Jan 23, 2015

Swimming at Legoland Hotel

Entry berkaitan:
Review Legoland Hotel
Legoland Malaysia Theme Park (Part 1)
Legoland Malaysia Theme Park (Part 2)
Legoland Malaysia Theme Park (Part 3) | Star Wars Miniland
Legoland Malaysia Water Park
Swimming at Legoland Hotel
Harga Tiket Legoland


Assalamualaikum...


Hari terakhir di Legoland...lepas bekpes memasing naik tingkat 5...sebab swimming pool terletak kat tingkat 5! sementara tunggu check-out pukul 12pm (saja extend check-out sampai pukul 12pm)...jom lah buat aktiviti berpekdah...haha~


Lagipun dah janji dengan Zafirah nak bawak pi swimming lagi...kat water park dia tak puas main air...syiannn...jom jom mama perkenankan permintaan awak tuuuu...  :p


tapi mama malas nak mandi...malas nak bertukar² baju...tak bestnya swimming sini tak sediakan changing room and shower untuk membilas² badan....aku ingat nak basuh dulu punggung dia sebelum masuk pool....yelahh dah kencing dalam pampers...pastu terperappp semalaman....abeh dah takde shower untuk membilas², terjunnn je lahhh...basuh je punggung awak dengan air klorin...kahkah~   


"kenapa tak tukar pampers awal²??"


yelah biasa swimming pool mesti ada shower...tak pernah lagi pi swimming pool takde shower...konfiden je la aku tak tukar sesiap pampers Zafirah....lagipun kitorang datang sini straight daripada cafe...ingat nak basuh kat pool je...sekali takde pulak shower...tak kose pulak nak turun naik bilik semata² nak bilas punggung anak okeh!


Memang lerr yang datang pool ni semua in-house guests....and memang lerrr lepas swimming kat sini kitorang akan laju² naik bilik untuk mandi, bilas badan, sabun² and tukar baju segala...tapi pelik la kan takde shower....at least shower bodoh² pun jadi laaa...nak membilas punggung anak sebelum terjun pool kekdahnya.... just my two cents lahh ye... :)


kolam bebudak yang sangat cetek! Zafirah dah agak selalu aku bawak mandi kolam...first time dulu kat Phuket tak silap...masa tu noob je masuk pool takut²....swimming suit pun takde lagi...masa tu tak kenal lagi Mr. DIY...hahahaha~   sekarang kemain eksyen dia...masuk pool siap buat gaya berenang² macam dah pandai sangat...baguihhh baguihhh...prektis makes perfek! :p


Uzu, Aten, Daus and papa   :)


suka tengok muka Zafirah bahagia bila dapat apa yang diidamkan...agaknya macam ni lah kot mak aku rasa bila tengok aku happy...hewhew~  :')



kemain apak ajar anak berenang walaupun apak sendiri tak pandai berenang...kahkah~   sokayy papa...ai still lebiu...sok Zafirah besar, dah terer berenang, Zafirah boleh ajar papa kayyyy... >_<


aksi terlampau papa! Daus jeling² tu nak join ler teww! kahkah~


turn Zafirah pulak lompat! hahahaha   gimik je ni....releksss...Zafirah kan penggayat...takde maknanya dia nak lompat dalam air cenggitu  :p


sesi melambung² anak...tu kedalaman kolam orang dewasa....1.2 meter je...hehe~


kemain lagi swimming...siap buat muka...hahaha~  eksyen kan nak mandi dalam kolam orang besar...papa la ajak mandi kolam dalam....sebab kolam bebudak cetek sangat sakit kaki papa cakap...hahaha  yelah papa...yelahhh...  :p


Dalam 30 minit jugak la berendam....pastu nak cecepat siap...nak luangkan lagi masa dalam bilik yang super cantik...pastu kat lobi...kan banyak lego area lobi...nak bagi Zafirah explore semua lego kat lobi...hakhak~


dah kena bungkus pun mata tu duk jeling² anak² amoi yang tengah mandi...haishh...next time lerrr mama bawak lagi mandi swimming pool...tunggu ada rejeki lebih....insyaAllah  :)


kbye!


**********************************************************************************************


IKLAN:


CANTIK > SIHAT > KURUS = EPHYRA!


jom order laju²! harga kasih sayang untuk korang! lebih murah dari harga pasaran ye! and ouh aku jual Ephyra original....bukan fake tauu...thanks korang! ♥ ♥ ♥





Terima kasih sudi membaca!

5 comments:

eima said...

Wahh ....kemain tau zafirah ni....aksi cam budak dh besar...tp mmg nampak muka hepi die tu slalu nye masam je muka ...haha

Hamelia Hamid said...

seronok tengok zafirah main kolam..

Hamelia Hamid said...

seronok tengok zafirah main kolam..

Nyamuk Terbang said...

boleh ganti pandalela rinong nanti haha

MissNadia said...

Bestnya dapat swimming.. Seronok le tew permintaan tertunai

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to LIFE 101
Designed by UMIESUEstudio 2015