May 15, 2013

Aksi Zafirah Melantak Roti Coklat Gardenia

Assalamualaikum....

Memperkenalkan....budak bertuah yang kuat makan!!



aummmm! nyam nyam~

Sebelum tu aku dah bagi dia melantak nasi lemak okeh!
lepas melantak dak encem ajak jumpa family dia...sesaje...
kalau family mertua duk dekat² macam aku ni wajib lah kan 'gathering' selalu...
at least seminggu sekali la...
rasa berdosa pulak kalau dalam seminggu tu tak jenguk family mertua...
orang yang kampung jauh² boleh je gigih balik kampung tiap minggu...
aku ni jarak sejengkal pun takkan la nak berkira sangat kan....
lagipun aku kena faham tanggungjawab suami aku as anak lelaki pada mak dia...  :)

oke melalut sudah!
tetibe nak bernasihat, berceramah kekeluargaan bagai....haha~
tapi tak salah kan berkongsi² pandangan?  :)

so, bila kitorang sampai je rumah in law aku,
mata Zafirah laju je spot makanan² yang ada dalam rumah tu...grrr!
then MIL aku bagi roti Gardenia inti coklat ni...
kemain seronok...!
macam la mama tak bagi makan seminggu!! grrr~



lagi banyak roti disumbat dalam mulut,
lagi nikmat mengunyah...nyam nyam~



"mama, nanti kita bukak kilang roti ye...hari² boleh makan roti free!"




orang kata, "mana tumpahnya kuah kalau tak ke nasi..."
kalau korang nak tau macam mana Ujang (laki aku) makan...
ko tengok je gaya anak dia makan...
sebijik!!! kahkahkah~
*lariikkkkkkkkkkkk!~*




"betul la tu...Zafirah anak papa...like father like daughter"

lalalalalalala~  :p




tengok prot tu dah ke depan sangat! hehh~
selalunya bila dia makan aku akan rasa tahap kekerasan perut dia tu...
bila dah macam kerassss je aku suruh dia stop makan....
dia nak mengamuk pun aku tak pedulik!
nabi kata berhenti makan sebelum kenyang...
Zafirah ni macam tak reti kenyang je haaa...
tu kena paksa stop makan...
bawak dia pi main² pulak!
exercise...bakar lemak! muahaha~




"duduk macam ni cepat sikit makanan tu hadam!"

haa ye lah tu....
lepas makan...poo poo...
lepas poo poo...makan balik...
tapi bukan la makan poo poo...eh! bahahaha~

Aku seronok tengok Zafirah makan...
tak memilih....
sampai teacher kat taska pernah ngadu kat aku,

"Zafirah ni banyak makan la puan...tiap kali waktu makan, teacher asyik kena fokus kat dia sorang je...kesian kat bebudak lain...tapi dia duk menjerit² mintak suap dia je...laju pulak tu dia makan....macam tak kunyah, terus telan je...hihi~  "


haa lebih kurang gitu la teacher Zafirah ngadu...
sambil dia ngadu tu dia suap Zafirah roti...
dah macam anak burung menganga je keje dak bertuah ni tau! hahaha~
so far aku perasan Zafirah takde favvy food...
semua dia bedal...hihi~

Anak korang macam mana??

kuat makan??

ikut perangai siapa?? ngee~








p/s:  ingat nak buat entry wordless Wednesday tadi...terlebih membebel pulakkk! ngeh³~   :p


 Kalau suka sila lah LIKE! Terima kasih sudi membaca!

24 comments:

NinaAz said...

Lepas mkn poo.poo. ok pa tu. Sist penghdmn y baik. Dh besar ank awak. Muncungnya mkn roti tu. Kiut sgt. Hihihi

CikNaa said...

1. wah selera betul mkn.. anak mama! ngeeee...

2. roti ni jgk la pengganti nasi bl afiq xnk mkn...

3.sofa kite same..

sekian :D

anyss said...

Assalamualaikum,
Alahai....cumilnya dia!

achiek anis said...

bestnya tgk dia mamam...anak saya jenis xmo mkn..macam2 masak tp diluah2 aje..kurus je...huhu

Nurul Hamimah said...

amboi badannye kecik je tengok...
tak sangka kuat makan ye...
ikut mama ke papa ni??
makan la asal sihat ye sayang....:)

Nurzakiah Hanum said...

selamat pagi
singgah pagi :)

Siti Haslinda Sadiken said...

SB pun suka sgt roti cream gardenia nie..tp lin bagi sket2..then cream tu dia buang separuh..hehhee

ayahmamilisa said...

anak mamilisa dah kurang makan skarang..tak tau nape..dulu kemain selera :'(

Sheila Salim said...

assalamualaikum kak,comelnya zafirah. gaya dia tu. heee :D

Rozuan Ismail said...

waktu keciklah kena kawal makan.risau berat badan naik

e k i n ♥ y u s r i said...

amboi
sedapnye makan

Baiduri said...

sonoknye zafirah mkn.....xmemilih.... gud gurL ni.... hope tasneem pon xmemilih jgk nti, sonang keroje mamanye.....huhu

aizamia3 said...

makan banyak2 bagi tenaga pastu main.. pas poo poo makan balik.. simpan tenaga pastu main.. pastu.. ahh.. cenggitulah.. ;)

diana said...

anak akak pun kuat ankan..maisara walaupun makan memilih tapi kuat makan..kejap2 nak makan itu.kejap2 nak makan ini..

adik pun smaa. kalau nampak kita bawak pinggan laju je dia datang.siap ngunyap2 lagi..heheh..

**amboi..dahi zafirah..leh tahan la..heheheh

fadhilah said...

So cuteeee..

Rasanya tau ikut sapa ni, bukan ikut yana kaaaaa? Mkn manyak oooo,hahaha!!

UMIE SUE said...

aqilah brekpes mmg mkn roti gardenoa ni.kadang vanilla atau jagung

With Julia said...

Kuat bebel lah Qi...hehhe cm ne tuh...zafirah omeyyy

hazman fadzil said...

Hurmm.... nanti cuba tengok Zafirah makan seafood tak ? Ujang tak makan kan.... hehehehehe

ieda immi said...

ahhahah sedap nooo tu

tgk zafirah nye dahi jendol !
cerdik budak nie nanti ;)

Teena Tna said...

Hehe...nmpk lapar sgt dia..

eima said...

anak aku tak kuat makan ... mkn gitu2 je... bgs la zafirah kuat mkn syok je nengok nye ... dr alisha aku tu mkn pun gitu2 asal mkn je ...huhu

SweetLikeWhat said...

comel sangat kuat makan..
biarla zafirah makan banyak2 mama..selera makan takpe jangan tak selera makan lagi susah hati nanti..hihi..
hannah pun kuat makan..tapi badan tak gemuk2 jugak sama macm zafirah..hihi

PinKy MoMMa said...

budak budak mmg suka roti kot dik..anak akak pun sama..tapi gbr zafirah smpai muncung2 tu yg tak menahan tu huhu

mrs kayrul said...

budak2 baya zafirah nie bagi roti mana ada nak tolak..lagi laju masuk mulut ada la...anak kita pun macam tue juga...padahal baru lepas makan kat rumah tok mak nasi...balik rumah tengok mama makan dia yg sibuk...kita baru satu suap dia dah 4 suap...huhuhu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to LIFE 101
Designed by UMIESUEstudio 2015