Jan 30, 2015

Aboy Tunang

Assalamualaikum...


wohoaa 2 hari menyepi...rindu tak?? *pangggg!* :p   ai is demam, selsema, sakit tekak...pakej kaoo...sobsob~   but Alhamdulillah hari ni dah sihat...tinggal batuk² manja je...malas makan ubat memang lambat lagi ler nak sihat batuk ni...kuikui~


oke jom lah sambung entry tergendala dalam draft selama dua hari....sehari taip satu ayat...pastu blur, kepala berdenyut²...tutup blog, ngadap facebook je...hahaha  now kugigih kan jugak menaip! kemon yanaa....berapa lama dah kau berkecimpung dalam dunia blogging ni??? takkan susah sangat nak taip satu entry....giteww ayat motivasi untuk aku...kahkah~  :p


Alkisahnya, weekend lepas kazen belah dak encem bertunang...last minute planning kekdahnya...seminggu sebelum baru bagitau family dia nak tunang...err ekceli dorang decide nak tunang pun last minute...gitu la yang aku paham...nak tunang dengan orang jauh lak tuuu...


orang mana??




jauh khennnn?? tapi aku suka! sebab boleh jenjalan...kahkah~  stress papa tengok aku seronok nak berjalan jauhhhhhh! :p


Kitorang gerak petang Jumaat...lepas balik kerja, siap laju², pastu terus choww! tapi pukul 8pm baru lepas tol Gombak...pfftt! Jumaat kannn...pepaham lah jem tu macam mana...haihh~


Sampai Kuala Terengganu dalam pukul 1am gitu....mujur lah highway dah siap...lalu LPT sampai tol Kijal...pastu ikut jalan dalam then keluar highway balik...aku ingat sampai tol Kijal je...pastu aku dah blur...korang tengok waze je...insyaAllah tak sesat...walaupun line tenet bak nyawa² ikan....jadilahh daripada takde line langsung kan....huhuhu~


Kenduri hari Sabtu...lepas Zuhur...buat kecik² je...closed families je yang datang...tu pun tak semua....mungkin last minute sangat and terlalu jauh ramai yang tak dapat nak tukar plan....tak kisah lah kan...bertunang je pun....lagi simple lagi bagus...hihi~


 Sebelum bertolak makteh and pakteh kasi short briefing dulu kat abah....pak mertua aku la yang jadi jurucakap nanti...dia sorang je pun pakcik 'pengantin' yang datang...so dia lah kena jadi wakil pengantin...haha  nebes abah! :p


 Rumah tunang Aboy...majlis kecik² je...belah dorang pun yang datang semua adik beradik mak ayah je...tapi nampak meriah...adik beradik ramai...meriah la kan...huhu~


serius berbincang...pheww~  :p


Kejap je sesi pung pang pung pang...takde pun pantun² bagai....straight to the point je... :)


 lepas dua² pihak setuju segala yang dibincangkan, sesi bacaan doa...Zafirah yang snap gambar ni...tepek lah jugak sini...sok dah besar tatap lah hasil seni awak ye... :p


 sesi menyarung cincin...


 sesi kish kish bakal menantu...alolo  ni kira menantu pompuan pertama untuk makteh...♥


the familia! terpaksa bongkokkan badan...nanti orang belakang tak masuk dalam gambar...ngee~ *macam lah kau tinggi sangat! kahhh*


Tahniah aboy and Adibah...semoga dipermudahkan urusan membina masjid...apak Adibah mintak buat kenduri, nikah sume latest bulan 8...this year! oke la tuuu...akak dulu tunang 6 bulan jeww...kihkih  niat baik, benda baik insyaAllah dipermudahkan jalan...


k tu je nak cerita...tata!  (^^,)


**********************************************************************************************


IKLAN:


CANTIK > SIHAT > KURUS = EPHYRA!


jom order laju²! harga kasih sayang untuk korang! lebih murah dari harga pasaran ye! and ouh aku jual Ephyra original....bukan fake tauu...thanks korang! ♥ ♥ ♥






Terima kasih sudi membaca!

9 comments:

Puteri Beribiru said...

kite memang tunggu entri akak dah dua hari pon,,,!! ahakzz..
eh nanti raya cina kite plak gi terengganu..wee~
ermm pastu nak cakap si zafirah tu kemahen kan suka snap2 pic..walaupun blurr its ok, seni namo eh..!!haha

btw lagi, eh tunang kazen ujang tu santek orangnya..cakap kat dia nanti tau, ada reader belog kak yana kata dia lawa,,haha..
apelah mak dia bagi makan,,
eh??
heheh

Nurzakiah Hanum said...

tahniah

Fazleyatul Aini said...

cantik tunang dia

CAHAYA HIDUPKU (Nur Hayati) said...

Tahniah buat Aboy... semoga sampai kejinjang pelamin..

syira yaya said...

Tahniah..semoga dirahmati.InsyaAllah :)

Diana Rashid said...

Cantik Adibah tu..Mujur tak macam Adibah Nor..heheh..ok tak lawak..Sorry..

eima said...

tahniah aboy !!! lawa bakal isteri ... manis je

aizamia3 said...

Tahniah aboy dan pasangan..
lawa orangnya.. ;)

ArY+ShA=AmZaRFaYyAdH said...

Assalam yana,
santek betoi tunang kazen uols tu nooooooooooooo
maneh3 :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to LIFE 101
Designed by UMIESUEstudio 2015