Jan 16, 2015

Legoland Malaysia Theme Park (Part 1) | Percutian ke Legoland Bersama Kelab Blogger Ben Ashaari

Entry berkaitan:
Review Legoland Hotel
Legoland Malaysia Theme Park (Part 1)
Legoland Malaysia Theme Park (Part 2)
Legoland Malaysia Theme Park (Part 3) | Star Wars Miniland
Legoland Malaysia Water Park
Swimming at Legoland Hotel
Harga Tiket Legoland


Assalamualaikum...


Terpaksa buat part by part...banyak giler gambar....lagipun nak lawan Lan...dia buat 9 entry pasal legoland...aku mesti lah nak lebih! 12 entry ke?? kahkah! *peace Lan* v(^_^)"


Kitorang sampai Legoland dalam tengah hari macam tu...disebabkan waktu check-in hotel pukul 4pm, moh la explore apa yang ada dalam Theme Park dulu...luggage kitorang letak dalam kereta je...park kereta kat basement parking hotel, dekat pulak tu dengan Theme Park and Water Park...so anytime nak amek barang tak jauh pun menapak...untuk in-house guests parking free je...kalau orang luar kena bayar RM30 untuk basement parking...ada jugak parking outdoor...tak sure pulak rate harga berapa... :)


Kitorang dapat Combo tiket...means boleh keluar masuk Theme Park banyak kali...valid per day...kalau beli Single Ticket, sekali masuk je...kalau dah keluar tak boleh masuk lagi dah....untuk harga tiket aku cerita lain entry lah...panjang sangat kang juling mata korang...huhu~


Waktu operasi Theme Park dari pukul 10am - 7pm....untuk explore seluruh Theme Park korang memerlukan masa sehari suntuk! kalau nak masuk 2-3 jam je memang tak cukup ai tell yu!! tak puasssss explore...T_T


syok ye bang dapat masuk blog saya...bahahaha  :p


 dah masuk dalam sila amek sehelai pamphlet ni okayyy! senang korang planning nak pi mana dulu, nak makan kat mana and so on....takde la kang dah tengah² jalan, "eh kita kat mana ni?? tadi kita dah jalan ke belum kat situ ehhh??"  buang masa oke! haha~  amek map dan rancang dulu perjalanan baru syok round Theme Park...takde la kang ada yang termissed bagai...  :)


dan bermulalah dunia baru untuk korang...segala mak nenek patung, perhiasan dalam ni semuanya menggunakan LEGO! SEMUANYA! ♥ ♥


gerammmmm je Zafirah tengok menan² lego niiii....kawasan ni namanya MINILAND....eh aku pun geram jugak oke!! rasa macam nak buat satu bilik khas kat rumah untuk pameran lego macam ni...pfftt!


kampung #villagepeople ...lolz!



mini KL! wohoaa!


Sabar ye Zafirah...kita tengok dari jauhhhh je...


Semuanya diperbuat daripada LEGO...ohsem!


kat dalam ni jugak bersepah gerai² jual air, eskrim....Zafirah dah pandai mintak² sekarang...pantang nampak eskrim terus jerit, "PAPA!!! NAK ESKRIM TUUUU..."   pandai memilih lak tu nak eskrim jenis macam mana...kalau jenis corn macam cornetto tu dia takmo! dia suka eskrim yang guna batang eskrim tu macam paddle pop gitu...grrrr~


Papa pun beli lah 2 bijik eskrim...makan kongsi²...seketol eskrim RM4.50 camtu...air botol pulak RM5 sebotol...pitams! T_T   next time kalau datang sini lagi nak seludup je lah air mineral dari luar...bukan dorang check pun beg kita masa nak masuk...ngeee~


Time kitorang datang ni panas terikkkk! mencucuk² kulit...pheww~  tapi better lah panas daripada hujan...ye dak?? jangan lupa bawak kipas kecik untuk anak²...dengan topi sekali...sian dorang kepanasan... :)


Aku tak bawak stroller pun datang sini....Zafirah bukan nak duk dalam stroller...dia lebih suka berjalan...explore sendiri semua benda sekeliling dia...kadang dia penat dia mintak lah dukung...tapi tak lama pun...kebanyakan masa memang dia berjalan, berlari...pastu sebelum tidur malam mama kena picit kaki dia....kang dia susah nak lena pastu asyik mengigau...hahahaha perangai papa sangat! >_<


Tengah jalan² nampak pulak train....feveret Zafirah!!! kalau train dalam ni mama okayyy nak naik...kalau LRT ke KTM....NO!! HAHAHAHA~




siapa yang eksaited sebenarnya ni???? bahahaha~  train ni akan round keliling Miniland...dalam train ni jugak korang boleh target next visits...


