Jan 19, 2015

Legoland Malaysia Theme Park (Part 2) | Percutian ke Legoland Bersama Kelab Blogger Ben Ashaari

Entry berkaitan:
Review Legoland Hotel
Legoland Malaysia Theme Park (Part 1)
Legoland Malaysia Theme Park (Part 2)
Legoland Malaysia Theme Park (Part 3) | Star Wars Miniland
Legoland Malaysia Water Park
Swimming at Legoland Hotel
Harga Tiket Legoland


Assalamualaikum...


oke sambung lagi entry Theme Park...pheww~   ekceli dalam ni banyak jugak ride yang Zafirah boleh naik...sebab rata² ikut ketinggian...dorang tak strict sangat pun....kalau korang konfiden anak korang boleh naik, bawak je la naik ride yang ada...takde la extreme mana pun....korang as parents yang faham kemampuan anak memasing...sooo kalau konfiden, bagi je dia naik...ofkos korang kena join naik sekali lahh...kalau tak konfiden, tengok je lahh orang lain naik...gituu... :)


First ride yang Zafirah naik dalam Theme Park...dari jauh lagi dia dah tunjuk, "mama!! aimy nak nek eroplennn!!!"


Memula cuak jugak nak bawak dia...sebab benda ni berpusing agak laju...pastu kita boleh kontrol nak tinggi rendah...masa beratur banyak kali aku pesan, 

"aimy tak takut kan??"
"aimy takmo nangis!"
"aimy dah besar...takmo nangis tauu!"

ulang² ayat tu sampai berapa puluh kali tah...nak bagi dia hadam! hahaha~  yelaa kan buatnya tengah berpusing tu dia melalak nak turun...naya oii!! T__T


tak nampak ketakutan di situ...yeyyy!! Zafirah berjaya naik first ever ride dalam theme park Legoland!!! weehuuu! (♥_♥)


video
dengar macam mama je eksaited kan?? haha  percayalah aku bising² tu pun sebab nak psiko Zafirah supaya tak takut! setiap kali lalu depan papa aku jerit menunjukkan ride ni seronok sangat! psikologi aku berjaya! berjaya yang tahap dia nak ulang naik lagi sekali...tapi aku malas nak beratur....hahaha  sori Zafirah! :p


Next ride kita main tembak²...tak ingat aku apa nama ride ni...huhu~


Sebijikkkkk macam ride yang aku naik kat Movie World, golkos...dalam entry movie world pun banyak kali aku duk buat ayat, "kalau bawak Zafirah ni syok ni..."  haa sekarang memang dreams came true!!! bebetul aku hangkut Zafirah naik ride tembak²!! weeeeeeeeeeeeee~  ^_______^


Sepanjang dalam ride dia diammmm je...agak gelap dalam tu...tapi mulut aku macam biasa la pot pet pot pet bagi suasana terlebih meriah and less seram...hahaha


"u nampak tak lengan i macam sado dalam gambar ni??"

"i tak tengok pun lengan u..."

kahkah..stress pakcik tu dengar jawapan gitu  :p


Elok je keluar daripada tempat ni Zafirah nangis...!

"aimy takottttttt!!!"  (-_-")


oke move on to next ride pulak....ride ni pun aku duk ngidam nak bagi Zafirah naik daripada golkos lagi...hahaha~


dia macam solero shot kat genting tuuuu...tapi ni versi bebudak...ekceli ketinggian Zafirah tak lepas sikitttttt je...tapi kitorang konfiden bawak masuk jugak....bagi dia experience! huhu~


ecece kemain senyum muncung²...dia tak tahu apa yang bakal dia lalui...muahahaha!


time kat atas oke lagi...time benda tu turun....haaaa mula dahhh drama!!! gayat punya pasal!! papa pulak tak reti nak positif kan Zafirah...dia pegang tangan Zafirah gitu² je...orang peluk lerrr anak tuuu bagi dia selesa...ayoyoyo! (-_-")


video
bila benda tu berhenti je terus Zafirah bangun panjat kerusi nak keluar T__T


So kalau anak korang penggayat toksah la gatal bawak naik benda ni...stress je kang! huhuhu~  sampai sekarang terngiang² Zafirah duk panjat keluar kerusi...pastu aku blur tak tahu nak amek dia macam mana....kadang² bila dah panik otak boleh jadi blur okeh!! T__T   eh jangan salah faham tau...! Zafirah keluar kerusi masa benda tu berhenti kat bawah...bukan time kat atas tu dia panjat...huii kalau gitu lama dah aku pengsan!


More, banyak kelebihan datang tempat gini dengan kawan²...the more the merrier...haha~  bila jadi kes² gini ada kawan boleh tolong...mekaseh apis tolong dukung Zafirah hari tu...hikss~  :')


Jom jalan tempat lain pulak...syukur Zafirah bangsa senangggggg nak pujuk...alihkan perhatian ke tempat lain yang lebih menarik sure dia okayyy...  ♥♥♥


ada bunyi² muzik kat sini....suka Zafirah dengar....

"aimy tak nampak muzik ponn..."

