Oct 15, 2015

Kemeriahan Family Day Kelab Blogger Ben Ashaari

Assalamualaikum...

11 September 2015

Nampak tak zaman bila punya tarikh tu?? bahaha~  ampunnn tuan pengerusi...iols baru ada mood nak update ni haa...kuikui  ingat nak buat entry part by part sebab banyak sangat nak cerita...tapi kang tah bila pulak nak habis mengarang?? bahaha   sudi² lah baca entry lump sum ni sampai habis ye...muahciked! ^_^


Alkisahnya pada tarikh yang disebut kan tu, kitorang satu family mem-busykan diri join family day Kelab Blogger Ben Ashaari...tak silap ni kali kedua KBBA buat family day....tapi kali pertama weols join...tak ingat pulak sebab apa tak join dulu....malu kot?? kahkah  :p


11 September tu hari Jumaat....kitorang gerak pi resort lepas Maghrib....ada jugak yang datang lepas Jumaat...tapi haku nak jimat cuti...tu yang lepas maghrib baru boleh datang...kuikui  lagipun untuk hari pertama takde aktiviti apa pun....free and easy...lepas Maghrib baru ada aktiviti...pertandingan karok lagi kaoo! pfftt~


Kitorang sampai sebelum pukul 9pm....sampai je kena register, amek kunci bilik kat ajk bertugas...mujur dapat bilik dekat sangat dengan restoren and lokasi² beriadah...macehh AJK! dah setel letak segala mak nenek luggage dalam bilik, terus pi restoren untuk dinner and acara karok...


Lepas dinner layan kengkawan karok...sampai tertido anak abe Que...merdu sangat kot suara aunty², uncle² tu karok?? bahaha~


antara peserta karok, toke pavlova dan hubby...omey angat penyanyi latar yang tengah² tu...ehh! :p


Aku tak stay sampai habis acara karok pun...Zafirah dah mula tantrum...sebab?? mengantuk lahh! apa lagi?! haha~  mata mama pun dah mengantuk sebenarnya...keletihan bekerja seharian kekdahnya...pfft! so aku pun tak tahu siapa yang menang malam tu...ngee~


Tapi dak encem stay lah restoren tu sampai habis acara semua....dia kan orang kanan AJK...kena tolong pape yang patut....kehkeh~


dalam bilik ada satu katil queen and satu katil double decker...Zafirah tu tak habis² nak memanjat katil double decker belah atas tu....risau aku dia jatuh...grrrr!


Malam tu memasing lena tidur...penat kot dah kerja seharian....hihi~




12 September 2015

Keesokan harinya kena bangun awal...sebab aktiviti riadah start pukul 8.30am gitu....mujur Zafirah senang nak bangun...tu pun aku umpan nak mandi sungai....terus segar bugar mata dia....ceh!


lepas breakfast kita senaman dulu...bakar lemak dan kalori....haha~  aku tengok je...sebab malu pulak nak bersenam dengan perut memboyot...huduh sangat kurasa.... :p


siap ada chicken dance...kemain seronok Zafirah berjoget sambil bersenam....huhu~


Habis bersenam ada acara flying fox....ni pun aku tak join....sebab dorang psiko nanti baby tercicir....kahkah! ai pasghahhhh!


untung laa papa merasa jugak naik flying fox buat pertama kalinya....haha


gaya tu penting! gayat simpan dalam jangan ketara sangat  :p


aktiviti anak² sementara tunggu makpak naik flying fox....ada 45 orang semuanya yang naik! lama oii nak tunggu! pheww~


ouh satu benda aku tak puas hati dengan sikap staff sini....BUKAN kids friendly! aku tak kisah lah kau tak reti layan bebudak ke hape...tapi manner takde beb! hula hoop yang bebudak ni main rupanya pihak resort dah susun untuk team lain punya sukaneka...mana lah weols nak tau kan?? pastu bila staff tu macam nak susun balik hula hoop ni dia bukan reti nak mintak leklok dari bebudak ni....main kaut je! yang Zafirah letak hula hoop sebelah dia...staff tu boleh main amek gitu je...NO MANNER! melalak la Zafirah "mainan" dia ada orang amek! susah sangat ke mintak leklok?! depan aku lak dia buat gitu kan....sok anak kau orang buat benda sama baru padan muka! huh!


Nasib jugak senang nak pujuk Zafirah....bagi dia main benda lain pulak...hehh~


main pasir! ngeh²~   bukan selalu pun aku bagi dia main pasir...huhu~


:)


Dah boring tunggu orang main flying fox, kita bantai mandi sungai pulak! yeehaa!


nyaman!!