Boating School....tak naik pun sebab ketinggian Zafirah tak lepas...rasanya lahhh...memang tak singgah pun...tak sempat! tengok dari dalam train je...huhu~


selain Boating School, ada jugak Driving School...sebijik macam Movie World kat golkos...bezanya makpak tak boleh join driving...so bebudak baya Zafirah memang tak boleh masuk...dia mana reti nak tekan pedal minyak kereta, pastu kawal stering lagi...sian dia ngidammm nak naik carrr...tunggu besar sikit lagi kayyy...  :)


 Jalan depan sikit jumpa menan bomba pulak....punnnn feveret Zafirah!! haha~


Zafirah tak cukup umur and ketinggian lagi nak main benda ni....menarik memang menarik! dia macam racing...ada 4 fire truck, ko kena gerakkan fire truck tu sampai ke model bangunan tu pastu pancutkan air kengkonon untuk padamkan kebakaran...siapa cepat padamkan kebakaran dikira menang lahh...takde hadiah apa² pun...seronok² je...


Tapi cara nak gerakkan fire truck macam ko pam air...kalau buat sorang² lengan ko boleh jadi sado! hahaha~  sebab tu aku cakap Zafirah tak cukup umur lagi nak main benda ni...takkan nak suruh aku gerakkan fire truck tu sorang² kan?? ohoii mekaseh je lahhh...jom la jalan pi tempat lain pulakss...ngee~


oke setakat ni dulu entry Theme Park Part 1...tunggu Part 2 pulak...*jari² dah mula sado! pfftt!*  :p



**********************************************************************************************


IKLAN:


CANTIK > SIHAT > KURUS = EPHYRA!


jom order laju²! harga kasih sayang untuk korang! lebih murah dari harga pasaran ye! and ouh aku jual Ephyra original....bukan fake tauu...thanks korang! ♥ ♥ ♥




Terima kasih sudi membaca!

16 comments:

Nurzakiah Hanum said...

serenoknya

careno said...

Mohon sehari 2 entri atau lebih... tak puas oiii pendek sgt... hahaha... boat tu knape x lepas lak.. boleh jer laaa... kitorang siap repeat 2 kali... best gak yg tu...

careno said...

Mohon sehari 2 entri atau lebih... tak puas oiii pendek sgt... hahaha... boat tu knape x lepas lak.. boleh jer laaa... kitorang siap repeat 2 kali... best gak yg tu...

Yana MIB said...

@lan: lepas ek boat tu? haha x sempat nk singgah sbnrnya..sobsob T_T

Cik Puan Eka said...

seronoknyaaaa legoland. Uihh tak sabar tggu si kecik ni keluar dan beso skit boleh bawa pegi sini. Nak pegi disneyland bagai tak mampu doooo. hahaha.

Psstt suka etngok gambo akak bertiga dlm train. Kecik je Zafirah kat ujung hihih

Masya said...

wahhh dah pg legoland eh... kt org pg tahun lepas.. mmg best luas... seharian baru puas kat theme park ni.... hihihihi ... nest entryy plsss.. cepat².. hahahaha sendiri punya entry pun dulu kelaut x bnyk... x sempat mengarang hahahaha

CintaHati Lina said...

Seronoknya.. dah tgk suasana ni.. rasa macam nak g la pulaaa..sebelum ni tak teringin pun nak g... jeles.....

irra yyan said...

Bila nak repeat? Hihihi

Diana Rashid said...

lagi???...cepat sikit ye..

hahahah

Chekgu Azrine said...

Wahh...akk yg teruja lelebih ni..sekolah akk tiap2 tahun ada bt lawatan ke sinj..tp tula..aish kecik lg..blm ready nk dtg bwk dia..huhu

Nurramizah fadzil said...

penganting baru macam iols sesuai dak gi ? :p

aishah nin said...

saya yang duduk jb pun lum berkesempatan ke sini lagi..hihi

Nyamuk Terbang said...

kemain senyum lebar zafirah....part 2 cpt2 please...hehe

Julia Johari said...

Banyak tips julia baca dari blog yana...first bawa air mineral sebanyak mungkin diorang x cek beg, beli tiket combo senang nak keluar masuk byk kali theme park, pastu paling best fire truck tu...itu fav QI sgt...ishhhhhhhhhh ishhhhhhhh napa entry yana ni best sgt haaa...sebelum2 ni baca review blogger lain tak la sedetail ini, ttg tak cukup ketinggian tu huwaaaaaaaa sian yer zafirah...jom pi sama2 nak masa diorang umur 4 tahun...kot2 cukup ketinggian kita kasi diorang men puas2 sampai mengigau hahahha...good yana...cpt update

Nadia Johari said...

hahhaa..memang tak cukupmasa

MissNadia said...

best... and thanks for the tips... :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to LIFE 101
Designed by UMIESUEstudio 2015