Jan 21, 2015

Legoland Malaysia Water Park | Percutian ke Legoland Bersama Kelab Blogger Ben Ashaari

Entry berkaitan:
Review Legoland Hotel
Legoland Malaysia Theme Park (Part 1)
Legoland Malaysia Theme Park (Part 2)
Legoland Malaysia Theme Park (Part 3) | Star Wars Miniland
Legoland Malaysia Water Park
Swimming at Legoland Hotel
Harga Tiket Legoland


Assalamualaikum...


credit gambar to FF....sebahagian team KBBA yang kebetulan turun water park serentak...haha~  memasing dah check in hotel masa ni...ada yang bertukaran baju mandi...tak sabarnyewww!! >_<


Kitorang turun dah agak lewat...check-in hotel pukul 4pm...kengkonon masuk bilik letak beg, tukar selipar terus turun bawah....TAKDE MAKNANYA!! dah masuk bilik hotel tu mestilah nak lompat², landing atas katil empuk dulu...snap² gambar bagai...teruja lah kan first timer sampai Legoland...tengok deko gempak nak mamps...jakun lah sikit semua nak tengok, semua nak diusik, nak dibelek²....hahahaha~   pastu membuang apa² yang patut, solat bagai....pukul 5pm gitu baru turun pi water park...pfftt!


Operation time untuk Water Park dari pukul 10am-6pm sahaja!! sampai depan pintu Water Park dah pukul 5.30pm gitu...ohoiii setengah jam je nak menggeletis dalam air...grrr~  so untuk korang yang plan nak bercuti ke Legoland, plisssss jangan habiskan masa sehari je untuk masuk both theme park and water park!! tak puasssss ai tell yuuuu!! macam aku pernah mentioned sebelum ni, untuk theme park kena habiskan masa sehari, water park punnnn sehariannnnn...percayalah! :)


Ikutkan bebudak baya Zafirah (toddler) kena cas RM10...tapi sebab lagi setengah jam je nak tutup, staff situ kasi lepassss je...mekasehhh jimatkan RM10 kami....hewhew~   Zafirah nampak air dari jauh dah jerit², "mamaaaaa nak mandiiii situuuuuu....nak mandi kolammmm...nak mandi swimmingggggg..."


muka bahagia impian tercapai! ^_^


cetek je pool ni...paras pinggang Zafirah je... :)


ada banyak seksyen dalam ni...dalam 30 minit nak habis kan semua seksyen memang tak sempat lerrrr...T__T


ingat nak main slides ni....tapi Zafirah kan bangsa penggayat...menjerit dia bila aku nak langkah masuk kawasan ni...grrr~ 


ouh life vest tu memang disediakan dalam ni....dorang duk longgok² pepandai la korang pilih saiz untuk anak korang...ramai je staff² (lifeguard) jaga kawasan ni...nak mintak tolong pape, tanya soklan ke jumpa je staff² yang bertugas...dorang okayy punya...  :)


papa duk layan slide tinggiiiiii...masa ni aku duk layan Zafirah berendam kat Built-A-Raft River (refer gambar bawah sekali)....aku ajar dia duk atas pelampung...pastu ajar dia berenang dengan life vest...kikiki  seronok budak tu main air! mama lerrr sakit kaki kena bawak dia berjalan dalam kolam, nak pegang dia lagi takut tenggelam...balik hotel papa ler jadi mangsa tolong picit kaki...ffuhh~  tenkiu papa! ♥♥♥



papa and Daus...kemain korang ye...bini tinggal kat bawah layan anak²...ceh! :p


Next berendam dalam wave pool....pool ni siap ada ombak² macam mandi laut klorin...hahaha~


tepat pukul 6pm bunyi wisel and ombak pun dorang off menandakan kawasan dah diTUTUP!! T__T


gambar kenangan masuk Water Park...sian Zafirah sedeyy nak kena balik...huhu~  kita sambung mandi manda kat hotel pulak lahhh...


Bawah ni gambar² yang aku amek kat website Legoland Malaysia...

