Jan 14, 2015

Jom ke Johor!! ^_^

Assalamualaikum...


Sabtu, 10 Januari 2015, bermulalah percutian pertama kami sekeluarga bagi tahun 2015...amboi sejak bila jadi blogger skema trang tang tanggg?? :p   Alhamdulillah dah selesai pun percutian pertama kami...amazing gila! sila teruskan membaca! ^_^


FYI...cara menyusun baju dalam luggage dengan lebih efficient...percayalah! susun macam ni lebih KEMAS, TERATUR dan boleh sumbat lebih banyakkkkk baju dalam luggage yang comelss! baju² dalam laci kat rumah pun aku susun cara gini....terima kasih team KSSA sebab ngajar aku cara susun atur baju macam ni...now aku turunkan ilmu ni dengan korang...aww! :)


Plan asal dak encem nak gerak hari Jumaat malam...tidur kat rumah uwan dia kat Senawang...at least hari Sabtu pagi tu in case terbangun lambat, boleh elak jem...biasa jem area Nilai sampai exit Seremban...tapi malam tu dia bantai layan Maharaja Lawak kat rumah mak dia....takkan tengah malam nak pi rumah orang kan? so kitorang decide gerak Sabtu pagi je lahhh...keluar rumah pukul 8.30am...Zafirah moody lak pepagi tu...tak cukup tidur....stress dengar nangis² + merengek²...time mandi nangis, nak pakai baju nangis, bagi makan vitamin nangis, nak masuk kereta pun nangis...eii tampar kang!


Dah bergerak kereta tu baru mood dia oke...tapi terserlah lahhh keletihan kat muka tu...alolo...tidur dalam kereta je la yeee...  :)


Berhenti breakfast kat R&R Ayer Keroh...Zafirah macam biasa dia makan ayam goreng 3-4 suap...minum air coklat setengah kotak...setel! bangsa susah makan sekarang ni...hehh~  mujur la aku rajin bagi dia supplements, vitamins etc...


Selfie dalam kereta...♥ ♥ ♥


Lepas nyusu, dodoi² sikit terus lena princess bertuah tuuuu...legaaaaaaa!


family kecik... ♥♥♥


Dalam pukul 12.30pm gitu baru sampai ke destinasi idaman kalbuuuu...♥♥



dah boleh teka kot destinasi percutian ke mana?? hewhew~


**

**

**

**

**

**

**

**

**

**

**

**

**

**

**

**

**

**


pandaiiiii korang teka! :p


Pasal theme park, water park, hotel park *ehh!* kita cerita lain entry kayyy....tak habis download gambar lagi sebenarnya...ngeeee~


bersabarlahhh  >_<



**********************************************************************************************


IKLAN:



CANTIK > SIHAT > KURUS = EPHYRA!


jom order laju²! harga kasih sayang untuk korang! lebih murah dari harga pasaran ye! and ouh aku jual Ephyra original....bukan fake tauu...thanks korang! ♥ ♥ ♥





Terima kasih sudi membaca!

9 comments:

Nurzakiah Hanum said...

serenoknya

Liyana said...

bestnye... cepat2 update lagi :)

careno said...

alahai... ko pun same mcm yg lelain... update sejemput2... geram lak baca... hahaha... mohon cpt skit...

eima said...

hjg bln ni ai pi plak .. hehhehe ari tu hjg thn tak sempat ...

Dkna Abza said...

eh..kita pergi tempat sama erk?? patutla jumpa kat sana hahahaha :p

Diana Rashid said...

gambar last tu nampak sangt zafirah tak sabar nak masuk..hehehe

Nyamuk Terbang said...

bestnya legoland...mesti zafirah paling excited...ke papa ngan mama yang lagi excited

Cik Puan Eka said...

bestnyeeee. Next entry pelish hehehehe...


ArY+ShA=AmZaRFaYyAdH said...

Assalam yana,
akak perasan bila tangkap gambor kali ni mesti yana & hubby dok tengah beroperasi dengan enset
he3
bz bebenor nampaknya
menghupdate yer he3

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to LIFE 101
Designed by UMIESUEstudio 2015