Oct 3, 2014

Efek Bila Harga Minyak Naik... :(

Assalamualaikum...



Semua orang dah aware kot pasal berita ni....penuh newsfeed aku bicara pasal kenaikan harga minyak....memacam pendapat keluar...haha~


oke pasal harga minyak tu satu hal...dah jadi sejarah pun sebab hari ni dah hari ke-3 harga minyak terbaru digunapakai....yang jadi masalah sekarang ni bila harga barang or benda² yang takde kena mengena dengan minyak pun nak naik harga jugak!!! grrr



Harga terbaru untuk parking fees kat opis aku....err aku BUKAN kerja kat Tesco ye...tapi aku parking kat Tesco sebab bangunan opis aku kat atas tesco...err tak paham sila buat² paham! :p


Dulu parking fees cuma RM2 for 8 hours....yelah aku kerja pun memang 8 jam sehari....RM2 sehari kira murah dah....pastu tah kenapa dorang pi tukar rate baru pulak!!! grrr   mungkin dah bertukar management...ada gak aku dengar banyak nau eksiden kat parking....orang langgar tiang lah, langgar mesin tiket tu lah....kat sini waktu malam ramai memabukkan diri...pastu driving....pastu eksiden...menyusahkan orang!! sebab tu Islam mengharamkan arak! bila dah banyak eksiden, management macam terbeban kot menanggung maintenance so cara mudah naikkan rate parking...not fair untuk golongan yang baik² macam iols  T_T 


So sekarang ni aku kena bayar dalam RM5 sehari...sebulan kita bekerja dalam 20 hari....sebulan aku kena spend RM100 untuk parking sahaja!!! tu belum campur minyak, tol, nak ngadap jem lagi....


Tu baru parking...dengar cerita harga nasi lemak pun dah naik...choii~!!


ouh bersyukurlah Malaysia masih aman....lupa pulak! *lol*  >_<



Boleh tak wassap gambar ni kat mr. boss?? kehkeh~


eh entry ni sekadar meluah perasaan je...jangan lak tetibe memacam syarahan datang kat komen box aku...biar arr nak komplen!! takkan nak jadi pak turut je?? kesian siapa yang dah biasa jadi pak turut tu....mesti boring je life dia....KESIAN!!! bahahaha~


Korang dapat rasa efek kenaikan minyak ni?? perbelanjaan korang macam mana?? hurmm~


Terima kasih kerajaan Malaysia...hadiah Aidil Adha paling bermakna buat kami rakyat marhaen....memang betul² 'terkorban' poket kami...pheww~  #sarcasm



 Terima kasih sudi membaca!

8 comments:

Norma NML said...

Setuju sgt dgn Yana...duit kita yg terkorban..yg paling terasa golongan yg bergaji kecil..

Nurul Aziz said...

selalu untuk sebulan duit minyak hasben pergi kerja mesti 1k, ni taktahu la apa cerita kalau naik 20sen.. minyak naik, benda2 lain pun naik. nak berjimat tahap apa pun taktahu la..

Nyamuk Terbang said...

suka sgt hrga mnyak naik...tmbh studeng mcm kiter ni xbergaji...jnuh ha nk sedia duit untuk ngisi mnyk g klas hari2....

Chekgu Azrine said...

tersangatla efek..
sekarang isi minya kena isi penuh
isi rm50 3-4 hari je dah hbis..huhu

Nurzakiah Hanum said...

selamat hari raya aidiladha

irrayyan said...

kt sini hujan dan harga kangkung ja yang turun...

lain2 semua naik :P

inilah tanah tumpah keringat ku.

aizamia3 said...

Inilah yang dikatakan..

http://aizamia3.blogspot.com/2014/10/inilah-yang-dikatakan-tragedi-oktober.html

Diana Rashid said...

kan??kita pun nak jugak merasa berbelanja untuk benda lain..kalau yang satu ni naik,habis semua harag lain nak naik jugak...sudahnya sampai bila2 tak merasa./huhu,..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to LIFE 101
Designed by UMIESUEstudio 2015