....aku bukan nak sangat hard copy gambar² tu...yang penting dah kompem jantina and aku tau anak aku sihat....cukup! tapi gambar² yang dapat dari klinik aku letak sesiap dalam album, dalam blog *ecece*  :p


Jantina pun dah confirm...dari awal scan, sampai 8 bulan hari tu sama je result....tak berubah....insyaAllah adik Zafirah sok namanya Muhammad ........................................... (any idea??)


k tu je nak cerita...doakan urusan aku untuk bersalin secara VBAC dipermudahkan...dan semoga baby membesar dengan sihat...amin ya rabb! (^^,)


************************************************************************************


IKLAN

SKINBAR...RM39 sahajaaaaaa  (tak termasuk postage)

beli 2 atau lebih ada FREE GIFT menarik untuk korang!! free gift apa??
meh wassap cepat meh  ^_^





Terima kasih sudi membaca!

14 comments:

Chekgu Azrine said...

Oo.dulu yana czer ye...
Bestnya bakal dpt sepasang..
Tahniah sis

CAHAYA HIDUPKU (Nur Hayati) said...

Nampak clear gambar tu Yana..
Teruja tengok bila tahu anak lelaki ye yana..
Tahniah.. semoga dipermudahkan urusan bersalin nanti..

SYANI said...

Tahniah Yana, dapat sepasang le nanti ye.
Semoga dipermudahkan segalanya.

idzwa kamaruddin said...

wahhh rindu nyer moment nie!

muhammad zarif ujang! hahahaha..

aizamia3 said...

Alhamdulillah.. yang penting ibu dan baby sihat.. ;)
'Selang bunga'lah nampaknya ye.. macam akak.. ;)
Dak Kakak.. dak Adik.. dak Nuha.. hehehe..

Nurzakiah Hanum said...

alhamdullilah

Nuriesya Nadia said...

Eh klinik yang samalah kita pergi , doktor pompuan tu best. Pakar sonographer pun best juga. Hahaha.

Azney Shamsuddin said...

terus teruja nak scan jantina baby

nadiah hanum said...

Tahniah...sweetnya nak dapat sepasang.

azizah green line said...

bstnya kak yana tahu da jantina! dapat pula sepasang.. nampak jelas rupa adik baby..best2!!

semoga Allah permudahkan kak yana bersalin normal. amin

Jen Jen Areff said...

oh dah 35weeks. comey jer perut. tahniah

Mariana said...

Muhammad Zhafran Helmi

mrs kayrul said...

Wah sepasang sudah...boleh la rehat lama sikit...hehehe

adianiez AIDA said...

alhamdulillah... baby dah pun selamat dilahirkan, dicium dan dibelai skang ni.
aida dulu x pernah scan D D ni.
redha aje :)
kedekut la kata kan ha ha ha...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to LIFE 101
Designed by UMIESUEstudio 2015