Oct 21, 2014

Mohon Wadihana Islamic Steakhouse Improve Service Anda!

Assalamualaikum...


 Malam Ahad hari tu punya cerita...biasa tu..hep! hahaha~


Ayah bawak kitorang dinner kat sini...kali ke-2 aku makan kat restoren ni....ayah aku toksah cakap la...tah berapa kali dia melepak sini...selalu bila ada meeting or lepakings dengan kengkawan, dia memang suka bersantai² kat restoren² area Bangi...tempat feveret dia old timer kopitiam...kadang dia pi jugak tempat lain....depends pada tekak dia kot...huhu~


Sebab dah pernah pi kedai ni so idak la susah sangat nak pilih menu...dah tau tahap kesedapan, kualiti food dorang macam mana...  :)


 Antara menu² dorang...aku snap gambar menu ni pun sebab nak tunjuk kat dak encem sebenarnya...dia tak ikut masa ni sibuk nau tengok bola...so dia mintak tapaukan....alang² dah ada gambar dalam fon ku tepekkan sekali dalam entry...senang jadi rujukan akan datang...kononnya...hahaha


Ni menu yang kitorang order...cekidaut! ^_^


 adik punya...apa tah nama dia... :p


 salmon...ayah punya...


alaaa lupa snap mak punya meal...dia order apa pun aku tak ingat! grrr


 kids menu for Zafirah...sosej and fries...dia makan ciput je...selebihnya mama ler tolong habiskan...macam mana la mama nak diet camni?? hehh~   (-_-")


 MINE!! oglio olio...a bit tawar...kena tambah garam sendiri baru ada rasa...tapi seafood dalam tu meriahhhh!! suka sangat! ♥


And last but not least...DESSERT!!


chocolate brownies with vanilla eskrim...nyamannn tekak! balik rumah membungkang kekenyangan...kahkah


Untuk papa aku tapaukan kids menu, angry chicken namo eh...sebenarnya chicken chop (goreng) with fries je pun...nama je garang kemain...huhu~   papa sendiri yang pilih menu tu...sebab tu je murah katanya...menu lain semua mahal mencekik tak sampai hati dia nak order...bahahaha adoyaii~


Aku tak amek gambar air pun sebab order air biasa² je...adik aku order ice lemon tea which boleh REFILL banyak banyakkkkk kali!! aku tak pernah tau pun kat restoren ni boleh refill air....bahaha~  tak silap aku dalam 3-4 kali jugak adik aku refill air...haha~   dia share dengan Zafirah and aku...


Parents aku order hot tea...ekceli aku pun order hot tea jugak...tapi punya lambat teh aku sampai...alasan dorang,
"kami kehabisan teko..."
tapi bukan nak bagitau awal² boleh la aku tukar air lain ke...semua orang dah habis makan baru ko hantar air...gilos!! pastu tak cakap sorry pulak tu!!! grrr~  dah tau peak hour sediakan la teko tu banyak sikit!! kalau korang ada masalah kat dapur, staff lembab basuh teko, bagi la customer alternatif lain...hadoyaiii takkan tu pun nak kena ajar brader?? eiii  nasib la datang dengan parents aku...dorang jenis malas nak bising² sangat....oldschool kekdahnya...ce asben aku ikut sekali...tak pasal dapat tarbiyah free staff² situ...! hehh~


More, ventilation system dalam kedai tu sila improve sekali...especially oven yang korang guna untuk bakar pizza tu...aku balik rumah habis satu badan bau asap! termasuk la rambut anak aku...hishhh!


Tu je lah komplen aku setakat ni...pasal food takde nak kompen pape...except for oglio olio tu...tawar pulak time aku dapat...yang lain....just keep up the good work...  :)


Jom baca pengalaman pertama aku pi restoren ni...dulu pakai kamera Samsung je...gambar tak cantik sangat...now ada ipong syok aa snap sana snap sini...wewewewe~  :p



 Terima kasih sudi membaca!

11 comments:

Nurzakiah Hanum said...

sedapnya

Chekgu Azrine said...

kat area umah akak ada jugak..tp belum pernah cuba makan..sebab mahal..hahaha

Diana Rashid said...

Teko dia sikit je sebab dia tak rasa pelanggan dia ramai kot..sebab restoran mahal..kan??ekekek..

Pakai ipong ye sekarang..nak tengok..hehheheh

juls julie said...

assalam..

dok dekat2 ngan bangi tp x penah lg mkn situ..nnt nak try la..tp nak bawak teko sendiri buleh...bhahaha

NadKaz said...

tak silap kawan keje kt sini... nnt nad gtau dia... hehehe

Allene said...

ni yang kat gateway tu ke beb.. kitorang mkn ok je msa tu. cuma tak selesa sbb anak kecik.

EZAN IDMA said...

sedapnyaaaaaaa

FatinArina Abdullah said...

Alhamdulillah so far pergi service ok je. Tapi masa awal2 bukak memang tip top service. Tp skang macam kureng dari dulu layanan tu :)

Dkna Abza said...

bancuh la dalam jug.. hahaha..

hazman fadzil said...

Masalah service memang banyak berlaku dan dilema kedai makan di banyak tempat.... semoga diorang dapat perbaiki sebab pilihan menu kat sini ada pelbagai kan....

aizamia3 said...

kalau tak tegur kita takkan tahu kat mana silapnya kita.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to LIFE 101
Designed by UMIESUEstudio 2015