Apr 10, 2010

Red Wok Restaurant





Cawangan yang aku pergi :: Seksyen 7, Bandar Baru Bangi.

Masa :: 8.30pm (gambar tu cilok dari gugel tu pasal cerah je..huhu~)

Menu :: Steamboat (yummiieeeee~)



:: Harga untuk steamboat depends on ketinggian seseorang tu...haha..
memang sangat unik sebab tak pernah jumpa menu macam ni kat mana-mana restoren sebelum ni...
Dorang siap ada pengukur ketinggian lagi..
for kids I think..
alaaa ghope dia macam yang dekat dalam klinik kanak-kanak tu..
yang comel siap ada gambar kartun bagai tu...huhuhu~ ::






:: Ni baru makanan mentah untuk di-steam-boat-kan...
ada juga makanan yang dah siap goreng/masak..
as long as uols choose untuk amek menu buffet, 
then you can eat sampai muntah oke...hakss! ^_^
As for dessert, dorang sediakan ais krim pelbagai flavor...nyum nyum~ ::






:: Tempat yang menarik. Ada seats khas untuk steamboat je, kalau takmo stemboat dorang prepare other seats (the non-steamboat seats..hahaha), very inconvenience (-_-) ::






:: Mari ber-steamboat!! oyeahh...oyeah..!!Untuk steamboat boleh pilih dua sup. Weols pilih tomyam and sup ayam...mmmmm~ ::






:: Me and Mcd ...macam fake giless aku senyum kan...huahuahua~ ::






:: Mr. Naiem..pakwe eh silap, tunang si Mcd, lalalalala~ ::





:: Aku tak paham napa ko mesti nak control2 time aku snap gambar ko azly oiii. Tengok, kan lagi nampak jambu muka ko..hehhh~ (-_-") ::





Kalau piccas2 tu sume nampak blurr korang sila lah paham. Aku guna BB (Blackberry) je. Belum mampu beli DSLR..tapi akan kuusahakan...wahahahaha.. *apakah?*




Komen aku untuk restoren ni is services. Waiter and waitress yang ada sangat lah tak mesra alam!! Nak amek order pun macam ala ala kerek gitu..nyampass I tau...Tempat ni dah sangat menarik, food pun sedap..slack kat situ je...adeh~ -(@_@)





Yang paling best bila time dorang nak bukak api untuk buat steamboat tu, entah macam mana si macha (sebab dia Indians) tu cuba2 bukak api tu, pusing banyak2 kali (pemusing untuk bukak gas tu), tiba tiba ppuuffff!! Meletup kaooo, macam dapur tu dah tersumbat, gas dia tak boleh mengalir dengan lancar gitu..dah la kitorang agak dekat dengan dapur. Nasib takde apa apa...pehtu boleh plak macha tu wat muka dekkk je kann. Takde nak minta maaf ke hape...hehhhh...sabo je lerrr nyah oiii~















p/s: Hari ni ramai yang pergi exam PTD, so good luck to all candidates!
Aku ni baru je update borang SPA online tu..huhuhu..
tunggu je la lagi, maybe belum rezeki aku lagi kut...\/(^_^)



13 comments:

POSH76 said...

ala baru jer nak terai tp bila service cam hampeh cancel terus huhu

embun d tengah malam said...

wah bangi..tempat study ku..hehhehe..steamboat best la..tak ajak..hehehhe

Mr feckry said...

peh best punya steamboat nih

miss lolly a.k.a luvfareda said...

huhuhu~

beshhhhhhhhhhhhh shiokkkkkkkkk tuh :)

y@n@ M!B said...

:POSH76:
maybe cawangan len oke kut service dia..try aja..huhu~

y@n@ M!B said...

:embun d tengah malam :
lorr yeke..stdy katne tu??mana nk tau duk cni..tu x ajak..hehe

y@n@ M!B said...

:Mr feckry:
yep mmg best! ^_^

y@n@ M!B said...

:miss lolly a.k.a luvfareda:
meh meh dtg lanje yana meh..lalala~

riBEna said...

steamboat bes!!!
ske!!

meow kucing said...

makan2 .... jgn lupe bg kucing mkn.. hahahaha

y@n@ M!B said...

:riBEna :
yezza~

y@n@ M!B said...

:meow kucing:
mana de kuceng..takutt..hohoho~

aDisH.sHidA said...

bangi dah byk perubahan kan skrg...shda pegi last year leh sesat hahahahaa

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to LIFE 101
Designed by UMIESUEstudio 2015