Apr 21, 2010

Lokasi Membuang 'Puaka'

Entry ni dibuat atas permintaan rakan bekas seperjuangan..huhuhuhu~













Kompem semua tak paham ape kejadahnya la yang si driver ni request..hehehe~
Sebenarnya dia windu kat aku..
laki kan ada ego, so dia berkias la tu...
tapi aku paham apa yang dia maksudkan.............MUAHAHAHAHA~ *waklu*







oke jangan caya ayat kat atas tu...HAHAHAHA~


Korang suka travel tak??
Biasanya bila travel, apa benda pertama yang korang akan fikirkan??
Apa priority korang bila tiba di destinasi korang nak travel tu??


Kalau tanya aku, priority aku ialah TOILET!
yaaa toilet....
aku sangat sangat sangat sangatlahhhhh F.U.S.S.Y when comes to toilet...
Kalau aku keluar jalan² di KL sekali pun,
aku sanggup tak pergi toilet sampai lah balik rumah..
unless kalau dah tak tahannnn sangat², baru pergi public toilet...huhuhu..
selekah??
itu hygiene namanya...^_^


Kalau aku travel ke mana²,
bila masuk je hotel atau apa² tempat penginapan even rumah orang sekalipun,
benda pertama yang aku akan check ialah TOILET...
Benda lain aku tak kisah...
tilam tak empuk ke, bantal tak cukup ke, selimut nipis ke...aku tak kesah!!
yang penting toilet mesti super comfort!! \(^_^)/

















Agak² mana aku boleh dapat design toilet macam ni??ngee~



Tapi ramai yang pertikaikan orang macam aku boleh travel jauh²...
Pehtu stay kat tempat tu sampai 2 bulan...?? wow!
Walau macam mana fussy sekali pun,
tu bukan masalah untuk aku cari pengalaman dan
meng'adventure'kan diri....lalalalala..wek²(nada riak..ehem²)



















































































Korang ada nampak public toilet ke dalam piccas² kat atas ni??
perjalanan untuk satu site makan masa dalam 2-3 jam (minimum), sehala...
Agak² kat mana aku pergi membuang sisa² toksin dalam badan atau
lebih dikenali sebagai membuang 'puaka'........?? HAHAHAHAHA~


Ofkos la aku tunggu sampai site sebab site aku ialah sekolah² pedalaman...
dalam sekolah mesti la ada toilet...
korang jangan ingat sekolah² pedalaman ni kuno sangat oke..
zaman dah maju sekarang...
Sekolah pedalaman ke bandar ke sama je design toiletnya...


Tak pun on the way nak balik tu singgah la petronas ke...ish3~
gilo apa nak soh aku buang air tengah² hutan tu..
kalau orang laki oke la jugak...
Sepanjang perjalanan tu dikira 'toilet' mereka...
tak perlu la aku elaborate dengan lebih panjang kenapa
lelaki lebih senang membuang 'puaka'
di kawasan macam ni berbanding dengan perempuan....hehh~ (-_-")


Kalau dah terdesak sangat macam mana??
buatnya kereta sangkut tengah² hutan....AAAAAAAAAA~
TIDAAAAKKKKKKK!!  T___T
























Terpaksa la cari sungai berdekatan untuk melepaskan 'puaka'
yang sudah penuh di dalam badan....lalalalala~

*kasut Adidas aku tu dalam kenangan..aku sedekah kat kerani opis kat sana..huhuhu~*


Agak² korang nak try tak membuang 'puaka' begitu...
ada BRAN??muehehehehe~ \/(^_^)


kalau dah emergency tu apa pun boleh jadi bah!
tepuk kepala tanya minda! *erk*










P/S:  Tips untuk elak selalu pergi toilet ialah kurangkan minum air semasa dalam perjalanan...it works!! \(^_^)/

16 comments:

Lya Colours said...

saya pon x tau kalo nk travel kene pk bwk ape2

melainkan baju2, barang2 peribadi la kot
toilet x kesah
janji bersih dan ade sabun !!
huehuehue

KEMBARA KERTAS KOSONG said...

huh isu hangat lagi sensasi neh..muehehe;)
gelak puaka jap...

okeh...memang tak dinafikan toliet merupakan agenda penting kalau kita p mana2...wajib mesti kena tau kan...haha

yang penting...buang puaka..buang jugak...jgn buang tak basuh...tambah2 dlm hutan belantara...mueahehehe

harummmmmmmmmm

y@n@ M!B said...

:Lya Colours :
kalo public toilet xde sabun..bwk sabun sendiri eh..huhuhu~




:KEMBARA KERTAS KOSONG:
ofkos la kena basuh maa, kang xpasal2 puaka len plak masuk dlm bdn..haha..
yg biasa xbasuh ni laki je...lalalalala~

embun d tengah malam said...

toilet memang kene cerewet skit,.tapi lau emergency tidak peduli lagi dah

░♥si lampu neon♥░ said...

buang puaka kat semak belukar..ish...tapi toilet travel tu cam geli je dowh haha

JULYA said...

xpernah terfikir pasal toilet pon...cuma klu dah smpai baru tgk toilet tmpat 2 macam mane.hehe
lawa toilet dlm pica 2

y@n@ M!B said...

:embun d tengah malam:
yeah time emergency mmg otak xleh nak pk pjg..redah jeeee...huhuhu~




:░♥si lampu neon♥░ :
ko penah ke buang puaka kt semak?haha




:JULYA :
ouh maknenye u x fussy mcm sy la..haha~

Kojack de Alloohaa said...

waahahahaha...ak mmg pakar bab2 membuang kt sungai ni..slalu ja ak masuk utan..meh la blaja ngn ak

y@n@ M!B said...

:Kojack de Alloohaa:
laki mmg la senang, tepi jalan pun jadi membuang2 ni..aku ni pompuan derr..hahaha~

POSH76 said...

mesti EN DRIVER itu syion sama u...hehe

sis pun sama sanggup tahan kalu toilet tu geli2 eeeeee

y a n said...

yan ado kat sini : folo me back tau :P

y@n@ M!B said...

:POSH76:
haha xde maknenye..dia da ada cewek..huhu~
geli kn nk pi public toilet..eeww~ ^_^

Mr feckry said...

puaka apakah itu

y@n@ M!B said...

:Mr feckry:
agak2 apa ye..huhu~

lionteen said...

xbrani la..
bhaye tau klau men buang2 gitu je..
huhu

y@n@ M!B said...

:lionteen :
klu niat kita oke xde la bahye mana pun..huhu~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to LIFE 101
Designed by UMIESUEstudio 2015