Tak lama pun berendam....lepas lunch aku tidurkan Zafirah dalam bilik...sebab dia dah keletihan....bertantruman...so tidurkan dia sebab lepas asar ada aktiviti sukan rakyat pulak....don't wanna miss it walaupun aku memang takkan join sukan tu! haha~


Dalam pukul 5pm gitu bermulalah acara sukan rakyat...siap ada rumah sukan koo! ^_^


team merah....musuh ketat ni...haha~


team biru


team mak kau hijau  >_<


video
lastly, team JUARA! eh~  team purple! >_<


Aku, dak encem and Zafirah ofkos la masuk team champion kan! wakaka~  tapi masa amek gambar ramai² macam ni aku masih kat bilik sebab Zafirah still mentido...sebab tu takde gambar kitorang dalam tu...sobsob~


sukan pertama, main trompah gitu....pastu ada lari kepit belon la...memacam! aku dengar dari dalam bilik je dorang duk bersorak²....last² tak tahan aku kejutkan je Zafirah suruh bangun....kahkah  sian budak tu tak puas tidur  :p


Ada dalam 3 acara kot yang aku missed...mujur ada yang amek video, amek gambar...dapat la jugak tengok gaya sukan rakyat tu....hehe~


video

video

Video² ni acara sukan air pulak....cramp perut aku gelak macam hape tah....dah lama sangat tak gelak macamni...hilang segala mak nenek stress duniawi....hahaha~


Dah habis sukan, sesi berendam dalam sungai lagi!! yeehaa! sungai depan bilik je...senang nak ulang alik bertukaran baju.... :)




kali ni berendam lama sikit....sampai kecut lah senang cerita... :)



habis mandi sungai budak bertuah ni sibuk main bola pulak kat padang depan bilik...haihh aku yang penat tengok dia berlari² non-stop! -.-'


Then lepas maghrib ada acara penutup family day...penyampaian hadiah segala... ^_^


 tetibe nama aku dipanggil sebab menang lucky draw!! wohoaa! thank you kak Qasehsu sebab sponsor kain ela cantik! tunggu baby keluar baru hantar kedai untuk jahit....yeyy! ^_^




Setel penyampaian hadiah, perut pun dah kenyang, moh ler tidur...haha dasarrr sangat! AJK macam biasa lah kena stay up setelkan pape yang patut... :)




13 September 2015

Hari terakhir family day....macam biasa bangun awal pagi macam nak pi kerja...breakfast kat cafe then ada aktiviti zumba! amboi sangat! 


Zafirah moody pagi tu...tak puas rehat kot...


setel berzumba, kitorang berendam dalam sungai lagi....nak bagi Zafirah mandi puas²....kat rumah tak jumpa dah sungai² ni....nak berendam dalam tub boleh laa....tapi feel tak sama beb! hahaha~


dah puas berendam macam biasa dia duk main bola pulak kat padang ni....ouh bola² tu semua ihsan dari anak Lan and anak bang Ben....aku tak bawak pulak Zafirah punya bola datang sini....anak dara iols memang minat main mainan boboy....ku layan kan aje selagi tak melampau sangat....huhu~


Dalam lepas Zuhur gitu baru kitorang gerak balik...setel kan lunch dulu...perut dah kenyang baru senang hati nak balik rumah....sebab kat rumah nanti terus sambung membungkang je...bahaha~  :p


we are happy family...happy to be part of KBBA community...


Next year tolong lah buat lagi family day macam ni....if tak peknen memang i nak join setiap aktiviti yang dianjurkan....wajib join!!!! penat tau tahan sentap tengok korang happy², i gelak dari jauh je...hahaha~


k tu je nak cerita....terima kasih buat semua penaja yang terlibat! korang memang ohsem!! ^_^



Penaja Utama 

Penaja Bersama 
- QasehSu 

 Official Videografi & Photografi 






Terima kasih sudi membaca!

6 comments:

Nurzakiah Hanum said...

meriahnya

Yana Libra said...

seronoknya tengok~

idzwa kamaruddin said...

wowww meriah nyer la hai~

eima said...

meriah betui kan ..happy je korg tu

nabila azmi said...

Location mana kak.. besnya tmpt ni

adianiez AIDA said...

terbaik ni :)
bonding sesgt semua nya.
aida da pegi da resort ni.
and sgt kecewa pastu.
sgt serik pergi situ :(
tak sangka plak uolls pun kecewa kan?
sebab tu nama resort tu tak appear.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to LIFE 101
Designed by UMIESUEstudio 2015