Built-A-Raft River...ni lah yang aku duk main berdua dengan Zafirah sementara papa naik slides tinggiiii tuu...syok woooo  :)


Imagination Station


Joker Soaker


LEGO Wave Pool


Brick Blaster


Splash N Swirl


Wave Rider


Tidal Tube


DUPLO Splash Safari


Red Rush


Twin Chasers


LEGO Slide Racers


Tempting takkkk???? apa lagi korangggg...jommmm lah rancang percutian 2015 pi Legoland!!! ^__^


intan payung terlebih manja! balik hotel, lepas mandi manda dia mentido kat katil dia sendiri...keletihan punya pasal tak sedar dia tertido sendiri...bayangkan seharian duk main kat theme park, water park...pastu dalam pukul 9pm gitu aku kejutkan dia sebab nak melepak dengan KBBA...bila balik hotel balik dia takmo dah tido kat katil sendiri...terkebil² mata tenung gambar² kat dinding lahhh, lampu lahhh...grrr jom la tido dengan mama!! saja Zafirah ni tauuu...


Tu je lah kisah percutian singkat kami di Legoland yang korang perlu tahuuuu...haha~  ada lagi entry² Legoland lain akan menyusul...kata nak buat 13 entry kannn?? eh hari tu bukan cakap 10 entry je ke?? UP lagi 3 entry baru?? pheww *check album ada lagi ke gambar nak dihaplod...kahkah*


Buat masa ni aku setelkan yang penting² dulu...ecehh penting lah sangat! ehhh ramai kot terjebak baca entry aku...ramai² bukak 'tabung khas' untuk bercuti ke Legoland! haaa aku pun bakal buat tabung Legoland jugak! mesti mau repeat!! tunggu Zafirah 4 tahun ke...banyak sikit benda dia boleh main...ngee~


Till next entry... (^^,)



**********************************************************************************************


IKLAN:


CANTIK > SIHAT > KURUS = EPHYRA!


jom order laju²! harga kasih sayang untuk korang! lebih murah dari harga pasaran ye! and ouh aku jual Ephyra original....bukan fake tauu...thanks korang! ♥ ♥ ♥




Terima kasih sudi membaca!

13 comments:

Nurzakiah Hanum said...

seronoknya

diana kushairi said...

Tempting sgt ni...harus kene buat tabung LEGOLAND...huhu

Julia Johari said...

Yana!
Confirm esok mata i juling menjawab exam...jawapan legoland hahahhahaha...bestttt sgt2 mandi pool wave tu ...ala tepat jam 6 tutup ek...perghhh mestilah dh sampai hotel nak sonok2 kan duk lama sikit...hotel mahal tu gila tak feeling lelama hehhehe...alahaiiii membuak2 hati nak pi lepas baca berderet2 entry yana...tggu thn depan la gini...nak main fire truck tu ngan Qi...Qi tu suka sgt bomba terpengaruh cite upin hahahha...

ZAfirah tido haaaaaaa terlentang penat sangat la tu kikiki puas hati kan masuk group Kelab blogger ben assahari...bila nak jemput ni yana...nak joinnnnnnnnnn...ke ada cara2nya hehehhe

Busyra Bt Takiyudin said...

waa. bestnyaa..

eima said...

pheeewww...aku tak pi la water park ni tak minat ....hehe
tp tak sabo nk tgu hjg bulan nk kena sana

zarul farhana said...

syokknyaaa legoland

Lan Careno said...

Hahahhaah... setengah jam jer masuk waterpark... aku hari tu masuk waterpark 2nd day sbb 1st day x sempat... kemain request extra tiket... hahahha...

Cik Puan Eka said...

iols salah sorang yg terjebak hahahahaha.

Menarik dia nyer water theme park. mcm2 leh main

Liyana said...

iols pun dah terjebak jugek. hujung thn la ke legoland. tunggu tabung penuh haha

Nadia Johari said...

memang tak puas..arghh nak pergi lagi..ehhee

Nyamuk Terbang said...

sampai ke swimming pool eh ad lego....best sgt nie...entah bila bleh sampai

MissNadia said...

alahai.. serius tempting sangat tengok :D

ArY+ShA=AmZaRFaYyAdH said...

Assalam yana,
water slide hubby uols naek tu nampak macam boleh diterima kai lagik la kan3
siap sempat rekod videoa lagik
iols g naek ngan hubby iols, hat kat bukit merah tu macam kat hujung nyawa jadiknya he3
teruih tobat takmo naek dah he3

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to LIFE 101
Designed by UMIESUEstudio 2015