Jan 5, 2015

Happy 55th Birthday Mak!!

Assalamualaikum...


Birthday mak 3 January...jatuh hari Sabtu...kebetulan one of kazen mak nak celebrate besday ayah dia (tokcik) + buat tahlil ringkas untuk arwah abang dorang (mamak Fadli)...dah alang² berkumpul ramai² gitu aku mintak nak selitkan sekali celebration untuk birthday mak...jimat ongkos! kahkah~  :p



Lokasi pilihan restoren Aroma Hijrah kat TTDI, Shah Alam...kazen mak (maksu) yang pilih restoren ni sebab dekat dengan rumah dia...


First time datang restoren ni...first impression, wowww! kelassss! pihak restoren sediakan bahagian khas untuk kitorang punya majlis...


80 orang tetamu semuanya!! semua ni family and extended families belah mak...meriah kaoo! sampai waiter situ tegur aku, 

"ni semua sedara akak ke??"

"haah semua sedara..."

"ramainyaa..."

"bukan adik beradik semata...kazen², makcik pakcik bagai...tu yang ramai tu...."

"oooo"


bacaan tahlil dan sedikit ucapan by tokcik....bacaan doa oleh ayah aku...lupa pulak snap gambar ayah...sibuk baca doa kekdahnya...ngee~


Setel tahlil ringkas + doa....


makan time!!


style hidangan dalam talam...klasik!! sedap pulak tu daging ayam and kambing...lembuttttttt sangat! rasa nak nangis makan sebab sedap sangat! bahahaha~  :p


licin okeh! tiada pembaziran berlaku...bertambah lagi ado! bahaha~  ada jugak la meja yang tak habis...tapi dorang tapau....Alhamdulillah...kenyang  :)


Setel makan sesi potong kek pulak! amboi macam kenduri kahwin dahhh  >_<


memula tokcik potong kek...takde nyanyian hepi besday...cuma selawat dan nasyid by my sweet cousin...pastu sesi suap² kek...alolo suwit angat tokcik niiiii!!! ♥♥


boleh baca?? malas pulak nak rotate :p


Setel tokcik suap² kek, baru keluar kek untuk mak pulak!! SURPRISE!!! mak tak tahu pun ada kek untuk dia....baekkk punya aku deal dengan mak intan...suruh dia belikan kek....pastu kat sana baru pikir camne nak keluarkan kek....seprais yang menjadi!! wewewewe~  ^__^




motip sangat potong nombor 5 dulu...bak kata ayah, kalau terbalik kan pun umur mak takde beza! wahahaha~  >_<


alolo nak jugak suap² kek! :p


then more persembahan nasyid by my sweet² cousin, Afiqah! (♥_♥)


loving couple! romantik angat! ♥♥


Happy 82nd birthday tokcik and 55th birthday for mak!! semoga sentiasa dalam rahmat dan peliharaan Allah swt...lebiu guys to the moon and back!! ^_^


Tenkiu to mak intan sekeluarga sudi tumpangkan besday celebration untuk mak ai....lebiu too! ♥


ouh aku tak tahu pricing kat restoren ni...ce korang tanya Hazman...dia macam tau je...hihi~  (^^,)


**********************************************************************************************


IKLAN:




CANTIK > SIHAT > KURUS = EPHYRA!


jom order laju²! harga kasih sayang untuk korang! lebih murah dari harga pasaran ye! and ouh aku jual Ephyra original....bukan fake tauu...thanks korang! ♥ ♥ ♥




Terima kasih sudi membaca!

8 comments:

Allene ALineWorks said...

meriahnya... bnyk cost ni.. ihihih tak pe, janji mak bahagia kan...

Jom cuci mata di blog saya "untuk modern mom"

rini.borhan said...

selamat ulangtahun makcik! ok kepala teleng baca caption kek yang terbalik..mujur ada gambo selepas kek dipotong..haha..

rini.borhan

Diana Rashid said...

Zafirah tak nyanyi ke??tahun depan zafirah kena nyanyi pulak..heheh

Cik Puan Eka said...

Selamat hari lahir utk mak akak dan Tokcik akak. Semoga sihat2 selalu.

Tetibe je teringin nasik arobbb hahahaha dahla strawberry cameron pun tak dapek lagi ni haduii hahaha

eima said...

wahhhh .... meriah betui .. tetiba aku lapo beriani plak ni

Mat Gebu said...

Selamat hari lahir untuk mereka berdua...ehh yana nya besday sama dengan che mat kan?...

Nyamuk Terbang said...

selamat hari lahir...bestnya tgk sweet couple walaupun dah beranak cucu

hazman fadzil said...

Perghhh...meriah sungguh sambutan kali nie.... tapi memang sesuai laa sebab tempat dah extend 3 lot kalau tak silap - boleh buat jamuan kawin lagi... pasal harga tu nak tepat rasa ada kat facebook diorang

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to LIFE 101
Designed by UMIESUEstudio 2015