Apr 4, 2010

Wanita Seksi Bila di Dapur

Wahai pembaca-pembaca wanita yang ayu lagi gojes di luar sana, adakah kalian tahu memasak?? *apakah?*


Terus terang la kan aku nak ngaku nih..macam memalukan diri sendiri tapiiiiii......
I don't care! 
*ayat BI lebih sopan..cuba translate dalam BM--  
"ada aku kesah??" HAHAHAHA~* ^_^
Walaupun umur dah macam bolehkahwinpehtujadimakbudak, 
tapi disebabkan famili aku semua asek bz je, 
so masing-masing jarang ada kat rumah membuatkan 
kami selalu mengupah chef2 di restoren-restoren di seluruh Malaysia memasak untuk kami...
wah wah wah kalah artis ni...lalalala~



Bukan lah aku takde niat nak belajar memasak, 
tapi tak tahu nak rujuk pada siapa dan tiada kesempatan. 
Maklumlah kan kerja-kerja fotografi dan shooting movie giat berjalan...
artis baru nak 'up' lah katakannn....WAHAHAHAHA~ *tiba2*


Bakat memasak dalam diri aku ni terpendam. 
Bila datang mood nak berkeluarga je aku akan memasak..HAHAHA 
*apakah kau merapu yana oiiiii~*  
oke oke serius ni..bukan senang oke aku nak luahkan bakat memasak aku...
Walaupun memasak ni macam buat autoCad atau menanam pokok (macam takde contoh lain nak bagi), 
kena praktis selalu baru jadi masakannya, 
tapi aku rasa bakat terpendam aku ni tak perlu kut praktis2 ni..
main redah je..
janji orang makan tak kena Diarrhea.... (-_-")


Macam mak aku la bila memasak je tiba2 keluar skill chef Wan..HAAAHHHH..
menangis oke semua orang bila makan...
bukan sebab tak sedap..no no no no...
sangat sedap mak saya masak...ewah..
kompem esok dapat makan besarrrr punyaaaa....free of charge...weeeee~ \(^_^)/




Actually aku nak inform la pada kaum lelaki kat luar sana kan, 
jangan la pandang rendah pada wanita-wanita yang tak tahu memasak 
apa lagi yang jarang masuk dapur (pergi dapur untuk basuh tangan je), 
sebab anda juga bukan lah bagus sangat....
*pehh ayat memang cari gado..terbaekkk~ hahaha~* 


Takat nak compare diri anda yang belum tentu pandai jadi IMAM 
dengan wanita yang tak reti masak...hurmmm...
jauh beza tu beb! 
Bak kata pepatah zaman Hang Tuah, Jauh panggang dari api...
wah wah wah..gitu kannn..


Kalau pengetahuan jadi imam tu sangat penting
rasanya majoriti wanita kat Malaysia ni akan jadi andartu la gamaknya...ish3~
Jadi jangan lah letak priority 'memasak' pada
bakal atau yang dah confirm jadi pasangan hidup uols tu yeh


*ececeyy ayat cover line sebab kau pun tak reti masak wahai cik yana*


ouch ouch ouch..terguris hati ai bila ada orang cakap begitu...WAHAHAHAHA~


Saya bijak sebab saya tahu saya tak reti memasak so
saya cari pasangan hidup yang tidak cerewet!
Dak encem ai tu kan makan ayam goreng and daging je oke..
seafood memang dia tak sentuh langsung.
Sayur pun tak makan sangat...WOW!! terbaekkkk~
confirm la peti ais di rumah kami sok penuh dengan coklat je (apakah?)


oke stop stop! tak mau elaborate panjang-panjang sebab
nanti ada orang lain yang tak reti masak juga rampas dak encem...
HUAKAKAKA *waklu*


Bukan semua orang tu bernasib baik macam aku.
Kalau tiba-tiba jodoh aku dengan laki yang suka makan,
cerewet pasal makanan,
telan semua benda kecuali yang haram...............
pehhhhh mati weeyyy...
lagi 10 tahun mau tinggal tulang je aku ni..
entah entah tulang pun hilang, tinggal kulit je...
aaaaaaaaaaaaa..TIDAKKKKK!! T__T


Fine!! aku akan make sure dak encem masuk minang aku cepat-cepat supaya
lagi 10 tahun aku lebih HOT dari sekarang, bukan macam mayat hidup...
HOHOHOHO~ *cakap je la ko dah gatal nak kawen cepat!cissss~*






p/s: Jum jum tengok ABPBH weyyy...suspended ! ^_^



17 comments:

SUHAIDA SUPALIO said...

yana mane pict nasi goreng kg tu..nk tengok....

meo jahat said...

memasak best jg ape...

nanti akan terer memask jglah nanti... :P

dak encem tue leh ajar kot...wow romantik siot korng :D

rAy jR...@...Aliff said...

yeahhh...gua tahu memasak...sumbat je dl microvave..kakaka...

ajaq dowh..xreti bab2 masak ni..huhuhu

Stargone said...

Hoh! ko nak tau kenapa lelaki suka wanita memasak? sebab wanita tu nampak lebih seksi bila memasak. psst, jangan kasitau orang lain. haha!

So, kepada kaum wanita diluar sana.. belajar-belajar la memasak. Cantik dan pandai memasak menambahkan seri, anggun dan keseksian anda semua (kena puji lebih sikit). Kalau tak nak bagi laki korang makan takpe lagi, anak korang nanti?

Pssstt.. aku setuju yang ko ni memang gatal nak kawen. hahaha!

y@n@ M!B said...

:SUHAIDA SUPALIO:
dah msk prot ponnn..haha

y@n@ M!B said...

:meo jahat:
haha romantik lah sgt..=p

y@n@ M!B said...

:rAy jR...@...Aliff :
sy lg terer cemtu, letak air dlm kettle pehtu switch on..hehe..kompem x hangus ^_^

y@n@ M!B said...

:Stargone:
wah wah sungguh mendalam komen kau ye..huhuhu..oke oke nnt saya blaja msk ks anak2 saya gemox sumenye...muehehehe~ =p

embun d tengah malam said...

cepat2 lah kawin..hehheheh..

siti menang,,yeay

y@n@ M!B said...

:embun d tengah malam :
ehem2..tggu ada bajet dl ye..huhu

POSH76 said...

perempuan kalu jarang2 msk ni lah kalu masak paling sodap hehe

leceh ooo kalu dapat lelaki cerewet pasal makan...ngada2...nak itulah nak inilah kalu fulltime housewife leh ler tahan lagi hehe

lucky Mr Y tak bnyk kisah apapun dia makan ajer hehe

y@n@ M!B said...

:POSH76:
ehem2..klu lah btol yg jarang msk tu masakan dia sdp..haha..

yeahh kena cr laki yg tak cerewet psl makan...hehe ^_^

Mr feckry said...

ala, perempuan pandai masak ke tak bukan ukurannya..

y@n@ M!B said...

:Mr feckry:
yeahh betol3...hehe..

dRivEr said...

takkan nk makan sardin je kot

y@n@ M!B said...

:dRivEr:
partner ai tu xmkn sardin la..huhuhu~

eyjalukman said...

extra like part ni ;

Takat nak compare diri anda yang belum tentu pandai jadi IMAM
dengan wanita yang tak reti masak...hurmmm...
jauh beza tu beb!

haha;D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to LIFE 101
Designed by UMIESUEstudio 2015