Oct 10, 2014

Bulan CPUV

Assalamualaikum...


Start minggu ni kot aku perasan ramai blogger duk canang CPUV meriah, Nuffnang baik hati bagi iklan banyak²....since aku pun ada letak banner Nuffnang jugak so saja la check....kot la tempias kat aku dapat iklan CPUV banyak²....


And wallaaa!!


Ada 11 semuanya! wow!


Then pagi tadi baca status sorang blogger ni cakap kemungkinan ni cuma kesilapan teknikal Nuffnang...nanti dorang akan tarik balik segala CPUV ni...eh?! boleh pulak macam tu....habis nanti hilang jugak lah earning aku tu?? ke macam mana?? hahahahadoiii


Tapi kan....ikut pengalaman aku sepanjang blogging ni...bila kita dapat banyak CPUV macam ni, iklan tu takkan lama bertepek kat blog ko...biasanya tak sampai seminggu dah habis kempen tu....maksudnya earning ko pun tak naik banyak laa....paling tinggi boleh naik pun takat RM2-3 per iklan....kalau CPUV sikit, biasa aku pernah dapat, iklan tu akan bertepek lama dalam blog...kadang tu berbulan² baru habis kempen...so earning pun akan naik agak tinggi....pernah jugak amount cecah RM40 per iklan....eh ko paham tak aku cakap apa ni?? berkarat lak tatabahasa aku pagi ni....pening fikir nak olah ayat....bahahahaha~  :p


Apa pun aku tetap bersyukurrrr...ada jugak duit masuk bodoh² macam tu...siapa nak bagi duit free ye dak?? huhu~  cuma aku nak pesan, kalau trafik blog korang kencang tahap dewa, toksah la pakai Nuffnang...ko guna Innity atau Adsense lagi masyukkkkk! blog aku tak layak lagi nak pakai advert lain...Nuffnang je lah yang sudi terima blogger picisan ikan bilis macam aku ni....kuikui~


Aku yakin korang pun tengah menikmati CPUV yang meriah dari Nuffnang kan?? mohon rajinkan diri update blog yeeee...sayang tuu iklan ada, trafik takde...hehe~  sekadar tips old skool dari saya yang bukan siapa²....hihi~


ouh lagi aku nak pesan, especially yang BUKAN blogger...mohon jangan overestimate bloggers...jangan ingat blogger ni kaya sangat sebab banyak iklan dalam blog...yang kaya tu 2-3 kerat je...tu pun sebab dorang buat business lain...bukan lah harapkan blog semata² untuk jana pendapatan...harap faham ye....yang baru nak jadi blogger pun jangan duk kejar income je...memang kecewa! belajar dan belajar lagi pasal blogging, internet marketing etc etc...jangan cepat putus asa! yang penting MINAT kena ada...tak minat, dapat habuk je...hehe~


Peace! (^^,)


************************************************************************************


Iklan:



CANTIK > KURUS > GLOWING = Ephyra


Tak payah beli sampai seploh produk...Ephyra je dah memadai untuk kecantikan + kesihatan dalaman...insyaAllah...


SMS/wassap me 0133618800 untuk pembelian...kita bagi special price! (^^,)




 Terima kasih sudi membaca!

11 comments:

nida-razak said...

hehe..sama la, nida pon tgk cpuv ni pg tadi banyak pulak..semalam ada 7, hari ni dah 11. Tapi tak penah kesah sangat pon pasal nuffnang ni, sebab nida blogging suka2 je..hehe

eamy milea said...

Kalau yana ikan bilis, eamy jadi cicit bilis la gamaknye keh keh keh

tahniah yana... !

Nurzakiah Hanum said...

banyaknya

Lin Azlina said...

wah..byknya...nk cek jugakla...hehe

Hafiz Hafizol said...

ha tula.. masing2 duk update pasal dapat cpuv banyak.. ade yg dapat sampai berpuluh puluh,.... bestnya kalau 1 cpuv tu, dia kasi RM50 ke.. HAHAHAHAHA... Berangan..

InaYusoff said...

betul laa...
setakat pagi ni ha..
dah 12 dapat...

pelik jugak.

Hikayat Seorang Budak said...

salam kenal kak :)

saya pon baru cek nuffnang. memang ni bulan dia kot. alhamdulillah, dapat sikit pon dah kira rezeki.

Diana Rashid said...

rasa macam nak copy je perenggan last sekali.nak letak kat pesbuk.supaya orang2 yang dok kata blogger kaya sebab iklan tu paham sikit .heheh..

Fazleyatul Aini said...

dah lama aku tak cek nuff aku. ntah beranak ke tak agaknya -______-

Nyamuk Terbang said...

kdg2 rm1 pun xsmpai untuk satu cpuv kak....ehem dh nk bleh cashout tu kak

Julia Johari said...

Nasihat yg bawah sekali tu julia suka yana...mmg betul, orang yg bukan blogger ingat kita ni kaya ke...walhal blogger ni part time je pun...kena multitasking nak jd blogger full time...tp bukan senang sebagai apa yg dibayangkan...rencah hidup blogger kan

yana tahniah ye

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to LIFE 101
Designed by UMIESUEstudio 2015