Jan 6, 2015

Dinner at Restoren Thai, Tomyam Kung | Ayer 8 Putrajaya

Assalamualaikum...


Lama dah cerita ni...biasa la aku kan suka peram draft lama²... :p


 Pertama kali jejak kaki kat sini dengan family aku...yang aku datang dengan family mertua tu kali kedua....haha  masa first time datang ni adik aku belum balik UK lagi....lama dah kitorang perhati restoren ni...asal datang Ayer 8 nampak restoren ni mesti full house! padahal restoren ni besarrrrrr...ruang dalam tu luas! seat bersepah even belah luar pun ada seat....tapi full house jugak! haihh tak boleh jadi ni...mesti sedap sesangat sampai full house ni...giteww~


Ada sekali tu aku datang lunch hour dengan opismet aku...tapi hari Jumaat...sekali tutup...mungkin pekerja² majoriti lelaki...semua pi solat Jumaat agaknya sebab tu tutup...


So untuk korang yang nak makan kat sini better datang awal sikit...untuk dinner make sure pukul 8pm dah terpacak depan pintu restoren...kalau lambat sila lah beratur luar pintu tunggu seat kosong...pheww~


Cekidaut menu² yang kitorang order....alaaa nak dekat lunch time dah pun...apa salahnya tengok gambar makanan ye dop? :p


eskrim kelapa...berebut adik aku makan dengan Zafirah...grrr~  ouh buah laici tu dari air laici...Zafirah la ni laici pun dia nak makan, eskrim pun dia nak...pastu mulut penuh...last² keluarkan laici sebab eskrim lebih tempting! -.-'


green curry fried rice tak silap...mak order...ke ayah? biasa la entry lama khennn...tak ingat! :p


nasi goreng Thai....masa datang dengan family mertua hari tu adik ipar aku ada jugak order nasi goreng ni...sedap katanya...


kailan ikan masin


ayam apa nama dia eh?? tadi dah ingat...time menulis tetibe hilang ingatan...eh! >_<   cili sos dia tu ya ampun sedappppp gilerrr!! pedas berdesing! kitorang siap bertambah² cili sos tu tauuu...makan dengan nasi...nyummm!


Ekceli kitorang ada jugak order kerang bakar...pun cicah guna sos yang sama...sedappp!!!


ouh kalau korang datang lambat, boleh jadi banyak menu yang habis! ngidam je kang...so better datang awal yeee...hehe~ :)


watak utama! tomyam Kung!! mabelesss!! presentation pun mabelesss!


crispy lemon chicken...memang crispy sangat! sedap sehingga menjilat sudu! >_<


Aku, dak encem and adik aku kot makan nasi putih...that's why banyak lauk²....harga?? erm murah sikit dari Ana Ikan Bakar kot...hahaha~  entah la...ada yang agak pricey, ada yang oke...yang penting rasa puas hati...sangattttt puas hati! tak malu lah nak rekomen kat kengkawan or family members lain....service pun oke...time peak hour food sampai lambat tu normal lah...ko panggil je waiter suruh dorang siapkan cepat food korang...dorang oke je...


So far ada 2 feveret restoren kat Ayer 8...satu restoren Thai ni satu lagi Slero D' Timur...yang aku makan megi ketam tu....mahal...tapi sedap! huhu~  sekali sekala oke la....bawak family ramai² makan kat sini....nak datang hari², jangan bawak ramai²....gi makan berdua je dengan hubby...ngeee~


kbai~ (^^,)



**********************************************************************************************


IKLAN:




CANTIK > SIHAT > KURUS = EPHYRA!


jom order laju²! harga kasih sayang untuk korang! lebih murah dari harga pasaran ye! and ouh aku jual Ephyra original....bukan fake tauu...thanks korang! ♥ ♥ ♥




Terima kasih sudi membaca!

17 comments:

Intan Safiya Nor Azuairi said...

waa. sedapnye

Nur Inani said...

telan air liur datang sini. hahaha. lapar lahh pulakk :D

Amanda Suria said...

Gulp....telan ailio akak tgok....adeh....terus lapar perut ni...

Syuhairah Anuar said...

yana.... mmg sedap sgt tmpt ni... syuha n husband adalah regular customer.now stop kejap asek mkn sana je. hehe... dorg sgt bagus. ttp kul 12 mcm tu kot.. ktorang smp kul 1115. dorg da lap2 meja. tp still open. presentation sama je.. dr 1st time smp datang berkali2 pun. nyumsss

Diana Rashid said...

wow...tengok presentation pun hebat..menyelerakan betul..
Tak pernah makan eskrim kelapa..;p

Muzai Samilan said...

sedap nye sedapnyeeeeeeeeee..semuanya mengirukan... anyway salam singgah :)

Chekgu Azrine said...

Meleleh ayaq liur nengoknya..best sgt klu fmily kaki makan.kiki

Cik Puan Eka said...

wahh sdap. makyong mengidam semua tu ni hahahahaha,

blog akak selalu jadi rujukan untuk ditunjukkan kepada husben sebab teringin nak makan hahahahahaha

Dkna Abza said...

D'timur memang mahal..kami tak mampu nak masuk makan sana....hahaha

kedai ni pulak memang selalu penuh..belum ada rezeki nak try kungfu kat sini hihiii

eima said...

nampak besh je tomyam tu ..... aku suka tomyam2 ni ..hmmmm

Liyana said...

tomyam tu menggiurkan sungguh! huwaa

Nyamuk Terbang said...

telan airliur dah ni...tengok eskrem tu pulak...kalau tak baca entry tgk gambar jer mesti ingt eskrem tu mmg ad laici...haha

AYuNG said...

kna try nih..
=)

Julia Johari said...

Fuhhh tu la nama yer sos thai...mmg ju pi hatyai ritu rata2 kedai mmg sajikan sos thai cair gitu...tp jgn sangka rasanya berdesup sampai ke otak sedapp kan yana...haishhh best2 plak menu korang makan...zafirah nak aiskrim laici satu plisssssssssssss

hazman fadzil said...

Perghhh....nak kena ajak Kid makan kat sini jugak laa...dan yang balut tu adalah ayam pandan

zarul farhana said...

lawak zahirah ni.. semua dia nak hehehe..
nasi hijau tu menarik...
maybe ayam pandan kot tu...

::EIDA:: said...

nnti nak pergi sekali rasa. dioarang sokmo pergi asyik tak dan je nak follow huhuhuhu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to LIFE 101
Designed by UMIESUEstudio 2015