"mama pun tak nampak muzik...kita dengar je kayy..."


tengah round² terserempak pulak dengan team KBBA yang lain...total ahli KBBA yang datang Legoland dalam 16 orang...termasuk family memasing lagi....lebih 20 orang kot? meriah wooo....tapi ada yang sampai awal, ada sampai lambat...yang sampai awal dapat lah masuk Theme Park awal...tak kose nak tunggu yang lambat tu...rugiiiii!! :p


Dalam kawasan ni ada satu je ride yang boleh bawak Zafirah...ride lain semua tak lepas syarat! hehhh~   nama ride ni Observation Tower...cekidaut!


budak gayat! peluk mama kuat²...ni mesti kes trauma sebab naik solero shot tadi kan?? hahaha~  adoyaii~



alaaa macam naik menara Taming Sari kat Melaka tu jee...kahkah~  dari atas dapat la ko view keseluruhan Legoland... ^_^


Dah letih round jom lah cari tempat makan pulak...lapaq!


tak masuk pun sini...baca entry Lan dia cakap tempat ni untuk bebudak besar je...macam sekolah rendah kot...entah laa...


Kitorang lunch kat cafe depan Albert Enstein ni haa...mujur lah dapat baucer untuk makan RM65...boleh makan puas²...kalau takde baucer mesti beli 1 meal je pastu share²...harga mencekik oke! huhu~


Habis makan sambung round theme park...panas terik toksah cakap laa...lemau badan...nak jalan pun lembikkkk je...tapi gigih jugak jalan! rugi oii dah alang² sampai takkan nak melanguk je kan? huhu~


ride yang ala ala extreme...hahaha~  tak sangka ada jugak roller coaster dalam ni...ada dua roller coaster...dua² tak berapa nak extreme...serius! budak sekolah rendah relekkkk je naik! :p


video
part ni je yang extreme sikit...sikitttt jeee...aku siap boleh angkat tangan tu kira tak extreme ler tuuu....hahaha~


roller coaster yang lagi satu tak sempat naik... T_T


kanak² riang... :p


Korang mesti heran kan apesal aku ni kejap pakai jeans, kejap seluar gelap pulak...papa pun sama...Zafirah tu sejak bila pulak tukar baju mandi?? haha~   ekceli bila jam dah pukul 4pm kitorang decide untuk check-in hotel...lepas check-in, berendam dalam Water Park dulu....berendammmm sampai water park tutup pukul 6pm, kitorang masuk balik Theme Park...sebab theme park tutup pukul 7pm...haruslah gunakan masa sehabis baik! bukan senang nak sampai sini wooo...kehkeh~


Dah la lupa bawak turun towel...dengan baju basah² selamba masuk theme park, naik mana² ride yang tak sempat naik sebelum tu...daripada baju lenjun sampai kering dengan sendirinya dalam Theme Park tu...beheheee~


habis dah adventure dalam Theme Park  T__T


oke sampai sini dulu untuk Part 2...tunggu part 3 pulak ehh...stay tune! (^^,)



**********************************************************************************************


IKLAN:


CANTIK > SIHAT > KURUS = EPHYRA!


jom order laju²! harga kasih sayang untuk korang! lebih murah dari harga pasaran ye! and ouh aku jual Ephyra original....bukan fake tauu...thanks korang! ♥ ♥ ♥




Terima kasih sudi membaca!

14 comments:

Nurzakiah Hanum said...

seronoknya

careno said...

sengal ujang... ank nangis kot nak tenangkan... die bantai gelak... hahaha...

careno said...

sengal ujang... ank nangis kot nak tenangkan... die bantai gelak... hahaha...

Cik Puan Eka said...

Bestntyaa. Kalau rope tu roller coasternyer, nak jugak naik. Hahahaha. Kalau roler coaster yg extreme tu mmg tak aaaa

eima said...

haaaiiisshh taksabo nk tgu hjg bln ni ....

Allene ALineWorks said...

berbulu mata tgk.. huhuhu

Hamelia Hamid said...

bestnye yana..gayat pulak kite tengok huhu

Nisa Tshirt Mudah said...

Salam kenal..wowww..bestnya lepak legoland ramai2x..rugi tak join..

CikLily Putih said...

bestnya...

Liyana said...

berbulu jugak mata ku nengok. nanti lah 1 day akan sampai sini jgk :D

Julia Johari said...

Yana....membuak2 julia baca entry ni, pertama kali tgk mainan seronok2 dlm ni...part paling mendebarkan pasal solero tu kan...huwaaaaaaa zafirah ok la lagi tak la nampak gayat sgt...kalau Qi perghhh dia lom naik lg dah mula atur langkah nak lari hahahhaha....bagus betul zafirah ni...berani dulu...takut kemudian2 je nanti...haishh haishhh cpt update yana...i nak baca lagi...ok tidak thn depan la i pi legoland hahhaha..nak khatam entry u dulu pastu kumpul duit kikiki

Nadia Johari said...

hahaha..ujang tak reti nak tenangkan anak..hahahha

Nyamuk Terbang said...

kesian nya zafirah...kemain kuat gayat dia...maybe sbb gerak2 cmtu kn...kota yg besar pn kdg2 bleh rasa gayat jgk hehe

MissNadia said...

teruja bila baca entry yang panjang lebar ni.. tak sabarnya nak pergi juga :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to LIFE 101
Designed by UMIESUEstudio 2015